Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elmenjek vagy ne?
A baratom szülei meghívtak minket jövőhét szombaton grillezni hozzájuk.
Nekem az a gondom ezzel, hogy nekik van kutyájuk, és én nagyon nem szeretem a kutyát ha a közelemben van. Félek is tőlük ( gyerekkori trauma)
Ezert akarhanyszor ott voltam náluk mindig görcsbe volt agyomtom és feszengtem.
Viszont azt sem szeretném ha a baratom nélkülem megy el, mert akkor az milyen már, hogy én nem vagyok ott. A másik két testverenek a baratnője/felesége meg ott van. És a szüleit sem akarom megbántani (?), vagy hogy ne szeressenek amiatt hogy én nem megyek hozzajuk.
Sajnos ha a házba megyek be, az se jó mert a kutya oda is bemegy.
Mit csináljak?
Köszönöm a vàlaszokat. 24N
Talán kérd meg a párod szüleit, hogy próbálják meg arra a kis időre elzárni a kutyát.
Talán hajlandóak megtenni értetek, és megegyeztek valami megoldásban.
Ha képtelenek tolerálni egy traumatikus élményből eredő problémát, akkor én nem csinálnék belőle ügyet és nem mennék többet hozzájuk.
Mondd el nekik, hogy van egy ilyen gondod, azért van, mert...
Értelmes emberi lények képesek ezt felfogni és megpróbálnak megoldást találni a problémára.
Kérdés, hogy meddig akarsz irreális rettegésben élni?
A kutyák - tetszik vagy sem - a mindennapi élet részei, találkozhatsz velük az utcán is bőséggel, vagy társasházban lépcsőházban, liftben. Többségük ignoráns vagy barátságos, nettó támadó kutyával nagyon kis esélyed van csak úgy összetalálkozni. Ha a család kutyája kinti-benti, akkor jó eséllyel amúgy is jó kapcsolata van a gazdáival, azaz nem egy potenciális gyilkológép.
A kutyapara nem olyan, mint a tériszony, hogy akkor nem mászok hegyet, ez sokkal jobban megnehezíti az életed, érdemes szakemberhez fordulni, hogy megszabadulj tőle.
A konkrét helyzetben elmondanám kereken, hogy traumás fóbiám van. Nekünk több nagytestű kutyánk van, és ha félős vendég jön, nem csinálok gondot abból, hogy elzárjam őket, amúgy sem kell fóbia ahhoz, hogy a vendég ne akarjon nyálas vagy szőrös lenni. Viszont meg kell bíznia bennem, mikor azt mondom, hogy nem bántanak, és abban is, hogy ahova rakom őket, ott fognak maradni (fizikailag át tudnák ugrani, csak tudják, hogy nem szabad).
A legrosszabb, ha elmész és pánikolsz meg hisztizel. Ha nagyon nem akarják megoldani, hogy komfortos legyen neked, akkor meg neked kell tudnod, hogy mennyi fér bele a fóbiádba. Elmész és gyomorgörccsel, de jelenetrendezés nélkül túléled, vagy otthon maradsz.
Amúgy mekkora, milyen fajta kutya? Foglalkoznak vele rendszeresen?
1-es
Azt nem fogjak nekik mindenuk a kutya mintha a 4. gyerekük lenne imadjak még vele is alszanak
Szerintem kizárt dolog higy bezarják a kutyat akar egy delutanra is. Ugy imadjak hogy egy fél orat nincsennek meg nelküle. Mondom meg velük alszanak is, a szülei.
Januarban voltam ott utoljara, akkor se zarták be a kutyat pedig tudták hogy jovok. Meg azt is tudjak hogy velem mivan.
Kezeltetni kéne ezt a traumát legalább olyan szintre, hogy elviseld őket, nem kell, hogy simogasd, mert ez nem lesz jó. Én is tartok tőlük, de ha úgy lennék, mint te szakemberhez fordulnék.
Megkérheted őket,vagy inkább a párod, hogy zárják be, de ha nem teszik, vagy nem akarod mondani, akkor inkább ne menj.
"Szerintem kizárt dolog higy bezarják a kutyat akar egy delutanra is."
Ha meg sem kérdezed, akkor tényleg nem fogják 🤷♀️
Az pedig, hogy mennyire szeretik, az ő dolguk, nem kell ez a lesajnáló hangsúly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!