Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha csak a közös kassza hiánya...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha csak a közös kassza hiánya okozna problémát akkor van még értelme a kapcsolatnak?

Figyelt kérdés

Én vagyok a férfi, átlag jövedelemmel rendelkezem. Párom nálam jóval többet keres, de kijelentette hogy soha nem is volt közös kasszán senkivel és nem is lesz. Költsem azt a pénzt amit megkerestem, többet ne.

Nekem alap lenne hogy ha együtt élünk akkor közösködünk az anyagiakban, nincs olyan hogy ki mennyit keresett.

2023. okt. 3. 16:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem úgy jó, ha van egy közös számla, amire mindig felesben vagy fizetésarányosan (ezt meg kell beszélni) tesztek X összeget, és ezzel fizetitek a közös kiadásokat (lakbér, rezsi, esküvő, közös utazás) és a fennmaradóból mindenki azt vesz magának, amit szeretne.

Szerintem a párodnak van igaza egyébként, de ez ízlés kérdése. Nem tudom neked miért baj, hogy nincs közös kassza.

Viszont, ha nem tudtok erről őszintén, nyíltan kommunikálni, az nagyon rosszat jelent...

2023. okt. 3. 17:53
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Semmi gond, ha neked ez szükséges, de akkor mást kell keresned.Nagyon sokaknak a klasszikus értelembe vett életközösségre van szüksége a megélhetéshez, ami ugye magába foglalja az anyagi közösséget is.Ez érthető, csak akkor olyat kell hozzá keresni, akinek ez szintén fontos.
2023. okt. 3. 18:10
 13/20 anonim ***** válasza:
87%

"Aki a pénzét is sajnálja a másiktol az ne legyen kapcsolatban. Éljen magának".

Ja, hogy ez ilyen egyszerű? Zseni vagy...

Ugye te minden munkával megkeresett forintodat szívesen költenéd a marhasáagimra? Mert ha igen, ideális partner lennél számomra. Ja, és ha sajnálod tőlem, akkor fel is út, le is út, éljél magadnak egyedül!

F

2023. okt. 3. 18:43
 14/20 anonim ***** válasza:
87%

Nézzétek, én az alábbi elvet követem:

Számomra egy kapcsolat az anyagi részét illetően nem kevésbé különbözik attól, mintha barátok lennénk. Te a barátaiddal közös kasszázol? Ugye, hogy nem. Én értem, hogy dúl a szerelem, meg jókat szexelünk meg programozunk, de azt gondolom, hogy amíg jogilag nem vagyok összekötve valakivel, addig nincs miért átírnom valakire a bankszámlámat. Akkor már menjen a fizetésem is egyből neki, nem? Akor már csináljuk rendesen.

Remélem érthető vagyok.

Tudom, hogy van, ahol működik, közös kassza mellett is biztos lehet hozni érveket, de én maradnék egyelőre ezen az állásponton.

F

2023. okt. 3. 18:52
 15/20 anonim ***** válasza:
87%
Neked az probléma, hogy csak a saját pénzedet költheted?
2023. okt. 3. 19:18
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez élethelyzettől függ..nyilván más ha gyerekrk vannak vagy hosszú távra terveztek. Nálunk fizikailag nincs közös kassza, de megbrszélünk monden kiadást, persze bármelyikünk vehet bármit. Volt hogy ő keresett többet volt hogy én. Ha csak éldegéltünk volna egymás mellett nem közösködtünk volna. Mi megbíztunk egymásban mert akadt jócskán nehéz helyzet és segítettük egymást. Így kiderült hogy senki nem használ ki senkit.
2023. okt. 3. 19:34
 17/20 anonim ***** válasza:
75%

" Költsem azt a pénzt amit megkerestem, többet ne."

Mire szeretnél költeni az általa megkeresett pénzből, amire a sajátod nem elég?

2023. okt. 3. 20:47
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Amíg együtt éltem a barátommal, külön kassza, mindent felesbe fizettünk a többit meg oda költöttük ahova akartuk. Házasság, közös lakás, közös hitel, és gyerek után a fizetésünk is közös lett. Semmi kérdés nem volt ebből. El sem tudnám képzelni, pedig van rá sok példa, hogy veszek a gyereknek pelenkát és kifizettetem a felét. Vagy mikor fél éves korától 2 eves koráig maximalizalt gyedet kapok ami 200 alatt van picivel. Abból hogy? Vagy menjen el az anya dolgozni a fél éves baba mellett (akár otthoni munka) hogy hozza az előtte lévő összeget? Amíg nincsen gyerek teljesen járható út a külön kassza, onnantól számomra elhetetlen.

34N

2023. okt. 3. 22:43
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Minden kapcsolatomban én kerestem rosszabbul (igaz ez lassan fordul) és mindig külön kassza volt. A jelenlegiben is, az én kérésemre. Így soha nincs vita az anyagiak miatt, nem úgy, mint például a közös kasszás házas tesómnál.
2023. okt. 6. 20:09
 20/20 anonim ***** válasza:

Fickóként én sem teljesen szeretem a közös kasszát. Úgyszólván félig vagyunk közös kasszán párommal és egyben anyummal együtt is, illetve nekem van több pénzem és én költök kicsit többet közös kajára. De azonkívül és rezsin kívül saját pénzből költünk és nincs is annyi KP levéve. Én alapvetően inkább kártyával fizetek. Közös kajába párom visszaforgat.

34/F

2023. okt. 14. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!