Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az miért baj, ha valaki társfüggő?

Figyelt kérdés
Ha van erre megfelelő társa, akkor mi a baj vele? Vagyis értem, hogy nem egészséges, de tényleg annyira nagy baj, hogy emiatt bántani kell őt? Legalább is itt mindenki leszólja azt is, aki szeretne napi 1x üzenetet kapni a párjától, meg heti egy dugásnál többet találkozni, de aki igazi társfüggő, az még több bántást kap.
2023. aug. 3. 09:17
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
96%
Ne sarkítsd ki ennyire, nem azzal van a baj, ha "aki szeretne napi 1x üzenetet kapni a párjától, meg heti egy dugásnál többet találkozni" hanem azzal ha a másikra akaszkodsz és nem tudsz nélküle elleni és minden lépéséről tudni akarsz stb..
2023. aug. 3. 09:18
 2/28 anonim ***** válasza:
72%

Engem azért is lehordtak itt nem egyszer mert társat keresek:D

Mintha kötelező lenne egyedül lenni.

2023. aug. 3. 09:24
 3/28 A kérdező kommentje:
Hát én itt olyanokat látok, hogy pl egész nap nem kapott üzenetet és ez nem tetszik neki, aztán írják, hogy pióca. De nem úgy, hogy pl külföldön van vagy nincs nete vagy el van foglalva, hanem lenne, csak nem akar írni.
 4/28 anonim ***** válasza:
35%

Ez azoknak a komplexusos akárkiknek a szavajárása(társfüggő), akiknek rögtön kontrázni kell arra valamit, ha megkérdezik tőlük: és most nincs senkid? (már kb 20 éve...)

Erre jön az, hogy ő nem társfüggő, meg jól elvan egyedül, és szemétmindenférfi.

Az mégis elég vacakul nézne ki az egója szempontjából, ha azt mondaná magáról, hogy egy antiszociális zsákutca, aki mellett képtelen megmaradni bárki is.

Mondom ezt a nőkre főleg, mert ők azok, akik képesek 10-en 20-on évig egyedül elélni, és főleg tőlük hallom ezt.

5/28 A kérdező kommentje:

Én inkább férfiaktól hallom amúgy :D Hogy ők dolgoznak, edzenek, lakást felújítanak, hobbikkal foglalkoznak, úgyhogy nincs idejük, de azért punci kell, úgyhogy képesek bekamuzni párkapcsolatot, ami csak a lánynak az, nekik heti egy szex, ha meg ráír a párja, akkor jaj hagyj már békén van életem.

Biztos mindkét nemből van ilyen :D

2023. aug. 3. 09:27
 6/28 anonim ***** válasza:
95%
Ha normális emberként találkozol egy VALÓBAN kapcsolatfüggő személlyel, akkor megérted. Qrva idegesítő, amikor minden szabadidődre igényt tartanak, és besértődnek, ha szeretnél 5 percet egyedül tölteni.
2023. aug. 3. 09:31
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
Mert a másik nem fogja bírni a folyamatos ráakaszkodast.
2023. aug. 3. 09:38
 8/28 A kérdező kommentje:
6. Ja :O Ha ezek a tünetek akkor lehet én mégsem vagyok az
2023. aug. 3. 09:40
 9/28 anonim ***** válasza:
94%
Nagyon vékony a határ a szerelem és a társfüggőség között. Szerintem az a társfüggőség ha nem tudsz egyedül meglenni egy kapcsolat nélkül. Mert mindig kell, hogy legyen valaki az életedben. A másik, hogy semmit nem tudsz a párod nélkül csinálni. Nem tudod magadat jól érezni nélküle (barátokkal, családtagokkal), nem tudsz meglenni nélküle több órát, és ha valahova menni akar te mindig vele akarsz menni, és nem engeded el barátokkal, csak ha te is vele mész stb.
2023. aug. 3. 09:53
 10/28 anonim ***** válasza:
72%

"Szerintem az a társfüggőség ha nem tudsz egyedül meglenni egy kapcsolat nélkül. " - nem, nem az. Társfüggőnek azt mondják, aki függ a társától. Elveszíti mellette az önállóságát, csak rá fókuszál, állandóan ő jár a fejében, de már kóros mértékben. A társfüggőség egyébként a függő emberek társainak elemzéséből származik, pl az alkoholfüggők partnerei általában társfüggők.

"A másik, hogy semmit nem tudsz a párod nélkül csinálni. Nem tudod magadat jól érezni nélküle (barátokkal, családtagokkal), nem tudsz meglenni nélküle több órát, és ha valahova menni akar te mindig vele akarsz menni, és nem engeded el barátokkal, csak ha te is vele mész stb."-igen, ez már inkább leírja a jelenséget.

Az, hogy egyenrangú, szeretetteljes kapcsolatot szeretne valaki, amelyben szeretve érzi magát, kap visszajelzést, kommunikálnak vele, az nem társfüggőség.

Kérdező, ha a pasid egy üzenetre sem méltat egész nap, akkor valószínűleg rossz emberrel vagy együtt.

2023. aug. 3. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!