Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sosem válnék. Ez hiba?

Figyelt kérdés
Szerintem pont az az elköteleződés lényege, hogy minél rosszabb együtt, minél nagyobb a késztetés a szakadásra, annál inkább igyekszünk megkeresni és orvosolni a kiváltó okot. Minél kevésbé sikerül, annál inkább kapaszkodunk egymásba, hogy végre megtaláljuk a működőképes megoldást. És ha a másik fél feladja, az erősebb fél számára ez sem lehet mentség, hanem csak egy újabb feladat: beletörődés (a kapcsolat feladása) helyett, még jobban ki kell tartania, hogy újra járható legyen az együttműködés útja a gyengébb fél számára is. Szóval szerintem a közös jövő titka pont az, hogy nem is mérlegeljük a válást, hiszen pontosan tudjuk, hogy rossz együtt, nem megy, könnyebb lenne válni. Helyette kitartunk, erőt és ötletet gyűjtünk, és addig szokjuk a rosszat, amíg meg nem javítjuk végre. Sose válnék. Csak dolgoznék a fejlődésünkön, ha rossz valamelyikünknek. Szerinted ez hiba?

2023. okt. 2. 10:19
A kérdező szavazást indított:
Igen, inkább hiba.
Nem, inkább nem hiba.
32 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Bántalmazó kapcsolatot nem javítani kell hanem kiszakadni onnan. Tapasztalatan naiv vagy, de attól még talahatsz olyan társat akivel működik és együtt maradtok. De van amit nem Lehet javítani
2023. okt. 2. 10:22
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Azt azért érdemes lenne belevenned az elméletedbe, hogy egy kapcsolat mindig két emberen múlik. Te vért hugyozhatsz az erőlködéstől, hogy "megjavítsd" a kapcsolatot, ha a másik fél nem akar semmit sem tenni. Innentől az egyetlen amit tehetsz, hogy tűrsz és megszokod, hogy folyamatosan szar az életed és az is marad. Hogy ez hiba-e, nézőpont kérdése. Egyrészt mindenki saját sorsának kovácsa, de a szenvedéseddel a körülötted lévők életét is megkeserítheted. A szeretteid, barátaid látni fogják, hogy egy rakás híg f_sban fuldokolsz és megpróbálnak majd segíteni neked kimászni, aminek te ellen fogsz állni. Ők meg rosszul fogják magukat érezni, mert senki nem viseli jól, ha azt látja, ahogy egy szerette szenved de elutasítja a segítséget.
2023. okt. 2. 10:33
 3/20 anonim ***** válasza:
90%
A te életed, a te döntésed. Csak gyereket ne vállalj. Egy gyerek sem érdemli, hogy úgy kelljen felnőnie, hogy a szülei állandóan marják egymást.
2023. okt. 2. 10:38
 4/20 anonim ***** válasza:
93%

Ez így elvek mentén nézve, szinte már ideológiává avanzsálva tényleg jól hangzik. A baj csak az, hogy a valóságban ez változáshoz nem fog vezetni, a tönkremeneteledhez viszont annál inkább.

Fel kellene fogni, hogy nem minden kapcsolatot lehet élhetővé tenni. Ráhúzhatsz akármilyen magasztos elvet, csinálhatsz magadból mártírt, de ettől jobb még nem lesz. Annyit fogsz elérni, hogy rengeteg időt elpazarolsz arra, hogy helyrehozd azt, amit nem lehet. Egy kapcsolat rendbetételéhez két emberre van szükség, és még úgy sem feltétlenül sikerül. Ha pedig ebben a másik fél nem partner, akkor ha beleszakadsz, akkor sem fogsz eredményeket elérni. Ha pedig olyan a jelleme, ami lehetetlenné, vagy legalábbis erősen kerülendővé teszi a vele való párkapcsolat folytatását - például erőszakos, bántalmazó jellem -, nem csak esélye, de értelme sincs erőlködni. A legtöbb, amit ilyenkor elérhetsz, az az, hogy majd egy napon a traumatológián ébredsz. Jobb esetben. Persze, ott is nyugodtan belemagyarázhatod, hogy hát mennyire jó, hogy mégis együtt vagytok, és törött orral meg bordával elmélkedhetsz, hogy hogyan "dolgozz a fejlődéseteken".

Sőt, én azt mondom, hogy ami nem működik, azt nagy hiba erőltetni. Persze, jobb esetben eleve házasság sem lesz abból, ami nem működőképes, de még mindig jobb ezt később felismerni, mint elpazarolni az életedből éveket, évtizedeket, vagy akár a teljes hátralevő idődet arra, hogy egy működésképtelen, és ezáltal boldogtalan kapcsolatban sínylődj. Mennyivel jobb lenne ezt az időt olyannal tölteni, akivel működnek a dolgok! Akivel közösek a céljaitok, és akivel megértitek és megbecsülitek egymást.

Én még ugyan nem vagyok házas, de életem egyik nagy hibája az volt, hogy 3 évet elpazaroltam arra, akinél már az első hónap után látszott, hogy nem fog működni. Egy év után meg már napnál is világosabb volt, mégis próbáltam helyrehozni. Ahelyett, hogy egy jobb utat kerestem volna. Szerencsére csak 3 évem bánta, de mennyivel jobb lett volna az a 3 év, ha az nem idegeskedéssel, meg veszekedéssel telt volna!

Ez az "annál jobban szeretem, minél nagyobb genyó velem" elv meg kifejezetten káros. Van ilyen ismerősöm, aki bár nem mondja ki, de ezt az elvet követi. Még 30 sincs, de már túl van több öngyilkossági kísérleten, jópár hónap pszichiátriai gondozáson, meg persze jópár évnyi bántalmazó kapcsolaton.

2023. okt. 2. 10:45
 5/20 anonim ***** válasza:
84%

Most nagyon leírnék velem kapcsolatban egy történetét, de a kötekedő, "megmondó" okoskodók miatt ezt most kihagyom.

Futottam már bele ilyenbe, hogy őszintén leírtam egy részt az életemből és már támadtak is.

Ezért az óvatosság.

Kérdező.

Csak annyit írok, hogy nem minden a kitartás, ha belül meg szétmarcangol a bánat, fájás és érdektelenné válik minden.

2023. okt. 2. 10:46
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem. Mindenki úgy b@ssza el az életét, ahogy akarja.
2023. okt. 2. 10:49
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen, is meg nem is.. de nézőpont kérdése, ha te eldöntöd, hogy fix ez van én nem válok soha, akkor egy olyan döntést hozol amit nem akarsz megváltoztatni, és még a lehetőségét is kizárod, hogy bármi lehetséges lenne.

Nem elköteleződés, hanem egy beragadt nézőpont, ami esélyt sem ad egy jobb lehetőségre.

Azt irod, hogy a gyenge feladja az erős javára, akkor max a felelősséget háritja a másikra, és elv és gyakorlatban neki ez nem megy nem partner abban, hogy müködjön ez a történet, és magyarul bedobja a kötelet, hogy ez nekem nem megy húzd egyedül ha akarod. Ez csak az erős félnek lesz kihivás, hogy ne adja fel a másik fél gyenge pedig nem fog fejlődni és az erős nem cipelheti a hátán egy életen át, belebetegszik – vagy felvesz egy áldozat szerepet a gyenge az erős a megmentelek örökre játékot játsza, ez nincs egyensúlyban, amig ez a játék/játszma megy.

A kitartás=mazoizmus is lehet, hogy csakazért is megmutatom, hogy…lehet jó kimenetele is vannak jó példák lehet kisérletezni, hogy a váláson lévő házasság jóra fordult, de ehhez komoly önismereti változáson kell végig menni, úgy hogy nem sérülsz, igen müködhet igy ebből a szempotból.

2023. okt. 2. 11:01
 8/20 anonim ***** válasza:
66%

Nem nevezném hibának, mert a hiba nem szándékos. Te pedig szándékosan gondolkodsz ilyen undorító módon, szándékosan tennéd tönkre a saját és a gyerekeid életét egy döntés miatt aminek már lehet, hogy rég nincs jogosultsága. Te szándékosan mártírkodnál és szenvednél egy bántalmazóval, szándékosan kényszerítenél mást is ugyanerre.

Tehát, nem, nem hiba. Ostobaság, aljasság, szánalom, de nem hiba.

2023. okt. 2. 11:01
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez tud akkor működni, ha mindkét fél ugyanezt gondolja, és így is tesz. Ha kölcsönösen szeretitek egymást. Viszont ha egy olyan emberrel vagy együtt, aki ha rájön, hogy te soha nem hagynád el, vérszemet kap, az marha nagy szívás.
2023. okt. 2. 11:03
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Átéltem hasonlót :/

De rájöttem, hogy az elvek olyanok mint a fing. Tartogatjuk, de nagy görcsöket okoz és a végén még össze is tojhatjuk magunkat.

Egy életünk van és nem más szolgájának születünk.

2023. okt. 2. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!