Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Milyen hatással lehet egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen hatással lehet egy fiatal nőre, ha az apja megbízhatatlan alkoholista volt, emiatt korán meghalt?

Figyelt kérdés
Sokáig azt hittem, hogy tudom kezelni a dolgokat, de ahogy telnek az évek (24 vagyok) egyre jobban érzem magamon a nyomást. Pszichológusra sajnos most nincs pénzem de tervben van. A párkapcsolatomban vannak nehézségek, és màr nem tudom hol a határ - mi van az én traumám miatt. Milyen jelei vannak a felfolgozatlan traumának? Egyáltalán tovább lehet lépni ilyesmin?

2023. máj. 23. 09:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
És? 30 évesen már nem kell vele foglalkozni. Nem hogy kívánni haljon meg.
2023. máj. 23. 13:13
 12/16 anonim ***** válasza:
52%

Mindenkire más hatással van. Én 21 voltam mikor meghalt apám. Lesz4rtam, kicsit örültem is neki. Egy g3ci volt. Végre megdöglött.

A párkapcsolataimra annyi hatással volt hogy nem foglalkoztam olyanakkal mint apám;akik isznak, nem dolgoznak, bántják az állatokat stb. Ilyen büdös féreg nem kell az életembe.

2023. máj. 23. 17:57
 13/16 anonim ***** válasza:

A bizalmatlanság is e miatt van.

Hiszen a gyermek alkoholista szülő mellett azt tanulja meg, hogy a világ egy veszélyes hely és nem bízhat senkiben.

2023. máj. 23. 23:17
 14/16 anonim ***** válasza:

#8 örülök, hogy nem voltak traumáid. Ha lettek volna, akkor értenéd. #7 voltam.

kérdező:

Ez jó, hogy akkor tudtál azonosítani egy ilyen témakört, amiből ki lehetne induknod. Mindenképp szakember segítségét javaslom. A fórum képességein mindenképp túlnyúlik ez a téma, és az önsegítő könyvek ugyan nagyon jók, és ajánlom, hogy találj valamit, ami segíthet feldolgozni ezeket az eseményeket, de a rendszerezéshez, útmutatáshoz, rávezetéshez kell a szakember.

2023. máj. 23. 23:39
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Igen, olyan fura volt...egyik hónapról a másikra egyszer csak azt éreztem, valami nem okés. Szerencsére nem vártam vele éveket, remélem nem is lesz annyi feldolgozni. :) Szeretnék jó társ lenni, ettől félek csak, hogy magammal cipelem a terheket és ez hátráltat majd.
2023. máj. 24. 21:46
 16/16 anonim ***** válasza:
Engem nagyon hátráltat. Szorongok. Leordított, ha hibáztam. Állandóan meg akarok felelni, félek, hogy elrontok valamit. Nem szeretek emberek között lenni.Feszélyeznek.Mert bántást kaptam csak, félek, hogy bántást kapok. A stresszhelyzeteket nem bírom. Összeomlok,mert feltépi a sebeket. Mindig a szekrénybe bújtam el. Azt kívántam 12 évesen, bárcsak meg sem születtem volna.
2023. máj. 24. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!