Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tanulható meg a megfelelő veszekedési stílus?
Kérdező, ha jobban belegondolunk, történik x dolog/ esemény, ami az egyik ember szerint 3-as, a másik szerint viszont 10-es egy érzelmi skálán, ami a kiborulást magával hozza. Érdekes azt megtapasztalni, hogy alkalmanként teljesen különbözünk abban, hogy egy-egy eseményt hova rangsorolnánk a képzeletbeli skálán.
Én 11 éve vagyok együtt a párommal, és sok dolgon még 10 év után is meglepődtem, mivel korábban nem került elő ilyen szituáció, és teljesen értetlenül álltam a reakciói előtt. Amit én csináltam, az a saját megítélésem szerint 0 mértékű volt a skálán, az ő megítélése szerint viszont legalább 8-as, a reakcióiból ítélve.
Ha a tartós együttélés a cél, akkor szerintem ebben nincs olyan, hogy kinek van igaza. Mert ez mindenkinek a saját szubjektív megítélése.
Ha történt valami, ami szerinted nagy dolog, a párod szerint viszont szinte semmiség, akkor nagy valószínűséggel az a te érzékeny pontod, amire éppen rátapintottak. Ő hiába próbálja megmagyarázni, hogy hülyeség, ha a te fejedben nem az. Innentől bejön az a képbe, hogy egymás hibáit/hülyeségeit/érzékeny pontjait el tudjuk-e fogadni, tudunk-e együtt élni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!