Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy mondanátok meg a pártoknak, hogy zavarnak az új szokásai?
Az elmúlt pár hétben csak itthon van, mert felmondott a munkahelyén, júliusban kezd az újon. Amióta itthon van szinte csak a gép előtt ül és játszik akár hajnalokig. Ma is mikor készültem dolgozni, ő akkor feküdt csak le.
Ez azért is zavar, mert nem töltünk együtt időt, úgy érzem hiába van itt, mégis egyedül vagyok. Illetve különösen zavaró is, hogy késő éjszaka is beszélget a "társaival" a játékban. Teljesen ráfüggött. Megemlítettem neki és elismerte, hogy eléggé függője lett. Mikor kértem, hogy jöjjön el velem kicsit sétálni, mozduljunk ki, ő nem akart, én meg nem erőltettem. Néha odajön hozzám 1-2 puszira és pár szót váltunk, de igazából már semmi több nincs. Pedig amikor fáradtan hazaérek a munkából jól esne, ha nem csak azt hallgatnám mindig, hogy a gépet nyomja és ott beszélget, hanem inkább velem. Mostanában én elég sokat túlórázom, tanulok is, és annyira fáradt vagyok mindig, hogy nincs kedvem sem erőm erről "vitatkozni vele", csak eldőlök és én is magamba temetkezem. Kicsit úgy érzem, eltávolodtunk egymástól és ennek így nem lesz jó vége.
Igazából annak örülnék, ha napi csak 1-2 órát játszana, azt is csak akkor, amikor nem vagyok itthon. Szinte semmi sem érdekli a játékon kívül. Mikor ezt megemlítettem neki, úgy tűnt, hogy megsértettem.
Nem tudom hogy lehetne ezt normálisan megbeszélni és elérni, hogy ne forduljunk így el egymástól. Túlságosan előtérbe került nála a játék, ami engem már nagyon zavar.

Ugyan ilyen voltam én is. Nagyon sokat gépeztem, zavarta is a barátnőmet mert nem foglalkoztam vele eleget és mondta is, hogy változtassak, de nem nagyon érdekelt. Majd egyszer a tettei beszeltek. Na akkor beszartam... Utánna 1 hónapig be se kapcsoltam a gépet.
Azt tanácsolom ilyenkor tényleg próbálj kemény lenni, ne csak mondjad mert az egyik fülén be másikon ki. A tetteid beszéljenek. Vedd át az irányítást. Most vedd úgy, hogy ő bajban van és ezzel segítesz neki. Sajnos a férfiak hajlamosak erre rászokni és észre se veszik. Fél évig voltam munka nélküli a kirugásom után, és a játékokba menekültem.
Egyébként barátnőm azt csinált, hogy fogta magát és elment egy bőrőndel. Több hétig nem is jelentkezett. Ezzel a drasztikus lépésével rájöttem mekkora egy lúzer voltam.
Btw azóta már nincs is kedvem gépzeni, inkább a barátnőmmel vagyok.

Tipikus játekfüggő lett. Ez komoly probléma. Ha nem látja be és nem kér segítséget akkor nagy baj lesz.
Beszélgess el vele, adj ultimátumot.
Erröl csak úgy tud leállni ha totál abbahagyja.

Tipikus függő viselkedés, de szerintem annak az enyhébb formája.
Mikor elmentem tp-re, akkor nekem is az első dolgom volt két napig hajnalig fenn lenni, pedig terhesen ez biztos nem jó. Munkahely mellett viszont eszembe sem jut, meg szerencsére eljutittam arra a szintre, hogy mostmár egy-két este után meg is unom. Szerintem ami segít, ha van napközbeni program (találkozni kell valakivel, oda kell érni valahova stb.) és ha elrángatod egy-két órával lefekvés előtt a géptől.

Egyszerűen csak hagyd békén.
Majd ha elkezd megint dolgozni, visszarázódik.

A tény, hogy júliustól lesz új munkahelye, valamelyest megnyugtató, így ha hamarabb nem, akkor mindenképp vissza kell rázódnia a korábbi életmódjához. Az én páromnak sem volt most munkája másfél hónapig, így kicsit elcsúszott egymástól a napi rutinunk, morogtam is miatta. Ő is játszott valamennyit, tanult az új munkahelyre, meg a családjával beszélt többet, mivel távol, másik országban élnek. Most, hogy újra dolgozik, és van napi rutinja, saját maga mondta, hogy próbál hamarabb lefeküdni, hogy ne legyen másnap fáradt.
Amit én értékelek, (és ezt még évekkel ezelőtt döntötte el magától, a megismerkedésünk előtt) hogy direkt olyan játékot játszik, aminek gyorsan vége, (Counterstrike) hogy ne lehessen az az érve, hogy még van fél óra a játékból, hanem kábé öt percenként újrakezdődik a játékmenet/bármikor ki tud lépni. Az előző párom sokkal komolyabban játékfüggő volt, az ott már zavart, és az ő kedvenc játéka (lol) bizony eltartott fél-1 óráig is, ebből már sok veszekedés volt a családjával is.
Ami nálatok nem tűnik jónak, az az, hogy "zavar", este is beszélget, amikor te már aludnál, illetve ennyire nem tudja letenni a játékot, ha hazaérkeztél. Én a helyedben követném a többiek tanácsát, hogy feküdjön le veled egy időben, és napközben játszon, ha akar, de várnék igazából a júliusig, hogy hátha visszaáll az élet rendje. Azt azért megjegyezném neki, hogy ezt a sok szabadidőt másképp is eltölthetnétek, de nem tudom, hogy egyébként mennyire szoktatok eljárni, kirándulni, sétálni stb.

Egyébként milyen a kapcsolatotok? Eddig elegendő, és tartalmas időt töltöttetek együtt, vagy csak most szúrt szemet, hogy keveset vagytok egymással?
Amúgy meg kommunikáció, és tessék tartózkodni a szélsőségektől! Amitte akarsz, az is irreális, hogy valamivel csak 1-2 órát foglalkozzon, amikor MOST nincs időhöz kötve. Egy óra tudod, mire elég bármilyen hobbiban? Semmire. Főleg most, hogy van ideje kicsit henyélni, miért ne tehetné meg? A követelőzés sem épp kapcsolatépítő. Tényleg olyan, mint amikor valami befásultabb szülő rempüli a kiskamasz gyerekét. Gyakorlatilag a nap 24 órájából 16 szabad neki. Azon veszekedni, hogy te ebből mindössze nagyon max. kettőt engednél neki, hogy a kedvtelésével foglalkozzon, az kifejezetten irritáló, és azt az érzetet kelti, hogy te lenézed őt, és be akarod szabályozni. Ez pedig könnyen oda vezethet, hogy emiatt nem akar veled együtt lenni. Nyilván a másik véglet is rossz. De a kettő között meg kéne találni egy egyensúlyt. Meg persze egy kapcsolatban illene elfogadni egymást a hobbijával együtt. Vagy ha ez nem megy, akkor minek vagytok együtt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!