Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit lehet tenni, ha néha szégyenlem a párom a családom előtt a súlya miatt?
Sokáig nem volt tartós párkapcsolatom, valahogy nem jöttek össze a dolgok. 31 éves koromban végre találtam egy nőt, aki nagyon megfogott, mostmár másfél éve együtt vagyunk. Az élet legtöbb területén jól passzolunk, már együtt is élünk 7 hónapja, az is működik. Az egyetlen problémám a súlya. Engem külsőleg nem zavar, hogy 120 kg (178 cm-hez), hogy husisabb a combja, stb, viszont a sportossága nem tetszik. Én kicsit örökmozgó ember vagyok, a lehető legtöbb sportot kipróbáltam eddig az életemben és habár az én testem sem csupa izom, ügyeltem rá mindig, hogy 3-5 kilónál több ne jöjjön fel rám. Ő is sportol egyébként, kosarazni szokott eljárni meg birkózott is egy ideig. Elmondása szerint próbál lefogyni, de ebből azóta nem lett semmi (vagy max 5 kiló, ami azonnal vissza is jött egy héten belül), hogy együtt vagyunk. Súlyához képest sportos, mivel folyamatosan jár kosarazni, ugyanakkor egy hosszabb (15+ km) kirándulást már nem bír jól vagy biciklizni sem nagyon tudok elmenni vele, pedig nekem ez fontos. A hegymászásról és a lovaglásról ne is beszéljünk, azokat eleve meg sem próbáljuk. A családomnak is fontos a sport, és sokszor van, hogy egy-egy családi ünnep környékén elmegyünk túrázni, illetve ősszel hagyományosan körbetekerjük a balatont. A családom kedveli őt, mint ember nincs vele bajuk, viszont ezeket a programokat nem bírja, nem tudom bevonni őt is, így mindig ki kell találnunk valamit, hogy ő miért nem jön. Eddig ki tudtam menteni mindig a dolgok alól, de időnként szégyenlem, hogy ő ilyen, hogy mentegetőznöm kell amiatt, mert nagy a súlya és ezt ráadásul örökké nem lehet folytatni. Nagyszüleim meg egyenesen nem helyeslik a döntésem - szintén a kinézete miatt, ami vélemény engem nem érdekel, ugyanakkor fáj, hogy miután hazavittem őt, privátban elmondták a véleményük és őket is pont ez az egy zavarta.
Ezek miatt érzem néha úgy, hogy szégyellem őt és szeretném, ha ez nem így lenne, ő nem érdemli meg, hogy ezt kapja attól az embertől, aki a párja, akivel hosszú távon tervez. Hogy lehetne ezt megoldani magamban? Beszéltem vele csomószor, de még ha lefogy, szerintem akkor sem lenne nagyon vékony egész életében, nem olyan alkat. De ha lefogyna és tudnánk együtt menni mindenfelé, lehet nem érezném vele kapcsolatban ezt - de nem tudhatom előre. Szeretném elhessegetni az érzést, de a leírt szempontokból tényleg zavar a súlya és emiatt már a szakítást fontolgatom. Imádom őt, de ha ezt nem tudom benne elfogadni és őt őszintén szeretni ahogy van, nem akarom, hogy velem legyen együtt, hogy húzzam az idejét, hanem azt szeretném, hogy találja meg az igazit, akinek ez sem gond.
Kit érdekel, hogy a Balaton körül bicajoztok évről évre, mint az eszeveszettek? Ezt meghallanám a 48 kg-al és azonnal dobnálak. Minden ember más, logikusan más dolgokat szeret csinálni.
Te azt hiszed, hogyha vékony lenne 100%-an körbetekerné a Balatont, mert ti a családoddal hagyományosan azt teszitek? Tessék? Aztán mi az, hogy te szeretsz hegyet mászni neked ez fontos, amikor neki fontos a kosárlabda te elmész vele kosárlabdázni? Ha nem, akkor te miért várod el tőle? Ahelyett, hogy a család szavára adsz inkább a barátnőd elvihetnéd orvosokhoz, mert komoly problémái is lehetnek!
Különben vagy nagyon gyenge, manipulálható, befolyásolható "férfi" vagy 31 éves korodra, vagy nem vagy szerelmes a partneredbe! Nagyon gyorsan gondold át, hogy mi a valódi oka annak, hogy rájuk hallgatsz és az szerint cselekedj.
Szívesen. (:
Nem teszem fel az életem arra, hogy a családommal kelljen sportolnia, de mindig meg van hívva. Ő is szívesen jön egyébként (most megkérdeztem, hogy szeretne-e idén velünk biciklizni, igent mondott), viszont saját bevallása szerint sem lenne képes a balatonkörre. Megbeszéltük, hogy elkezdünk közösen edzeni erre most, remélem ez beválik. Eddig is próbáltam motiválni, kaják terén is (pl csak miatta váltottunk teljes kiőrlésű pékárura, zöldségtésztára) és mindig elmegyek vele kosarazni is, ha hív. Elkezdtünk otthon edzeni már többször is, kapott ajándékba többféle eszközt is hozzá (pl gumiszalag, jógaszőnyeg, súlyok). Igyekszem mindig dícsérni, bíztatni és biztosítom arról, hogy mellette vagyok és én is megcsinalom mindig az edzéseket. De sokszor én tovább csinálom őket, ő elhanyagolja az edzést egy idő után és kell egy kis vita, hogy újra elkezdje.
Orvoshoz még nem vittem, igyekszem vele finoman beszélni erről. Édesanyja pontosan ugyanilyen alkat és hasonlóan el van hízva, ha nem jobban, így én el tudom képzelni, hogy egyszerű genetika.
Igyekszem az érzelmeim terén is javítani és tudatosabbnak lenni, mert abban biztos vagyok, hogy szeretem őt és nem szeretném ha az utunkba állna. Az elején nem zavart amúgy ez a dolog, úgy ismertem meg, hogy azt mondta, a sport fontos neki és hogy aktívan dolgozik a fogyáson, így nem zavart a külseje. Csakhát azóta is ezt mondja (és látom is részben rajta a lelkesedést), de fogyas nem nagyon történt.
Szóval elmegy ő veled, meg próbál fogyni miattad! Már próbálta, de nem megy neki valami miatt. Azt ugye tudod, hogy ha durva súlyfelesleg van rajta nem fogja leadni 2 hónap alatt és azt is, hogy nem lehet szakember nélkül? Nem 10 kg-róla van szó! Pluszban még mindig nem tudni, hogy mi okozza a túlsúlyt igazából. Első kör háziorvos, aki elküldi ide-oda, jó sok kivizsgálás és közben edzés és diéta. Viszont ha cukorbeteg, akkor nagyon oda kell neki figyelni arra, hogy mit töm be magába.
Mellesleg ha tényleg szeretnéd, akkor nem a szüleid ócsárolására adnál, be se írtad volna, hogy szégyelled ide, eszedbe nem jutott volna soha! Inkább aggódnál, hogy nincs-e valami súlyos betegség a háttérben, DE mégcsak fel sem merült, mert téged az érdekel, hogy a híres felszínes családod (veled együtt, mert te is az vagy) mit beszél róla, hogy nem passzol a lovaglás/hegymászás/Balaton körül lévő biciklizéshez.
Nem vagy szerelmes egyáltalán és csak fölöslegesen húzod az ő idejét.
Valljuk be csak azért vagy vele, mert végre valaki párkapcsolat szintjén adott neked esélyt.
Szánalmas vagy komolyan mondom.
ez nem egészség, bocs, de nálunk a disznók nincsenek még ilyen súlyban, mint ő.
nem csak az esztitikai okok miatt sok ez, hanem mert idő előtt meg gog halni, vagy megbetegszik.
amikor én 3 éve 40 és 44 kg (168 cm) között voltam, engem is szégyellt a családom... de érted, az azért mégis más.
Mivel felmerült benned, hogy a súlya miatt szakíts vele, ezért én is azt mondom, hogy nem vagy a párodba szerelmes. Én ebben látom a fő problémát. Ezek szerint kezdetben sem fogadtad el a külsejét, csak azt remélted, hogy idővel majd lefogy.
Én tudom, milyen ez, mert én is azért nem jöttem össze egy olyan barátommal, akit egyébként imádtam, és szeretem, mind a mai napig, mert túlsúlyos. Nem tehettem róla, nem tudtam igazán vonzódni hozzá. Pedig lelkkileg jól összeillettünk volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!