Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ilyen szótlan, miert nem oszt meg velem dolgokat?
Én már fiatalon, 13 körül megtanultam, hogy nem érdemes otthon elmondani semmit, mert anyám kiforgatja a szavaimat, meg a rosszra kíváncsi inkább, lesi, hogy mivel ba.szhat le. Apám csak suli ügyben volt ilyen, de ez is elég volt ahhoz, hogy ne osszak meg velük semmit. Pl nagy boldogan megyek haza, hogy kaptam egy ötöst, aztán első kérdés, hogy ok, de mi van a többi jegyeddel? Mert ha hármasnál rosszabbat vittem haza, akkor már akasztanivaló voltam, és hát én sokszor kaptam egyest és kettest is. Tehát hiába mondtam jót, csak rosszul jártam vele. Ezért kialakult egy olyan szokásom, hogy mielőtt bármit mondok, átgondolom a lehetséges válaszokat és annyira elszomorít, hogy inkább nem mondok semmit. Megszoktam egyszerűen, hogy nem mesélek magamról, se jót, se rosszat. Úgyhogy azért nekem is tartott kb másfél két évbe, mire a barátomnak mesélni kezdtem, hogy mi volt a munkahelyemen. Már mesélek, de fura volt eleinte, meg az is, hogy ő meg tök részletesen elmeséli a napját. Érdeklődni mondjuk én szoktam, bár csak akkor, ha tényleg érdekel valami.
Lehet ilyesmi állhat nála is a háttérben.
Nekem volt ilyen néma barátom. Leste a tv-t meg ilyenek tarsas magányban éltem vele mindog egyoldalu volt a kommunikacio.
Bezzeg amikor kidobtam órakat dumált meg irt meg győzködött egybol kinyílt a szája a baromnak.
A munkahelyi unalom lenne az utolsó amivel a barátnőmet untatnám. Kettőtökről meg gondolom képbe van. Lehet, hogy furcsa de vannak emberek akik tettek alapján ítélkeznek és ugy van vele, hogy látja mivan, nem kell ezt megbeszélni.
Hogyha unod, hogy beszélteted akkor állj elé és mondd meg neki határozottan, hogy neked igényed van a több beszélgetésre. De ne csak éppen szóvá tedd, hanem jelezd neki,hogy ez egy komoly probléma a kapcsolatotokban , ezért szeretnéd ha többet beszélgetne veled.
Majd ,miután felfogta a problémát és még mindig nem tud beszélni akkor keressetek beszédtémákat.
Ahhoz már kevés az info, hogy a barátodat ismerjük , de ha azert nem beszel , mert unalmasak a mindennapjai akkor uj ingereket kell belevinni , aminek nem fog örülni , mert fárasztó , de majd megszokja és cserébe nem megy tönkre a kapcsolata.
Ha viszont azért nem beszél, mert a munkahelyén 8-12 óra hosszan beszélget mindenkivel , miközben még dolgozik is és teljesít. Akkor jobb egy kis csend miután hazaér az ember. Nem tudom te milyen vagy, de ha engem fáradtan betalálna egy szófosásos ember aki ki akar kérdezni, hogy milyen napom volt ( mint gyereket az anyja) , akkor én is azt mondanám, hogy semmi. Hagyj neki egy kis pihenést vagy mégjobb ha tudsz neki segíteni ellazulni. És akkor utána nekiálltok beszélgetni.
Egyszerű , de bonyolult téma ez. Sokminden ronthatja a kommunikációt és ezt ismeretlenbe nehéz megmondani, de ti megtudjátok oldani ha elég időt szántok rá és szépen megbeszélitek egymással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!