Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tanulható meg a megfelelő veszekedési stílus?
Szakember, párterápia javasolt.
Ha az sem segít, vagy nem akarja, akkor jobb feladni és külön utakon járni. És nem azért írom, mert toxikus vagyok első, hanem azért, mert fölöslegesen szenvednének, vagy az egyik.
Azt sem rosszból írom, de lehet ti egyszerűen nem illetek össze azért sok a vita. Jó, nincs olyan szinten mint te SZERINTED, de mennyi embernek jó a gyermekkora, megfelelően nevelték és mégis inkább kioktat, hogyha elege van abból, ami nem tetszik neki a másikkal szemben, vagy ha úgy érzi, hogy kicsinységről van szó, akkor túllép rajta, nem érti, hogy miért nem tudsz rajta átgyalogolni. Mivel nem írtál konkrét példákat, hogy miről is veszekedtek és bár a rossz minta nála jelen van én egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy a konfliktuskezelés a bűnbak, hanem az, hogy nem passzoltok hiszen vitáztok.
Különbség, hogy felhergeled magadat azon, hogy késő este tér haza minden hétvégén, mert ő a haverokkal van és már még SMS-t se ír, félvállról veszi az egészet, a jövőben ugyanúgy eljár, vagy nem, de ki akar engesztelni csokival és akkor azt akarja, hogy felejtsd el a történteket egyik napról a másikra.
Vagy mondjuk ő azért rág be rád, mert nem írt neked jó reggelt üzenetet, amikor ment munkába egyszer, vagy kétszer, mert nem volt ideje, vagy elfelejtette, te ezért úgy érzed, hogy nem szeret, nem érti, mert maximum kétszer fordult elő ilyesmi és te mégsem tudod kiheverni.
Nincs mindig annyi tűrőképessége, nem tud helyretenni téged így amit írsz:
"Ha úgy érzi, hogy nem odaillő a kiborulásom mértéke, akkor nem helyre tesz (figyelj, lehetséges, hogy most rosszabbnak látod a helyzetet, nyugodj meg, itt vagyok, nincs gáz)"
Ez nagyon megterhelő, nem olyan egyszerű megcsinálni.
Köszönöm a választ! Egy dologgal nem értek csak egyet - hogy nem illünk össze a veszekedés miatt. Lehet nem ide illő példa, de az anyukám úgy volt a párjával, hogy akárhányszor látogattam őket, mindig veszekedtek. Most meg teljesen elmúlt és azt látom rajtuk, hogy minden rendben van. Én erre rá is kérdeztem, hogy mi történt és csak annyit kaptam, hogy "megtanultunk a másik nyelvén beszélni". Na most ez nekem nem volt túl nagy segítség.
Viszont írtál egy jót, hármas. Hogy "ha úgy érzi, hogy kicsinységről van szó, akkor túllép rajta, nem érti, hogy miért nem tudsz rajta átgyalogolni". Szinte biztosan erről van szó, csak ezzel az a probléma, hogy ő igényli, hogy érzékeny és gyengéd legyen a partnere (tehát neki nem lenne jó egy olyan "egysiku" ember, mint ő maga), tehát az összeillés gondolata helyett tényleg egy megváltozott kommunikációra lenne szükség. Ő olyan embert akar, mint én vagyok, de nem tudja kezelni, mert nem érti. Amint valamit megért, nagyszerűen változik, ezt nem tudom, hogyan értessem meg vele.
Négyes, ez is biztosan igaz. Mitől lenne neki, ha minden szociális ingere a számítógép és a néhány, hozzá hasonló érzelmi szintű barátja volt az egész gyerekkora.
Ha van tippetek, hogy hogyan tárjam elé a problémát úgy, hogy komolyan is vegye, akkor hálás lennék. Tudom, hogy számára ez nem egy bunkó vonás, hiszen ha beteg vagyok, akkor gyengéden ápol, mert azt komolyan veszi. Azt kéne vele megérttetni, hogy "nem csak hiszti", szimplán csak beszélni akarok az érzéseimről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!