Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi fér bele nektek?

Figyelt kérdés

4 éve vagyunk együtt van egy kisfiunk.

Apuka mindennap (!) minimum 3 sört megiszik. Viszont nem kötekedős, nem bánt minket stb. Rengeteget dolgozik, fizikai munka van hogy 14 órát is ha kell, úgy érzem kijar neki számára ez a kikapcs.

Csak attól tartok hogy ha a gyermekünk oviba fog pl járni és mivel a gyerekek ugye őszinték elmondja az ovonenik az rám lesz negatív jelzővel.

Vakon ezt oviba hogy fogadják?

Nem ők élnek a férjemmel hanem én, én tudom hogy negatív ebből nekem nem származik mégis ugye meglehet nekik a véleményük milyen közegbe nő fel a fiunk

2023. okt. 21. 13:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
94%
Kérd meg, hogy jövő héten nem igyon sört hétközben egyáltalán, csak hétvégén. Ha nem alkoholista, akkor ez nem fog gondot okozni, és akkor ezt tudja folytatni a következő héten, meg az azt követőn is stb. De sajnos a legtöbbször ilyenkor derül ki, hogy ha nem ihat minden nap, akkor feszült lesz, nem fogja jól érezni magát, hiányérzete lesz stb. Nem feltétlenül az alkohol mennyisége számít (bár szerintem 3 üveg már sok), hanem az, hogy ez egy pótcselekvés, egy feszültséglevezető, problémamegoldó eszköz. A másik, amit többen írtak, hogy törvényszerűen egyre többre lesz szüksége, hogy ezt a kikapcsoló, lelazító érzést megélje. Nem vagyok antialkoholista, szeretem az alkoholt, férjem is, én is fogyasztunk alkalomszerűen, de tetszik, nem tetszik, az alkohol méreg, szó szerinti és átvitt értelemben is. Apám alkoholista volt, ne akard ezt a gyerekednek (nem, ő sem bántott minket soha, sem anyámat, és ő is ott kezdte, hogy munka után "legalább azt az egy-két-három sört hagy igyam már meg nyugodtan").
2023. okt. 21. 14:54
 12/20 anonim ***** válasza:
90%

"segítenék neki mást találni, ami ugyanígy megadja neki a nyugalmat."

Mitől nyugtalan a párod, miért iszik? Tudtok erről beszélni? Kérdezd meg.

2023. okt. 21. 15:00
 13/20 anonim ***** válasza:
nálam a 14 óra nem fér bele, egyrészt mert törvénytelen, másrészt mert apa is kell agyereknek nem csak egy pénztermelő droid, akit nem is lát.
2023. okt. 21. 15:05
 14/20 anonim ***** válasza:

Hát, nehéz kérdés, mondom ezt nőként, akinek a férje max Szilveszterkor iszik. Én csak apámból tudok kiindulni, aki 30 éve ezt csinálja. Megjön munkából, rögtön bontja a sört. Néha elvan azzal az egyel. Ha van társaság is, ami gyakran van, illetve hétvégén megvan a 2-3-4.

Sose láttam olyan részegen, hogy azt se tudná mi van. Ha már nagyon sok neki, akkor csillognak a szemei és vigyorog mint a tejbetök. Ő az a típus, aki aranyosra issza magát. Soha nem kötekedik részegen, nem fetreng, nem ülne úgy kocsiba, hogy ivott. Otthon a ház körül megcsinál mindent, sokszor ő főz.

Objektíven nézve alkoholista. Ugyanakkor nem bánt vele senkit, az egy-két sört nem is látjuk rajta ha nem tudnánk(meg órák alatt issza, eszik közben stb). Szóval a fene tudja. Csak az egészségéért aggódom. 60 éves és van pocak azért(enni is szeret)

2023. okt. 21. 15:21
 15/20 anonim ***** válasza:
76%
Sajnos alkoholista a párod.
2023. okt. 21. 17:11
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is sokat ivott a párom, többet is. Sose volt agressziv csak vidámabb, nyitottabb...aztán ehyszer csak magától leállt hogy nem kivánja azóta nem iszik. Pedig 25 éven át ivott, néha 3 hónapot kihagyott. Semmi elvonási tünete nem volt. De azért már látom a különbséget a viselkedésében és jobb igy hogy nem iszik
2023. okt. 21. 17:30
 17/20 anonim ***** válasza:
10%
Az ovónénik az ivócimboráim voltak..
2023. okt. 21. 17:31
 18/20 anonim ***** válasza:
86%
11-es vagyok, még egy gondolat a mentén, amit a 13-as írt: a 14 óra munka nekem is megütötte a szemem. Értem én, hogy gyerek mellett, meg ha valaki nem olyan helyen lakik, nem olyan a végzettsége, akkor nem olyan egyszerűen megy, hogy "hagyja ott, keressen más munkát", de ezt sem viselném el hosszú távon egy házasságban. Elmegy reggel 6kor és este 6-7-8kor jön haza? Nem is látja szinte a gyerekét és téged sem, hiszen gondolom 10kor már feküdnie kell, hogy hajnalban kelljen, pláne fizikai munka esetén. Nem tudom, hogy saját vállalkozás vagy alkalmazott, de valószínűleg van összefüggés, hogy minden este a pohár után nyúl meg eközött, hogy ennyit kell dolgoznia, hogy egyről a kettőre jussatok. A férfiak brutális nyomás alá tudnak kerülni, amikor gyerekük születik, hogy most már törik-szakad, nekik helyt KELL állniuk és ezt nem mindenki viseli/kezeli jól.
2023. okt. 21. 17:36
 19/20 anonim ***** válasza:
15%

"Nem ők élnek a férjemmel hanem én, én tudom hogy negatív ebből nekem nem származik mégis ugye meglehet nekik a véleményük milyen közegbe nő fel a fiunk"

Miért, ha mondjuk ügyvéd lenne és unicumozna, vagy cégvezető és viszkizne és kokózna, az jobb lenne? Ja, ott eltakarná a látszat, hogy fehér ingben és nyakkendőben jár és nem koszos a körme, mi?

Ejnye-bejnye... Nehogy azt hidd, hogy csak a melósok isznak. 10-12 óra fizikai munka után nem mondom, hogy egészséges a sör, de igyál te másfél liter vizet esténként a kiszáradt szervezetednek... A sörben lecsúszik az a folyadék, amit napközben simán kiizzad.

2023. okt. 21. 18:07
 20/20 anonim ***** válasza:

Ennyi nekem nem fér bele.

Az én párom is fogyaszt sört, nem is ritkán, igaz, nem is sokat.

A problémám avval lenne, hogy a férjed nem bír kihagyni napot. Ez a része gáz.

Mert hogy a gyerek ne lássa állandóan sörözni, azt meg lehet oldani, ha akarja.

Te meg megint szép sütemény vagy, ha nem azon aggódsz, hogy a gyereked milyen következtetéseket von majd le, hanem hogy mások mit szólnak. Engem hidegen hagy, ha az óvónő meglát sört inni valahol engem, vagy a párom. Mert tudom, mennyi a max fogyasztás, és hogy az közelében sincs a függőségnek.

És hogy a gyerekem se lát rossz példát.

Ezen kellene gondolkodni inkább, nem azon, mit szólnak mások.

2023. okt. 21. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!