Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összeköltözési nézeteltérés?
A párommal lassan 3 éve vagyunk együtt. Én 24 éves vagyok, ő 26. Eddig sose beszéltünk olyanról, hogy ha összeköltözünk mi fog változni. Most viszont, hogy elkezdtünk albérletet nézni, szóba jött a karácsony.
Én elképzeltem, hogy 24.-n mind a ketten otthon vagyunk kettesben, és majd a szülőkhöz 25-26 napon megyünk. Viszont kiakadt rám, hogy ők a karácsonyt mindig otthon ünnepelték, és így most is haza szeretne majd menni szentestén.
Kicsit lesokkolódtam vagy inkább értelmetlennek találtam, hisz ha már összeköltözünk akkor szerintem 24.-n legyen velem itthon...
Nálatok ez hogy működik?
Téged is hívott amúgy?
Szerintem kicsit túlreagálod, mármint értem, hogy ez most fontos számodra, de hidd el, nem ezen az egy napon fog múlni a kapcsolatotok kimenetele.
A válásom után én is ki voltam akadva, hogy 24-én az apjukkal vannak a gyerekek, mert a többi napon ő dolgozik, így nekem nem volt beleszólásom. De aztán hamar beláttam, hogy igazából teljesen mindegy. Ez már a 6ik karácsonyunk lesz külön, de már nem érdekel, hogy 25-26 vagy akár 28-án karácsonyozunk a gyerekekkel. A lényeg ugyanaz, csak a fát nem díszítjük 24én :)
Szóval engedd ezt most el, 25-én is ugyanolyan meghitt lehet az első közös karácsonyotok, ha hagyod. Aztán majd kialakulnak a szokásaitok
Mi 3-an vagyunk testvérek, mindhármunknál úgy alakult, hogy amíg nem voltunk házasok/nem volt gyerek a párunkkal, addig mindannyian a saját családunkkal karácsonyoztunk külön. Csak házasság/gyerek után lett az, hogy együtt, a közös lakásban/házban karácsonyoztunk, és csak utána látogattuk egymás családját közösen. Mindhárman így csináltuk, na nem azért, mert megbeszéltük vagy utánoztuk egymást vagy meg lett mondva a szülők által, egyszerűen így volt természetes nekünk, és a párjainknak is, ők is így tervezték mindig a karácsonyt.
Szerintem ez inkább szokás/felfogás kérdése.
Nálunk a 24 a családé, és igen anyám, apám, tesók mind a családom részei 🤷♀️
Így a 24-ét együtt töltjük a szülői házban sokszor 15-20fővel, reggtől, közös sütés, főzés, ebéd, utána fa díszítésés ajándékozás, vacsi.
Nálunk a 25-26 otthon pihenés a szűkebb családdal. Igaz, mi nem járjuk le ilyenkor a közeli távoli rokonokat, akikkel amúgy sem tartjuk a kapcsolatot napi szinten.
Ez nálunk 50 éve működik, és mindenkinek jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!