Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi fér bele nektek?
4 éve vagyunk együtt van egy kisfiunk.
Apuka mindennap (!) minimum 3 sört megiszik. Viszont nem kötekedős, nem bánt minket stb. Rengeteget dolgozik, fizikai munka van hogy 14 órát is ha kell, úgy érzem kijar neki számára ez a kikapcs.
Csak attól tartok hogy ha a gyermekünk oviba fog pl járni és mivel a gyerekek ugye őszinték elmondja az ovonenik az rám lesz negatív jelzővel.
Vakon ezt oviba hogy fogadják?
Nem ők élnek a férjemmel hanem én, én tudom hogy negatív ebből nekem nem származik mégis ugye meglehet nekik a véleményük milyen közegbe nő fel a fiunk
Egyrészről rosszallás esetén kiküldhetnek családsegítőt, de nyilván így nem lesz belőle probléma.
Márészről viszont igazából már az is függés, ha naponta megissza ezt a mennyiséget. Tehát jó ezzel tisztában lenni mégis. Ha bármi lejtő megindul, akkor baj lesz. Illetve valami van benne, ami miatt már ennyi kialakult.
Ha valaki minden nap alkoholt iszik, mert az nyugtatja meg, az a "kikapcsolódás", akkor az alkoholista.
Nálam ez biztosan nem férne bele, az elején leállítanám, segítenék neki mást találni, ami ugyanígy megadja neki a nyugalmat.
Az alkohol rossz, és nem akkor szereted, ha szerinted megérdemli, hogy minden nap károsítsa a szervezetét és függővé váljon, hanem akkor szereted igazán, ha ezt megakadályozod, rájössz, hogy miért van erre szüksége és segítesz neki jobb alternatívákat találni.
"úgy érzem kijar neki számára ez a kikapcs"
Ha drogozna, de nem bántana, akkor is úgy érzed megérdemli ezt a fajta kikapcsolódást?
A férjed alkoholista, ezt te is tudod, ezért tartasz attól, hogy a gyerek elmondja másoknak.
Segíts neki, ne támogasd abban, hogy tönretegye magát! Ezzel nem szereted, nem vagy jó felesége, mert megengeded neki, hogy alkoholista legyen... Valami komoly dolog lehet az oka annak, hogy az alkoholba menekül. Ha nem megoldani akarja a problémáit, hanem tompítani, elnyomni, annak súlyos következményei lesznek a családotokra nézve. Az ember nem ok nélkül lesz függő. Segíts neki, amíg talán időben vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!