Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetetek létezik olyan,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetetek létezik olyan, hogy “házastársi kötelezettség”?

Figyelt kérdés

A feleségem évek óta alig fekszik le velem, mert voltak vitáink és szerintem elment a kedve tőlem. De azt állítja szeret, csak fáradt.

Mostanában próbálok vele beszélgetni vele erről, de azzal jön, hogy nincs olyan, hogy egy házasságban “kell” szexelni. Szerinte ezt nem lehet kötelezővé tenni.

Amiben nyilván igaza van, de ebbe az is belefér szerintetek, hogy az egyik fél egyáltalán nem hajlandó lefeküdni a másikkal?

2023. aug. 8. 08:38
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
100%

"azzal jön, hogy nincs olyan, hogy egy házasságban “kell” szexelni. Szerinte ezt nem lehet kötelezővé tenni."

Teljesen igaza van. De részedről jogos, hogy ki akarj lépni a házasságból, ha neked ez nem jó érthető módon és sehogy nem tudjátok megoldani.

2023. aug. 8. 12:44
 22/49 anonim ***** válasza:
100%

Válasz röviden: nem, nem létezik ilyen házastársi közelezettség, senkitől nem várhatunk el szexet kötelezően, ha ő nem akarja.

De nyilván ez boldogtalanná tesz egy kapcsolatot idővel és általában komplex probléma. Itt mindig azt olvasom, hogy puff, az asszony egyszer csak varázsütésre úgy döntött, hogy nincs több szex, a férjnek lövése sincs, mi oka lehet, de neki aztán biztos nincs ebben felelőssége, a nő szimplán nem teljesíti az elvárhatót, mert csak....

Szóval, ha egészen őszinte vagy magatokhoz, nálatok mi történt, hogy alakult ki a helyzet?

2023. aug. 8. 12:48
 23/49 anonim ***** válasza:
43%

Nem tartozik a kérdéshez, milyen ember vagyok, tök hasznos tanácsokat adtam, csak ugye nem kellett volna, mert emberileg nem érdemled meg, hogy kapcsolatod legyen. Normális, ép pszichével, de legalább empátiával rendelkező emberben nem merül fel, hogy a másikat szexre kötelezze.

Az én életem egyébként klassz, épp most ért véget egy rövid kapcsolatom, ott sem volt normális a másik, így még az elején leléptem, amint kiderült, hasonló szélsőséges/empátia nélküli gondolatai voltak, csak más téren, mint neked.

Nagyon durva problémái lehetnek a párodnak, ha annak ellenére veled van, hogy megpróbáltad rávenni, hogy szexeljen veled, csak mert a feleséged. Szegénynek semmi önbecsülése sincs, vagy rád van szorulva valami miatt, és ezért van veled.

Fel sem fogom amúgy, hogy létezhetnek ilyen emberek.

2023. aug. 8. 13:33
 24/49 A kérdező kommentje:

23. “épp most ért véget egy rövid kapcsolatom”

Mindent értünk. Köszönjük, hogy elmondtad a véleményed.

2023. aug. 8. 13:53
 25/49 anonim ***** válasza:
23%

Létezik, mégha átvitt értelemben is.

Nem azért kötöttétek össze az életeteket, hogy figyelmen kívűl hagyjátok egymást.

Ha fáradt ha nem, erre fordítani kell energiát.

Mert ha nem fordít, azzal semmibe néz téged, vagy úgyvan vele hogy nincs más lehetőséged.

Ami nyilván egy becsületes embernél igaz, mert nem lép félre, de akkor is tönkremegy a házasság.

Ha meg tönkremegy akkor fel lehet tenni a kérdést, hogy megérte? Jól tette a feleség hogy csak azért mert olyan időszaka volt hogy neki nem volt szüksége a szexre, nem gondolt bele hogy ott van a férje aki ott szenvedett mellette?

Nem lett volna jobb, ha a feleség is jobban ráhangolódik minden idegszálával arra hogy boldoggá tegye a párját és közbe ő is visszatalájon arra hogy örömet leljen az együttlétbe?

2023. aug. 8. 14:15
 26/49 anonim ***** válasza:
48%
23 Érthetetlen miért kell feleségnek illetve férjnek hívni azokat akik évekig nem szexelnek, csak mert nincs kedvük. Most akkor ez mitől házasság? Pedig nem olyan bonyolult elválni, kb mint egy banki ügyintézés, és tiszta helyzet van. De ez hogy az egyik sütkérezik a házas nő szerepben, miközben szexelvonással bünteti a férjét, vagy fordítva, vagy mindketten össze vissza szexelnek mással ezt ne nevezzük már ugyanúgy mint amikor valakik tényleg házasok.
2023. aug. 8. 15:29
 27/49 anonim ***** válasza:
A szextől házasság? Eddig a gazdasági közösségtől volt.
2023. aug. 8. 15:36
 28/49 anonim ***** válasza:
65%

"Ha fáradt ha nem, erre fordítani kell energiát."

Nem. Én figyelembe veszem, ha a párom fáradt akármihez. A házasság nem egy kényszert jelent, hogy akkor nyűgösen, sírva, de beszéljünk, dugjunk.

2023. aug. 8. 15:37
 29/49 anonim ***** válasza:
30%

És ha évtizedig fáradt? Akkor is ezt mondod?

2023. aug. 8. 15:59
 30/49 anonim ***** válasza:
87%

Ha fáradt, akkor ki kell deríteni az okát és enyhíteni a fáradtságon.

Vagy ha más okozza, nem fáradtság, akkor meg azt orvosolni.

Ekkor több hónap után várható változás. Szóval nem úgy kell elképzelni, hogy ma kivettem a részem, hogy ne legyél fáradt, akkor estétől hajnalig szexelni fogunk.

2023. aug. 8. 16:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!