Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben a helyzetben a párotokat választanátok, vagy az egyetemet?
Kicsi háttér az életemről:
Olyan családból származom, ahol szó sem lehetett arról, hogy egyetemre menjek. 18 évesen elmentem dolgozni, és a szüleim elkérték majdnem a teljes fizetésem, 20 ezer ft-ot adtak nekem havonta költőpénznek a saját keresetemből. Ebből nekem hamar elegem lett, szó nélkül leléptem tőlük külföldre. 2 országban is dolgoztam évekig, 2 nyelvet tanultam meg (angol, francia). Hazajöttem Magyaroszágra, és a nyelvtudásaim miatt megkaptam viszonylag jól fizető irodai munkákat diploma nélkül is (SSC-k adtak erre lehetőséget).
Közben lett egy párom is.
Egy probléma van: Én kiégtem, már nem ad a munkám szellemi kielégülést, és egyáltalán nem szeretnék most váltani, mert csak hasonló kaliberűt kaphatnék, az egész terület nem érdekel, csak azért kezdtem el, hogy legyen miből megélni.
Most viszont egyetemre szeretnék menni, egészen pontosan energetikai mérnök szakra, a BME-re. Van bőven megtakarításom, és részmunkaidőben dolgoznék is mellette, amennyit tudok, de mindenképp fel kellene élni a megtakarításom egy részét. De nekem megéri.
A párom viszont nem megy bele, azt mondja, hogy ha ezt meglépem, akkor ő szakít velem, de könyörög, hogy ne tegyem, mert ő nem akar szakítani. De ezt semmiképp nem tudja elnézni. Szerinte egyáltalán nem ilyen irányba kellene, hogy haladjon az életünk, már lassan babát kellene vállalni. Meg, hogy neki taszító, hogy ilyen nagyra vágyom, már amúgy is jól keresek, és szerinte az egész nekem csak egy menekülés, mert a sz.ar családi hátterem miatt lettem feminista, versengő, direkt férfi szakmát akarok, stb. Közben meg egyáltalán nem illik nőkhöz ez az egész, és 29 évesen csak kitolná nekem az anyaságot, meg hasonlók.
Igazából ezek miatt a szövegek miatt nekem már a dolog több, mint "nem egyező jövőkép" - ami amúgy tök oké, van ilyen - hanem lenézés, vádaskodás is egyben, és ez az igazi problémám.
A párom viszont nem megy bele, azt mondja, hogy ha ezt meglépem, akkor ő szakít velem - ITT szakítanék, mert érzelmi zsarnok és csak vissza akar húzni.
Értelmes párkapcsolatban TÁMOGAT a másik, nem visszahúz.
Egyértelműen az egyetemet válaszd. Nagyon meg fogod bánni, ha nem így teszel.
Már kezdődik ott, hogy a párod nem támogat, hanem ellenséges és érzelmi zsarol. Én a helyedben egy másodpercet nem gondolkodnék.
(Nő, mérnök)
", mert a sz.ar családi hátterem miatt lettem feminista, versengő, direkt férfi szakmát akarok, "
Mindenki feminista, aki nem tartja a nőket kevesebbnek.
Mi az, hogy férfi szakma???
Nagyon gáz a párod.
Baba kell vagy karrier?
Fiatalabb nem leszek már, mire végzel az egyetemmel....ott lesz a korod eléggé erősen...
Köztes megoldást javaslom.
6 "ott lesz a korod erősen".
33 évesen? Persze, ha 5-6 gyereket akar, akkor igyekezni kell, de 2 gyerek simán belefér 33-34 évesen is.
Kérdező, válaszd nyugodtan az egyetemet. Ha ez a pasidnak nem fér bele, így járt. Szakdogát meg lehet írni terhesen vagy gyerek mellett is. Persze, nem egyszerű, de aki motivált, az meg tudja oldani.
Márpedig te motiváltnak tűnsz.
SSC-ben dolgozom, a lelkemet eladnám egy érdekes munkáért:D Szóval ha neked van ötleted és erőd, akkor hajrá!
F29
Nekem úgy tűnik, hogy ezt a kapcsolatot nem érdemes tovább foltozgatni. Egyetem nélkül is ideje pontot tenni a végére.
Ebből kiindulva butaság lenne egy _ilyen_ kapcsolatot választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!