Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben a helyzetben a párotokat választanátok, vagy az egyetemet?
Kicsi háttér az életemről:
Olyan családból származom, ahol szó sem lehetett arról, hogy egyetemre menjek. 18 évesen elmentem dolgozni, és a szüleim elkérték majdnem a teljes fizetésem, 20 ezer ft-ot adtak nekem havonta költőpénznek a saját keresetemből. Ebből nekem hamar elegem lett, szó nélkül leléptem tőlük külföldre. 2 országban is dolgoztam évekig, 2 nyelvet tanultam meg (angol, francia). Hazajöttem Magyaroszágra, és a nyelvtudásaim miatt megkaptam viszonylag jól fizető irodai munkákat diploma nélkül is (SSC-k adtak erre lehetőséget).
Közben lett egy párom is.
Egy probléma van: Én kiégtem, már nem ad a munkám szellemi kielégülést, és egyáltalán nem szeretnék most váltani, mert csak hasonló kaliberűt kaphatnék, az egész terület nem érdekel, csak azért kezdtem el, hogy legyen miből megélni.
Most viszont egyetemre szeretnék menni, egészen pontosan energetikai mérnök szakra, a BME-re. Van bőven megtakarításom, és részmunkaidőben dolgoznék is mellette, amennyit tudok, de mindenképp fel kellene élni a megtakarításom egy részét. De nekem megéri.
A párom viszont nem megy bele, azt mondja, hogy ha ezt meglépem, akkor ő szakít velem, de könyörög, hogy ne tegyem, mert ő nem akar szakítani. De ezt semmiképp nem tudja elnézni. Szerinte egyáltalán nem ilyen irányba kellene, hogy haladjon az életünk, már lassan babát kellene vállalni. Meg, hogy neki taszító, hogy ilyen nagyra vágyom, már amúgy is jól keresek, és szerinte az egész nekem csak egy menekülés, mert a sz.ar családi hátterem miatt lettem feminista, versengő, direkt férfi szakmát akarok, stb. Közben meg egyáltalán nem illik nőkhöz ez az egész, és 29 évesen csak kitolná nekem az anyaságot, meg hasonlók.
Igazából ezek miatt a szövegek miatt nekem már a dolog több, mint "nem egyező jövőkép" - ami amúgy tök oké, van ilyen - hanem lenézés, vádaskodás is egyben, és ez az igazi problémám.
Kérdező!
Ez nem normális, jobb ha tudod, ha nem vagy beteg, vagy ilyesmi, simán szulhetsz meg 38-40esen is. Millio kollegamnak akkor jott a baba! Remelem szakitasz! Kivamcsian varom, hogyan dontottel
Cssk a főcímet láttam.Mar itt tudtam mit fogok válaszolni..
Egyetem !!!!
Aztan olvastam a többit el.
Ha hazamegyek le is baszom az asszonyt, hogy mit képzel, hogy egyetemre ment.
Pedig nálunk én voltam, aki noszogatta, hogy menjen, mert szerintem könnyen meg tudja csinálni. Bár ő 26 évesen kezdte.
A helyedben erősen elgondolkoznék azon, hogy vajon biztos olyan emberrel akarsz-e leélni egy életet, aki korlátozni próbál ilyen szinten. Persze ha számodra inkább a gyerek a fontos a karrier helyett, akkor maradjatok együtt. Ellenkező esetben meg szerintem meg kell hoznod egy elég nehéz döntést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!