Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan szoktassam vissza a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan szoktassam vissza a férjemet a házimunkára, ha szépen lassan minden feladatot lepasszolt?

Figyelt kérdés

Tudom, nagyon későn kapcsoltam.

Régen közösen csináltuk, de a gyerekekkel itthon töltött több mint 12 év alatt minden az én nyakamba szakadt és most már lassan maga alá is temet. Szükségem lenne segítségre, ráadasul, ha minden jól megy, októbertől lesz egy részmunkaidős állásom is, tehát még kevesebb időm lesz.

Megpróbáltam egyszerűbb munkákra befogni, de mintha tudat alatt szabotálná azt, azaz, ha hétvége, szabadság, bármi van, akkor lebetegszik, lázas, fáj, begyullad a foga, beáll a dereka stb.

A múltkor csak boltba küldtem, de hazafelé kiment a bokája és a hétvége javát a balesetin tölthette.

Már ötletem sincs, hogyan vegyem rá, hogy csináljon valamit, legalább, ha leejt, kiborít valamit, azt takarítsa el maga után.

Mikor szóban megbeszéljük, akkor maximalisan megértő, ígéri, hogy csinálni fogja, majd az adott napon nagyjaból halálán lesz. Nem megjátsza, tényleg beteg olyankor.

2023. júl. 3. 07:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Miért nem béreltek heti egyszer háziszolgát, aki megcsinálja helyettetek párezerért? Megéri!
2023. júl. 3. 11:41
 12/13 Sunshinedoll ***** válasza:

Mi lenne, ha rávezetés és "rávenni" helyett egyszerűen csak elmondanád neki normálisan, hogy nem bírsz vele egyedül és szükséged van a segítségére, elvégre ő is a család és a háztartás egyik felnőtt tagja?

És nem az, hogy te osztogatod ki neki a feladatot, mint egy kisgyereknek, hanem hogy nézzen szét és vegye észre, mikor mit kell megcsinálni, mint egy felnőtt embertől az elvárható. Mondd meg neki, hogy szeretnéd, ha beosztanátok, hogy ki miért felelős, válasszon valami neki szimpatikus munkát otthon, és akkor azért 100-ban ő a felelős. Ha a ruhák, akkor ő felel a mosásért, vasalásért, azért is, hogy van-e otthon mosószer.

Ha mosogatás, akkor ő felel a mosogatásért, edények szárításáért, eltörléséért, van-e otthon mosószer, ki van e cserélve a szivacs, tiszta-e a konyharuha stb.

Ha a főzés az erőssége, akkor az ő felelőssége megkérdezni ki mit akar, megtervezni a heti menüt, bevásárolni, megfőzni, eldobozolni. Bármi, amelyik neki tetszik.

2023. júl. 3. 17:49
 13/13 Sunshinedoll ***** válasza:
Amennyiben nem akarja kivenni a részét, akkor kérd meg, hogy azt az időt, amit ő nem házimunkával tölt, pedig kéne neki, akkor szervezze ki és fizessen egy bejárónőt, aki neked besegít.
2023. júl. 3. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!