Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha csak a közös kassza hiánya okozna problémát akkor van még értelme a kapcsolatnak?
Én vagyok a férfi, átlag jövedelemmel rendelkezem. Párom nálam jóval többet keres, de kijelentette hogy soha nem is volt közös kasszán senkivel és nem is lesz. Költsem azt a pénzt amit megkerestem, többet ne.
Nekem alap lenne hogy ha együtt élünk akkor közösködünk az anyagiakban, nincs olyan hogy ki mennyit keresett.
4 éve élünk együtt, 1 éve házasok vagyunk és külön kasszán vagyunk. Közös dolgokat felesben fizetjük, amúgy mindenki azt csinál a fizujával, amit akar.
Újrakezdők vagyunk. Már mindketten alaposan megégettük magunkat anno a nagy közös kasszával, amit nálunk valahogy mindig az én fizetésem tett ki és kb a férjemnél is így volt.
Nézd, ha fordított lenne a felállás, akkor is azt mondanám, hogy közös lónak túros a háta (férfiként én sem akarok eltartani senkit, egyenlőség van, tessék pénzt keresni a nőnek is, nincs megtiltva!), szóval sztem úgy vagyok korrekt - talán ez a valódi egyenlőségpártiság... - , ha esetedben is azt mondom, hogy annyiból gazdálkodj, amennyi van. Én az anyagi függetlenséget fontosabbnak tartom.
(természetesen nem kötelező egyetérteni velem, én így élem az életemet, nem kötelező másnak is)
F
Ja, végülis 3-as egyszerűbben megfogalmazta amit akartam mondani :D (2-es voltam)
Túlbonyolítottam!
Ha nagy a jövedelembeli különbség, akkor érthető a külön kassza, és nem csak a rosszabbul kereső szempontjából. Én nő vagyok, de zavarna, ha a párom sokkal többet tenne a közösbe mint én, mert nem szeretem az eltartott érzést. (Van, akit ez nem zavar, tudom.) A külön kassza esetén tisztázni kell, ki mibe és mennyivel száll be a költségekbe. Amíg nincs gyerek, addig ez könnyen kivitelezhető, utána már bonyolultabb lehet.
A kérdező párja elvárhatja a külön kasszát, de ha esetleg kiesik a munkából (gyerekvállalás vagy egyéb ok miatt), akkor is így fog gondolkodni. Bár van egy olyan sejtésem, hogy ő nem tervez gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!