Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Minden párkapcsolat/házasság megcsappan az első gyerek születése után? Nektek megmaradt, vagy tönkrement és elváltatok?
Az nyilvánvaló, hogy egy erős, stabil párkapcsolatot is próbára teszi a gyerek (főleg az első) születése, de én valahogy mindenkitől azt hallom, hogy valóban próbára teszi, viszont amelyik kapcsolat erős, azt még jobbá teszi, és nem válnak el.
Persze a kezdeti időszak az elhidegülésről szól, mert anyuka fáradt, kialvatlan, játszanak vele a hormonok, apuka pedig szintén elfárad a munkában, siet haza, de ott meg várja egy ordító gyerek, ami még jobban felőröli az idegeit, aztán nincs kommunikáció, empátia, kettesben töltött idő, csak a marakodás, veszekedés, egyebek.
Viszont szerintem ez nem törvényszerű, hogy a gyerek teszi tönkre a kapcsolatokat.
Nektek mi a véleményetek erről? :)
Kérlek jelentsétek az első felhasználót, mert undorító dolgot írt.
Köszönöm!
A mienk megmaradt. Azt én is kiemelném, hogy nem maga a gyermek teszi tönkre a kapcsolatokat.
Illetve szerintem a kezdeti időszak sem az elhidegülésről szól, hanem a tanulásról. Meg kell tanulni, rá kell jönni minél előbb, hogy lehet mindenkinek jó ebben a teljesen megváltozott helyzetben.
Azt viszont megerősítem, hogy bizonyos kapcsolatok jobbak, erősebbek lesznek (amelyek önmagukban is elég erősek voltak), mi ezt tapasztaltuk.
Köszönöm a válaszokat.
Hát nem tudom, én a legtöbbször azt olvasom, hogy a férfiak még mindig abban a hitben élnek, hogy a gyerek ellátása csak és kizárólag a nő feladata, és itt úszik el a rengeteg kapcsolat.
Viszont volt olyan is, aki azt mondta, hogy a legtöbb kapcsolatban a gyerek születése után jönnek fel olyan problémák, amiket nem tudnak együtt kezelni, csak ez ugye a gyerek előtt nem derült ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!