Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogos a kiakadása?

Figyelt kérdés

Barátnőm megismerkedésünk óta 1-2 év alatt 6x kilóról 85-re hízott. Ennek nagyrészt az az oka, hogy úgy kezdett el enni, ahogy én. Viszont nekem egyrészt jó a genetikám, másrészt heti 4-5x edzek, és tudatosan eszem. Igaz, szemét kaját, de azt tudatosan. Pl. ha tudom, hogy az esti filmhez be akarok vágni egy zacskó chipset, akkor nap közben ezt kompenzálom kevesebb kajával. Barátnőmnél nincsenek meg ezek a gátak, sem a sport, én pedig nyilván megkérdezem, hogy kér-e ő is egy pizzát, ha én rendelnék magamnak.

Most viszont engem okol a hízása miatt, hogy mellettem lett egészségtelen. Jogosan? Tényleg van ebben szerepem?

2023. júl. 30. 19:11
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
95%
Nem jogos. De mostantól ne kérdezd meg, hogy kér-e pizzát.
2023. júl. 30. 19:13
 2/23 A kérdező kommentje:
Miért ne? Szerintem bunkóság nem megkérdezni, ezzel kvázi eltiltani tőle/titokban enni előtte.
2023. júl. 30. 19:17
 3/23 anonim ***** válasza:
88%
De ha megkérdezed, akkor számolsz azzal, hogy igent mond, ha igent mond, annak ez az eredménye.
2023. júl. 30. 19:20
 4/23 anonim ***** válasza:
74%
Akkor ne egyél te se pizzát. Vagy te is fogyózol vele vagy csak magadnak rendelsz. Vagy tovább hízik és téged fog érte hibáztatni. Több lehetőség nem nagyon van, mivel láthatóan nem az a típus, akinek az önkontroll az erőssége.
2023. júl. 30. 19:22
 5/23 anonim ***** válasza:
76%
Igazából a kérdezőnek sem megy az önkontroll, csak több kalóriát tolhat be simán a BMR miatt is.
2023. júl. 30. 19:24
 6/23 A kérdező kommentje:
#4: Szépen felvázoltad a frusztráltságomat, ami ezt a kérdést eredményezte. Én nem akarok lemondani ezekről, mert nincs értelme. Azt meg nem fogadná be a gyomrom, ha az orra előtt jönne meg a futár és enném meg úgy, hogy őt nem kérdeztem meg.
2023. júl. 30. 19:26
 7/23 anonim ***** válasza:
91%

Hát...ez olyan is-is. Persze lehetne mondani, hogy miért eszi meg, de (tapasztalat) ha ott vam folyton előtted a szemét kaja/kaja amit nem kéne enni, akkor az sokkal nehezebb mintha nem lenne. Nekem akkor volt a legegyszerűbb fogynom amikor egyedül éltem, mert nem vettem semmi olyat amit tudtam, hogy nem kéne ennem, max ritkán és csak keveset. De előtte, amíg családdal ott nyilván nem csak én voltam és nem ugyanazt ettük, nyilván miattam más nemfogja mellőzni akárcsak a fehér kenyeret vagy x, de sokkal nehezebb úgy.

Én inkább úgy mondanám, hogy nem vagy segítség abban, hogy ne ízzon.

Tesóm csaja ilyen. Csaj szeret sütni. Már összeköltözésük előtt is sokat sütött kedveskedésből a tesómnak, stb. de neki se hiányzik a plusz üres kcal. Amikor összeköltöztek, rosszabb lett, mert ha a lány fáradozik a sütéssel stb. mégis fog belőle enni. Pedig a lánynak se hiányzik. Ha nincs, akkor nem kísért. Ha van és tudod, hogy nem kéne, akkor nagyon.

Szóval én a helyedben igykeznék annyival segíteni, hogy otthon nem ennék és tartanék szemét kaját, olyat amit nem kéne. Te meg megeszed egyedül amikor akarod. Nem örökre persze, de kezdőlöketnek sztem nem lenne rossz.

2023. júl. 30. 19:26
 8/23 A kérdező kommentje:
#5: menne, de kis híján kocka hasam van így is, akkor miért mondjak le róla?
2023. júl. 30. 19:27
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
De ha tudod hogy este lesz pizza neked és megkínálod, nem kéne szólni neki is erről? Mert mintha őt ez random érné. És napközben meg normálisan eszik, nem tudván lesz fast food este.
2023. júl. 30. 19:27
 10/23 A kérdező kommentje:

#7: együtt élünk, nehéz rejtve enni.

#9: szólok, de mint írtam ő ezt nem "kompenzálja" sporttal vagy napközbeni kevesebb kajával. Sőt, még le is önti üdítővel, amit nem is én rakok be a kosárba.. nálam ez is kimarad

2023. júl. 30. 19:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!