Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Másokat is zavar, hogyha a barátnőd tesz rád és nem beszél veled, mert éppen kritizáljátok, őt?
A páromat idegesíti amikor sokszor passzívan, és ignorálva hallgatom hogy engem kritizál valamiért. Szerinte a levegőbe beszél. A végére már olyan durva hogy már elszaladnék, ne halljam. Nem tudnék visszaszolni sem, gyűlölöm a passzív agressziót meg a veszekedést is. Ha vele vagyok, csendbe maradok miközben ordibál, de annál jobban szakad a torka, megsértődik hogy nem figyelek a becsmérlő ordibálására. Én is ordibálnék jó lenne?
Csoda, hogy a szomszédok nem szólnak.
Tegnap kiszedte a hűtőből a kaját, majd dobálta össze-vissza a parkettára, szétszórva mindent mert szerinte velem nem lehet máshogy. Ezt hogy hogy kell kezelni nemtom. Egyébként nem én idegesítettem fel, hanem a melóban valaki vagy valami arról is ordibált.
Tudom mindenhol nincs kapcsolat vita nélkül, de, lépjen előre az a személy őszintén , ki 5 éves kapcsolatban egy alkalommal sem emelte a hangját ok nélkül a másikra.
Ha én is csapkodnék és dobálnám az edényeket klassz eredményt szülne?
"Ok nélkül felemelem a hangomat", majd a "sértegetem az feltételezett szerelmemet, kritizálom, üvöltök rá majd őrült módon dobálom a parkettára a dolgokat" között marha nagy a különbség. Előbbi előfordulhat, persze utána lenyugszunk, megbeszéljük. Utóbbi azonban full nem oké. Hiába 5 vagy 15 éves a "kapcsolatotok", tökéletes példa a kapcsolatotok arra, a kapcsolat minőségét nem az ideje határozza meg.
Hozzáteszem, mi házasok is vagyunk már évtized óta, sohasem hajigáltunk kaját, tányért, bútort, meg bármit.
(Lassan 16 éve vagyunk házasságban, azért írom, hogy nem "laikusként" okoskodom.)
Miért hagyod, hogy ordibáljon veled? Attól még, hogy ideges, még nincs joga KRITIZÁLNI, szidni az "élete értelmét".
A kaja dobálást elég idegbeteg dolog, nem old meg semmit. Ha ilyen lenne velem, pláne a szerelmem, én is tennék rá a válaszra. Dühöngjön nyugodtan, jöjjön vissza, beszéljük meg emberi módon a problémát.
Beteg a pali. Szívás. Egy idő múlva élhetetlen lesz vele. Ismerősöm pasija is pont úgyanúgy kezdte hogy konyhában dobálta szét az elelmiszert mikor dühöngött.
A srác kesőbb pszichiátriára járt, félrekezeltèk a nyugtatókkal, azok mellékhatásaként pedig öngyilkos lett.
Ezek a fajta dühöngések már rossz előjel, màr ez nem normális.
Vannak azért képzavarok, amiket rendbe kéne tenni.
A passzív agresszió az épp az, amit te csinálsz, amikor valaki vitatkozik veled, te meg csöndben ülsz és nem szólsz vissza. (Ez egyébként a szociopaták egyik főbb ismertetőjegye is egyben)
Persze ezzel nem azt akarom mondani hogy a barátnőd meg normális, mert a hütőből kidobálni kajákat csaka zért mert a melóban valaki felidegesítette, az se normális dolog. De az biztos h nem illetek össze. Neki egy alfa csávó kell aki ilyenkor helyrerakja rendesen. Ezt egyébként anno "hisztériának" hívták és a gyógyszer a szex volt rá. Ma már azért ennél árnyaltabb a kép (bipoláris zavar, bármi lehet) de tény, hogy egy ilyen temperamentumos nő egyszerűen nem fér meg hosszútávon egy csöndes, nem-empatikus, passzív agresszív férfival. Vagy egy csöndes, de empatikus férfi kell neki, vagy egy temperamentumos.
6
Rosszul értelmezed, a passzív aggresszió az nem az, hogy nem merek megszólalni mert ordibál velem, az sem passzív aggresszió hogy inkább elmegyek. A passzív aggresszió uszítás verbálisan dühítés célra szándékosan, hogy rosszat akarj neki.
És én meg most már szociopata vagyok. Oké.
A másik, nem tudom leesett-e, de valahogy a többieknek igen, de párkapcsolatról van szó nem barátságról - nem tudom honnan vetted a barátságot. Ha meg leszbikusnak gondolsz azt is honnan... azonnal leszbikusságot feltételezel minek?
7. A passzív-agresszió az nem az ordibálás. Az simán agresszió.
A passzív agresszió az az ilyen softos "büntetés", amikor pl. nem szólsz a másikhoz, hogy vegye észre magát, vagy amikor finoman megfenyegeted, hogy pl. ha nem csinálja ezt vagy azt, akkor "nagyon aggódsz, hogy esetleg te is valamivel törleszted majd a számlát".
Amit a párod művel annak a neve: AGRESSZIÓ.
Ez nem vita, hanem a pasid egy indulatkezelesi problemaval rendelkezo b@rom.
De ha neked ez kell.
Először is tudni kéne hogy mi miatt veszekedtek állandóan. Én elhiszem, hogy agybeteg, hogy indulatait elengedi ordibálás formájában. De érdekelne a kiindulópont. Olyan nem létezik, hogy indok nélkül kiabál. Most az lehet régi megoldatlan probléma és mivel benne ragadt a tudatalattijában, mint tüske ezért bármit is (nem) szólsz/csinálsz rajtad veri le.(agresszió/verbális bantalmazás). Az csak az i betűn a pont, hogy te nem szólsz vissza semmit. Ő így úgy érzi, hogy a levegőbe beszél, mint mondja is, mert te csenddel vered (passzív agresszió).
Tehát mindketten igazából gyogyósak vagytok valamilyen szinten, nemcsak ő. Szinte biztos hogy emiatt is nem szakítottok. Ezenkívül mindketten kapcsolatfüggők vagytok!
Egy baromi mérgező kapcsolatban vagytok és ha nem tudtok megegyezni rámegy az egészségetek, vagy sajnos az életetek is. Gyermeket ne akarjatok, úgyhogy védekezzetek, nehogy még ő is szívjon melletettek!
Legjobb lenne egyébként szakítani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!