Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az miért baj, ha valaki társfüggő?

Figyelt kérdés
Ha van erre megfelelő társa, akkor mi a baj vele? Vagyis értem, hogy nem egészséges, de tényleg annyira nagy baj, hogy emiatt bántani kell őt? Legalább is itt mindenki leszólja azt is, aki szeretne napi 1x üzenetet kapni a párjától, meg heti egy dugásnál többet találkozni, de aki igazi társfüggő, az még több bántást kap.
2023. aug. 3. 09:17
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Benne van a kérdésben is, hogy függő, vagyis nem egészséges kapcsolat. Eleve, ez a mindenáron legyen valaki mellettem, azt feltételezi, hogy nem tud mit kezdeni magával egyedül, nem tud feldolgozni egyetlen elvesztett társat sem, ha nincs mellette valaki.
2023. aug. 3. 10:20
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

8

Sajnos ezek a tünetei, igen.

Az, hogy (minőségi) időt akar tölteni a pároddal, ragaszkodsz hozzá, hiányzik, ha több napig nem látod, üzensz neki néha... Ezek teljesen normális, érthető igények.

De a társfüggők nem állnak meg itt. Folyamatos figyelemre, törődésre és megerősítésre várnak. A legapróbb összezördülésnél is azt hiszik, hogy elhagyod őket, ezért nem is nagyon lehet velük kommunikálni. Sokszor féltékenyek és dühösek, ha szeretnél saját szabad időt, ami a barátaiddal, családoddal vagy egyszerűen egyedül töltenél.

2023. aug. 3. 10:21
 13/28 A kérdező kommentje:

Rám ebből csak annyi igaz, hogy nem érzem jól magam nélküle, nagyon hiányzik a munkában. Baráti meg családi tali is csak egy ideig jó, utána már inkább vele lennék. Nem szeretem, ha nem alszunk együtt, ritkán van ilyen és "elengedem" nincs ebből baj, de olyankor szarul alszom. De kapcsolat nélkül tudok lenni, 5 évig voltam legutóbb egyedül.

10. Nincs egy órája, hogy itt olvastam, hogy egy beteg kapcsolatfüggő az, akinek nem tetszik, hogy a párja 12 órán keresztül nem keresi.

2023. aug. 3. 10:23
 14/28 A kérdező kommentje:
Ja én is félek attól, hogy elhagy, mert nem érzem magam elég jónak ahhoz, hogy velem maradjon, és ha veszekszik velem, bizony megfordul a fejemben, hogy épp szakítani akar
2023. aug. 3. 10:24
 15/28 anonim ***** válasza:
87%

"Rám ebből csak annyi igaz, hogy nem érzem jól magam nélküle..."

Na ez viszont rohadt nagy baj, és gáz is. Az ember márpedig tudja jól érezni magát egyedül, úgymond "legyen jó társasága önmagának". Hatalmas, de hatalmas red flag, ha valakit folyamatosan pesztrálni kell ahhoz, hogy jól érezze magát.

Én dobtam az ilyen pasikat.

2023. aug. 3. 10:34
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ezek alapján már valóban felmerül a gyanú, hogy társfüggő vagy. Neked amúgy vannak barátaid, van saját életed rajta kívül is? Leköt a munkád, vannak céljaid az életben?
2023. aug. 3. 10:35
 17/28 anonim ***** válasza:
84%

"Nincs egy órája, hogy itt olvastam, hogy egy beteg kapcsolatfüggő az, akinek nem tetszik, hogy a párja 12 órán keresztül nem keresi."

Igen, az. Nehogymár egy felnőtt embernek ne lehessen fél napig dolga... Beszarok.

2023. aug. 3. 10:40
 18/28 A kérdező kommentje:

A munkám nem köt le, unalmas :D Vannak barátaim de ritkán találkozunk. Én amiket szeretek csinálni azok vagy drágák és emiatt ritkán csinálom, vagy hamar megunom. Inkább az a baj, hogy nagyon hamar képes vagyok megunni minden tevékenységet, és emberekre van szükségem, mert ha beszélgetek valakivel, nem unatkozom.

Örülök 15, hogy te dobtad őket, a kérdésben írtam, hogyha valaki megtalálja ehhez a társát, akkor nem értem, mi a baj, mert neked sok énidő kell, nekünk kevés, úgyhogy ő nem fog dobni azért, mert munka után szeretnék vele időt tölteni.

2023. aug. 3. 10:41
 19/28 A kérdező kommentje:
Hát 17 ebben a sztoriban pont az volt, hogy nem volt dolga és otthon volt és úgy nem írt.
2023. aug. 3. 10:42
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

#13 azért nem mindegy, miért nem keres 12 órán keresztül. Ha ebben benne van a 8 óra alvás, akkor máris másabb, mintha valójában egész nap nem keres, miközben szabadnapos. Amúgy én ezt az x ideig nem ír, ezért szorongok dolgot nem nagyon értettem soha. Ha eszembe jutott valami érdekes, leírom neki, a másik meg majd reagál, ha tud. Férjem pl nem nagyon ér rá munka közben írogatni, ha pedig utána megy fodrászhoz, edzeni, vagy bármi más dolga van, szintén nem biztos, hogy tud hosszabban reagálni. Félszavakkal meg nem szeretem, ha válaszol, inkább megvárom, amíg hazajön és majd akkor elmondja a véleményét :D

De randizós szakaszban is úgy voltam, hogy van egy kb ütem, amikor tud írni, amin xy dolgok változtathatnak. Ha nem jelentkezett a szokott időben, és nem szólt előre, hogy nem lesz elérhető, akkor annyit írtam, hogy remélem minden rendben, és várom, hogy jelentkezzen. Aztán csináltam a dolgomat tovább. Nyilván, ha valaki kb kerüli veled a kommunikációt, vagy csak egyszerűen nem megfelelő a te igényeidnek, a megbeszélés pedig nem hoz eredményt, akkor értelmetlen folytatni, mert a keletkező feszkó úgyis kinyírja a kapcsolatot.

Társfüggőnek én azt nevezném, akinek nincs stabil, önálló személyisége, képtelen elfoglalni magát, és minden megoldást, megváltást, boldogságot a partnerétől vár.

2023. aug. 3. 10:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!