Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi az, hogy veszélyes nő?

Figyelt kérdés
Ismert sztereotípiák, közhelyek, humorba csomagolt energetikai vámpírkodások özöne említi, hogy a nők veszélyesek. Pl 40 felett már nem naív, de veszélyes, "a nő csupa veszély" - mondjuk a nézésével vagy a "mi bajod van? - semmi!" játszmájával stb. Aztán van, aki egy nő "az ujja köré csavar", vagy az ilyen, hogy "amikor egy nő visszakérdez, hogy tessék, az nem azt jelenti, hogy nem értette, hanem lehetőséget ad, hogy változtasd meg a mondanivalódat", aztán a sok mém a sodrófával férjet váró feleségekről stb stb stb, gondolom ezeket mindenki ismeri. De könyörgöm, nem arról van csak szó, hogy az a férfi látja a nőt veszélyesnek, aki képtelen meghúzni a saját határait? Ha egy kapcsolatban a nő tiszteletlenül bánik a párjával, az neki sem ildomos, azt női mivolta ellenére is helyre lehet és kell is tenni. Vagy ha nagyon gáz egy nő, drámázik, játszmázik, alakoskodik, el is lehet küldeni és kilépni egy tiszteletlen és méltatlan kapcsolatból. Csak a kedves férfiaknak sem árt a saját határaikat meghúzni és függés/függőség helyett önbecsülést magukra ölteni.
2023. okt. 3. 16:01
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem nem ezektől veszélyes egy nő, hanem attól hogy mekkora manipulátor. A nőknek a manipulációhoz mindig is nagyobb érzékük volt, mert nem tudnak erőből boldogulni, máshoz kell folyamodniuk. Azok a nők veszélyesek, akik pontosan tudják mi kell a másik embernek és semmit sem restek megtenni érte. És ez alatt nem a hisztit értem, hanem ponthogy megadják amit - most ebben az esetben a férfi - kér, aztán mikor ehhez a jóhoz hozzászokott kőkeményen megkérik az árát. Lásd új asszonyka aki elmarja a férjétől a gyerekeit. Egy veszélyes nő a legédesebb arcát mutatja, de igazából a szándékai csakis a saját érdekeit szolgálják, behálóz és nem ereszt. A manipulálás nagyon alacsony szintje a "mi baj drágám? Semmi." játszma. Ennyitől egy nő nem veszélyes szerintem. De minden kapcsolat egy játék, mindenki a maga jólétét igyekszik megteremteni, csak az alacsonyabb érzelmi intelligenciájú, kevesebb önimerettel rendelkező emberek ilyen ostoba játszámákat játszanak. Onnantól lesz ez bántalmazó és káros, hogy tudottan nem érdekel magadon kívül senki és semmi más.
2023. okt. 3. 16:32
 2/10 anonim ***** válasza:
Jobb, ha csak olvasol róla...
2023. okt. 3. 16:34
 3/10 anonim ***** válasza:

Ezek a mémek a sodrófáról meg a "áh semmi baaj"-ról csak a felszín. A női manipuláció ennél sokkal-sokkal mélyebbre nyúlik, jóval változatosabb eszköztárral rendelkezik. Általában minél magasabb intelligenciával rendelkezik az illető, annál kifinomultabban képesek űzni a zsarolást, manipulációt, az ún. "ujja köré csavarást" és bizony ember legyen a talpán, aki időben észreveszi az apró jeleket és leállítja az illetőt. Készülj fel, hogy ha ilyen nővel lesz dolgod, nagyon oda kell figyelni, nagyon erős lábakon kell állnod, hogy ne cseszd el. És sok vitát fog szülni! Mivel az ilyen nő nem viseli jól, ha keresztülhúzzák a számítását. Amint érzi, hogy szorul körülötte a "hurok" - ha egyenesen szembesíted a tisztességtelen szándékával - mnden lehetséges eszközt be fog vetni, hogy megtörjön, bűntudatot keltsen benned, a maga hasznára fordítsa még azt is, amit ő követett el.

Egy ilyen nő alaposan megedz, aznnyi biztos. (Kivéve persze, ha elveszíted ezeket a köröket és lehúz/kihasznál)

2023. okt. 3. 16:42
 4/10 anonim ***** válasza:
92%

1. "Azok a nők veszélyesek, akik pontosan tudják mi kell a másik embernek és semmit sem restek megtenni érte. (...) megadják amit - most ebben az esetben a férfi - kér, aztán mikor ehhez a jóhoz hozzászokott kőkeményen megkérik az árát."

Ez mennyire de így van, omg! (3. voltam)

2023. okt. 3. 16:46
 5/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat, de amit itt feszegetünk, az már véletlenül nem a nárcisztikus személyiségzavar és a pszichopátia felé kacsintgat?
2023. okt. 3. 17:59
 6/10 anonim ***** válasza:

" És sok vitát fog szülni! Mivel az ilyen nő nem viseli jól, ha keresztülhúzzák a számítását. Amint érzi, hogy szorul körülötte a "hurok" - ha egyenesen szembesíted a tisztességtelen szándékával - mnden lehetséges eszközt be fog vetni, hogy megtörjön, bűntudatot keltsen benned, a maga hasznára fordítsa még azt is, amit ő követett el.

Egy ilyen nő alaposan megedz, aznnyi biztos. (Kivéve persze, ha elveszíted ezeket a köröket és lehúz/kihasznál)"

Uhh én meg 3as tőled imádom ezeket a sorokat, nagyon valós és abszolút átérzem. Igazából most kezd csak leesni mi történhetett velem az utóbbi években, és mik ezek a változások. A megedzés nagyon valós, és menet közben lehet annyira fel se tűnik, csak a végén, amikor számot vetsz magaddal hogy milyen voltál régebben, és milyen vagy a jelenben. Örülök hogy ezeket leírtad, nagyon igaz szavak!

2023. okt. 3. 18:49
 7/10 anonim ***** válasza:

6. Hát..szívesen. Örülök, ha segíthettem. Én csak a saját tapasztalataimat írtam le, ettől függetlenül én évek óta párkapcsolatban vagyok, hál'istennek, nem minden nőre igaz ez korántsem. Sokat hibáztam én is és igyekeztem tanulni belőlük meg persze odafigyelni a másik félre is ;)

Kitartás!

2023. okt. 3. 18:55
 8/10 anonim ***** válasza:
5. A bekategorizálást részemről meghagyom a hozzáértők privilégiumának (pszichodokik).. lehetséges, hogy erről van szó, én csak mint egyszerű laikus felhasználó tudok nyilatkozni ezekről a jelenségekről.
2023. okt. 3. 18:58
 9/10 A kérdező kommentje:

Én is laikus vagyok és nem török a szakemberek kenyerére. Csak a nagyon rafinált manipulációk, az érzelmi intelligencia helyetti hideg számítás érzésem szerint nem tartozik a normális emberi működés spektrumába. A dráma, a játszma, a manipulálás egyike sem.

Nekem fiatal koromban voltak olyan barátnőim és élettársam, akikben az efféle megvolt, bár nem túl erősen. Illetve helyesbítek: amelyikben ezt észrevettem és erősen kimutatható volt, azokat mind én küldtem el. Egyszerűen ha valaki be akar fűzni mint egy cérnát a tűbe, vagy amikor azt veszem észre, hogy "birtokon belül" érzi magát és már nem olyan, mint a mézesmázas beetető időszakban, vagy azt érzem, hogy érdekérvényesítésben csak a magáéra figyel, az enyémet figyelmen kívül hagyja stb stb stb, vagy még bűntudatgerjesztéssel is próbálkozik, nem tehetek róla, de ezektől kiölődik belőlem a szerelem, a szeretet és mindennemű együttérzés. Nem azonnal, de viszonylag rövid úton, ha megérzem a szándékosságot és a manipulációt.

Egy nagyon nagy szerelmem volt, vele bő másfél évtized feletti ideig voltunk együtt. Ő nagyon ritkán csinált ilyeneket, de néha igen. A sors fintora, hogy miatta sokszor mentem szembe magammal, igazodtam, aztán a végén mégis ő dobott. Na azóta sokkal szigorúbb vagyok a nőkkel. Az utóbbi 10 évben kb 10 nőt is én dobtam ki, amikor rákezdtek...

2023. okt. 3. 19:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Nyilván emberfüggő, de engem egy 40 körüli nő jó kihasznált és szerintem előre kitervelte. Sajnos én is kellettek ehhez. Másrészt nyilván itt sem lehet általánosítani, biztos 40 körül vagy 40 felett sem minden nő ilyen. Van van olyan nő aki tényleg tud engem szeretni?
2023. okt. 4. 05:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!