Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy mondanátok meg a pártokna...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy mondanátok meg a pártoknak, hogy zavarnak az új szokásai?

Figyelt kérdés

Az elmúlt pár hétben csak itthon van, mert felmondott a munkahelyén, júliusban kezd az újon. Amióta itthon van szinte csak a gép előtt ül és játszik akár hajnalokig. Ma is mikor készültem dolgozni, ő akkor feküdt csak le.

Ez azért is zavar, mert nem töltünk együtt időt, úgy érzem hiába van itt, mégis egyedül vagyok. Illetve különösen zavaró is, hogy késő éjszaka is beszélget a "társaival" a játékban. Teljesen ráfüggött. Megemlítettem neki és elismerte, hogy eléggé függője lett. Mikor kértem, hogy jöjjön el velem kicsit sétálni, mozduljunk ki, ő nem akart, én meg nem erőltettem. Néha odajön hozzám 1-2 puszira és pár szót váltunk, de igazából már semmi több nincs. Pedig amikor fáradtan hazaérek a munkából jól esne, ha nem csak azt hallgatnám mindig, hogy a gépet nyomja és ott beszélget, hanem inkább velem. Mostanában én elég sokat túlórázom, tanulok is, és annyira fáradt vagyok mindig, hogy nincs kedvem sem erőm erről "vitatkozni vele", csak eldőlök és én is magamba temetkezem. Kicsit úgy érzem, eltávolodtunk egymástól és ennek így nem lesz jó vége.

Igazából annak örülnék, ha napi csak 1-2 órát játszana, azt is csak akkor, amikor nem vagyok itthon. Szinte semmi sem érdekli a játékon kívül. Mikor ezt megemlítettem neki, úgy tűnt, hogy megsértettem.

Nem tudom hogy lehetne ezt normálisan megbeszélni és elérni, hogy ne forduljunk így el egymástól. Túlságosan előtérbe került nála a játék, ami engem már nagyon zavar.

2023. jún. 12. 20:40
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:

Dettó, most mi is egész nap azt toljuk. :D

Amúgy kb úgy mondd ahogy itt leírtad. Hogy zavar mert úgy érzed

hogy elhanyagol és nem töltötök elég minőségi időt együtt.

Mondjuk szerintem irreális azt várnod hogy max 1-2 órát töltsön olyan hobbival amit szeret, pláne ha te ott se vagy csak egyedül ül otthon.

2023. jún. 13. 15:41
 22/40 anonim ***** válasza:
Jót mond a 6-os. Játsszon, amikor nem vagy otthon.
2023. jún. 13. 15:58
 23/40 A kérdező kommentje:

Összességében jó a kapcsolatunk. Olyan 3-4 hete kezdte el ezt a játékot és már az egész napját ott tölti. Régebben is játszott, de mértékkel. Akkor természetesen nem zavart, hiszen megvan a magam hobbija is, amivel én is foglalkozom, így megvolt az egyensúly, az "énidő". Nekem azzal van a problémám, hogy túlságosan ennek él. Látom rajta is hogy feszültebb, hogy nem érzi hasznosnak a napjait. Szeret edzeni, kimozdulni, de a játék miatt már ezeket nem teszi, mert nincs kedve semmi máshoz. Könnyebb a gép elé ülni, mint kimozdulni. Sajnos a házimunkát sem csinálja, csak ha itthon vagyok és látja, hogy nekiállok, de még akkor sem mindig.

Az új munkahelye 24-48-as felállás lesz. Tehát 1 napot dolgozik, aztán 2 napot lesz itthon, és félek, hogy azt az időt szintén a gép előtt fogja tölteni javarészt. Együtt tervezzük a jövőt, megyünk nyaralni is hamarosan. Nyilván ott nem a gép előtt fog ülni, egymással fogjuk tölteni az időt. De aggaszt, hogy ennyire beszippantotta a játék. Nekem önmagában sosem volt gondom azzal, hogy játszik, többször volt, hogy együtt játszottunk. De én valahogy olyan vagyok, hogy alkalmanként 1 óra bőven elég. De nyilván én dolgozom, nekem nincs is időm rá, viszont ha lenne sem ezzel tölteném az egész napom. Vett magának könyveket is, de azokhoz sem nyúl hozzá. Nyilván kicsit hasznosabbnak érezné magát, ha a játékon kívül mást is csinálna.

Ő is érzi, hogy ez nem jó, de mégis odaül és játszik órákat. Mindig játszott, de sohasem naphosszakat. Volt időnk egymásra is, közösen csináltunk programokat, mostanában ez kezd eltűnni. Szerencsére nem annyira durva a helyzet, tegnap is otthagyta, beszélgettünk és végre együtt is aludtunk.

Bár ma már lehet megint másképp lesz. De majd szólok neki megint, hogy jöjjön mellém és nézzünk egy filmet együtt. Kimozdítható a játékból, de ha nem szólok, simán ott lenne hajnalokig.

2023. jún. 13. 16:43
 24/40 A kérdező kommentje:
Amikor nem vagyok otthon, akkor meg általában alszik, mert ugye későn fekszik le aludni. De szerintem pont a játék miatt sem tud lefeküdni aludni normálisabb időben, mert felpörgeti a játék és nem érzi, hogy fáradt. Lefekvés előtt 1-2 órával már nem kéne játszani szerintem. Én pedig fél 5-kor érek haza és szeretném, ha napi 1-2 órát velem is töltene. Ezért írtam az 1-2 óra játékot naponta. De nyilván felőlem játszhat 4 órát is, de legalább akkor, amikor én nem vagyok itthon. Nem tesz túl jót a kapcsolatunknak, hogy azt látom mindig, hogy ott ül és többet beszélget abban a játékban, mint velem...
2023. jún. 13. 16:52
 25/40 anonim ***** válasza:
12.-es jól mondja. Kicsit jobban oda kell neki szúrni. Mert ez így nem mehet tovább. Ultimátumot viszont ne adj, azzal csak ártasz.
2023. jún. 13. 16:56
 26/40 anonim ***** válasza:
67%

Fuhh mondjuk nekem a kérdező is furi kicsit. Nekem is van olyan hogy 1-2 hónapig nincs kedvem valamelyik hobbimhoz hanem csak az egyikhez.

Az 1 óra meg játéktól függ, van amelyikben több egy db quest/meccs/raid.

A gond inkább az hogy nem csinálja a házimunkát és nem szán rád időt.

2023. jún. 13. 17:04
 27/40 A kérdező kommentje:

Pontosan, gond, hogy nem szán rám időt. Szerintem alap, hogy egy kapcsolatban foglalkozunk egymással, ahogy a házimunka megosztása is. Na bumm, ez aztán tényleg fura. :D

Ő mindig járt edzeni, együtt is mentünk. De ő többet járt mint én, ritka volt, ha kihagyott 1-2 hetet. Többet is beszélgettünk, mint most. Nem akarom, hogy a kapcsolatunk elinduljon a lejtőn, mert sajnos ezzel igen, el fog.

2023. jún. 13. 17:11
 28/40 anonim ***** válasza:
0%

Ha újra elolvasnád amit írtam, akkor rájönnél hogy a válaszom elején (1.-2. bekezdés) fejtettem ki hogy mi fura, utána (3. bekezdés) leírtam hogy mi az ami jogos. “Na bumm :D”

2023. jún. 14. 07:13
 29/40 A kérdező kommentje:
Én meg leírtam, hogy ő nem szokta hanyagolni a hobbiját. Nem mindenki egyforma, de ezen biztos meglepődsz. :)
2023. jún. 14. 17:57
 30/40 anonim ***** válasza:
22%
És az emberek nem változhatnak szerinted? Régen én se voltam ilyen, most meg már igen. Ilyen az élet. Jesszus, kezdem azt érezni hogy én is inkább beletemetkeznék a kockulásba ha ennyire merev és kényszerességre hajlamos emberrel kellene együtt élnem…
2023. jún. 15. 07:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!