Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben a helyzetben a párotokat választanátok, vagy az egyetemet?
Kicsi háttér az életemről:
Olyan családból származom, ahol szó sem lehetett arról, hogy egyetemre menjek. 18 évesen elmentem dolgozni, és a szüleim elkérték majdnem a teljes fizetésem, 20 ezer ft-ot adtak nekem havonta költőpénznek a saját keresetemből. Ebből nekem hamar elegem lett, szó nélkül leléptem tőlük külföldre. 2 országban is dolgoztam évekig, 2 nyelvet tanultam meg (angol, francia). Hazajöttem Magyaroszágra, és a nyelvtudásaim miatt megkaptam viszonylag jól fizető irodai munkákat diploma nélkül is (SSC-k adtak erre lehetőséget).
Közben lett egy párom is.
Egy probléma van: Én kiégtem, már nem ad a munkám szellemi kielégülést, és egyáltalán nem szeretnék most váltani, mert csak hasonló kaliberűt kaphatnék, az egész terület nem érdekel, csak azért kezdtem el, hogy legyen miből megélni.
Most viszont egyetemre szeretnék menni, egészen pontosan energetikai mérnök szakra, a BME-re. Van bőven megtakarításom, és részmunkaidőben dolgoznék is mellette, amennyit tudok, de mindenképp fel kellene élni a megtakarításom egy részét. De nekem megéri.
A párom viszont nem megy bele, azt mondja, hogy ha ezt meglépem, akkor ő szakít velem, de könyörög, hogy ne tegyem, mert ő nem akar szakítani. De ezt semmiképp nem tudja elnézni. Szerinte egyáltalán nem ilyen irányba kellene, hogy haladjon az életünk, már lassan babát kellene vállalni. Meg, hogy neki taszító, hogy ilyen nagyra vágyom, már amúgy is jól keresek, és szerinte az egész nekem csak egy menekülés, mert a sz.ar családi hátterem miatt lettem feminista, versengő, direkt férfi szakmát akarok, stb. Közben meg egyáltalán nem illik nőkhöz ez az egész, és 29 évesen csak kitolná nekem az anyaságot, meg hasonlók.
Igazából ezek miatt a szövegek miatt nekem már a dolog több, mint "nem egyező jövőkép" - ami amúgy tök oké, van ilyen - hanem lenézés, vádaskodás is egyben, és ez az igazi problémám.
Ennek olyan szaga van így, hogy azért van veled, hogy szülj neki. Az egyetemet egyébként ilyen korban érdemes levelezőn végezni, tehát amúgy szerintem ha hajlandó lenne kompromisszumra, amúgy megoldható lenne. De nem hajlandó, mert a helyett fenyegetőzik, meg zsarol hogy elhagy, ha követed az álmaid?😅 Ez nagyon gáz, szerintem ez nem működne hosszú távon az önzősége miatt.
Az egyetemet válaszd mindenképp.
"De ezt semmiképp nem tudja elnézni. "
Bakker, az ember azt nem tudja "elnézni", ha a partnere félrekúr. De azt, hogy egyetemre akar menni, inkább tisztelni kéne.
Menj el egyetemre, a faszidat meg küldd el egy pszichológushoz, hogy ne legyen ilyen incel.
Persze, hogy böki a szemét az egyetem. Neki kisebbségi érzése lenne egy diplomás nő mellett, aki építi a karrierjét. Ha esetleg többet is keresnél, ott helyben lenne végleg impotens.
Inkább lehúz, maga alá tapos, mert önerőből nem tud többet felmutatni.
"Közben meg egyáltalán nem illik nőkhöz "
na itt dobnám ki ezt hímsovi, kisebbségi komplexusos barmot.
Fujj de gyulolom az ilyen pasikat
😡😡😡😡
És a legrosszabb az, hogy van olyan nő, aki komolyan elgondolkodik rajta, hogy ne menjen egyetemre, ne fejlessze magát
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__parka..
Az ilyen helyzetben egyértelműen az egyetemet választanám. A párod nem csak mást akar (ami szintén szakítóok lehet, de egy normális ok), hanem lenéz, lehúz, nem támogat. Ilyen emberrel a barátkozás is sok.
Egyébként most végzek a BSc-vel és felmerült bennem, hogy nem (vagy később levelezőn) megyek MSc-re a párom miatt, de végül sikerült megoldani, hogy tudjon jönni velem abba az országba/városba. Viszont ő támogató volt, megtett mindent, hogy ez megvalósuljon, hajlandó lett volna félévvel előbb diplomázni (a mintatantervjéhez képest), pénzt gyűjtött erre (felezzük a költségeket) stb. Azaz az volt az elv, hogy együtt próbáljuk megvalósítani mindkettőnk álmát. És feladtam volna, eltoltam volna egy évvel, elmentem volna máshova vagy elengedtem volna a mestert ha nem sikerül neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!