Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mivel másabb egy párkapcsolat 15-18 éves kor közt mint 25-30 éves kor közt?
Középsulis korban a kapcsolat jellemzően abból áll hogy elmentek moziba HA anyu elenged, esztek egy pizzát HA apu ad pénzt.
Felnőttként már két önálló ember dolgozhat a saját közös jövőért.
Én ezt tapasztaltam a saját kapcsolataimban és a környezetemet látva.
15-18
Akkor az érzelmi világod folyamatos váltakozásával, emberek véleményével, útlereséssel vagy elfoglalva.
NEM vagy tudatos.
Csak az ösztöneid, érzelmed, tájékozatlansagod vezérel.
30 körül, bár ezt kevesen érik el, mert a lakosság legnagyobb része mereked 16 éves gyerek szintjén, de a lényeg, hogy:
- gondolati, érzelmi, testi tudatosság van jelen,
- kijózanodtál, mert rendelkezel annyiféle információval, tapasztalattal, hogy a döntés tudományát is felhasználva megfelelően tudsz dönteni,
- tudod, hogy mire van szükséged és ezt asszertivan közlöd is a partnereddel.
De ahogy írtam, ezt a szintet nagyon kevesen érik el.
Nem tudok teljesen jól válaszolni, mert még nem vagyok 25 és mikor a kapcsolatom kezdődött már elmúltam 18, előtte nem volt.
Viszont. Vannak ismerőseim, akik fiatalon jöttek össze (15-16 évesen) és még együtt vannak (20-22 évesek jelenleg). Nekem 20 évesen lett kapcsolatom, most 22 vagyok.
A barátnőmék, akik 5 éve vannak együtt szülőknél élnek és alig-alig engedik őket együtt aludni. Ezzel szemben én összeköltöztem a párommal. (mind a négyen 21-22 évesek vagyunk egyszerre érettségiztünk, mind egyetemre mentünk stb)
A másik különbség szerintem a kommunikáció. Tiniként nem volt ekkora önismeretem, nem tudtam ennyire nyíltan kommunikálni, nem mertem így vállani a gondolataimat stb. Ezt a tiniként kapcsolatba került barátnőimen látom, hogy náluk is gond volt, de mivel ugyanaz a párjuk, nem változott. Nehéz ilyen szempontból változni, vagyis lassabb egy kapcsolat dinamikáján változtatni.
16 évesen nem számít ki akar házasodni, külföldön élni vagy sok gyereket, 25 évesen második randi sincs, ha ilyen alap dolog nem egyezik
16 évesen féltem mit gondolnak mások a kiszemeltemről, tetszik-e nekik, szégyelljem-e stb (emiatt simán lehet, hogy egy párkapcsolat nem történik meg)
Nagyon függ persze az adott emberektől is. De szerintem is létezik tinikapcsolat, felnőtt kapcsolat és persze mindennek vannak fokozatai.
"A tiniknek is vannak gondjaik csak más szakaszban más képpen, '
Majd visszasírják azokat a gondokat később.
Tapasztalat.
Műveltség.
Érettség.
Felelősségérzet.
Egzisztencia.
Munka.
Családtervezés.
Nos, a fentieket vesd össze a tinédzser korosztály jellemzőivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!