Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet azon dolgozni hogy?
merd vállalni amire vágysz és fontos neked.
Vagy döntést merj hozni akár a kapcsolatokról vagy életedről stb.
Én nem olyan családból jöttem ahol ez természetes volt. Sose figyeltek igazán az érzéseimre, mit szeretnék stb.
Önbecsülés, önbizalom növelése.
Pszichológus tud segíteni benne elég könnyen. Persze könyveket is olvasgathatsz, de ha nincs mintád, akkor kevés az esélye, hogy magadtól menni fog.
A te döntéseidhez mi köze annak, hogy mit akar a családod? Nekik nem kell ismerniük a te érzéseid, hogy aztán megmondják, hogy mit csinálj. Eldöntöd te, hogy neked mi a jobb, megléped, a családod meg feldolgozza, ha nem tetszett nekik.
Le kell róluk válni, mert ez teljesen abszurd.
Pszichológus valóban tud ebben segíteni. Nekem segített, azóta jobban ki tudok állni magamért. Egyszerűen tudatosítottam, hogy nem az én felelősségem, ha valaki rosszul érzi magát attól, hogy én kimondom vagy megteszem, amit jónak látok. Például, hogy nyugodtan mondhatok ellent anyámnak akkor is, ha ő utána teljesen kiborul emiatt. Vagy hogy visszaszólhatok a férjemnek akkor is, ha ő utána nekiáll csapkodni az ajtót meg passzív agresszíven viselkedni.
Igazán nekem akkor épült be ez a gondolkodás, amikor elkezdtem "gyakorolni". Tehát azt mondta a pszichológusom, hogy a jövő hétre úgy menjek vissza, hogy addigra legyen legalább egy alkalom, amikor visszaszóltam a férjemnek. És ahogy egyre többször tettem meg ezt különböző kapcsolataimban, különböző helyzetekben, úgy tapasztaltam meg, hogy ha kiállsz magadért, az erőt ad, lehetőségeket ad és nincs semmi olyan következménye, ami miatt ne érné meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!