Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ki a hibás ebben a szituációba...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki a hibás ebben a szituációban, és hogyan kellene lereagálni?

Figyelt kérdés

Sokaknak ismerős lesz szerintem ez a szituáció.

Tehát van egy srác, a barátnője, és a barátnőjének egy férfi barátja. Egy közös összejövetel/buli/akármi alkalmával ez a barát többször is keresi a fizikai kontaktust a barátnővel, mindezt a srác jelenlétében. Például egy vicces megszólalásnál nevetés közben a térdére teszi a kezét egy rövid ideig, vagy vele szemben állva a vállára/felkarjára. Tökéletesen tud lavírozni a határon, tehát amit csinál még nem tolakodó és nem lehet megszólni élte, de már át-át lépi azt, ami közömbös érintés.

A srác nem tud elmenni emellett, és a társaságban mindenki előtt teljesen nyugodtan, minden düh nélkül, de kellő határozottsággal közli vele, hogy őt ez zavarja és legyen szíves hagyja abba. Természetesen az a válaszreakció rá, hogy nevet rajta és nem érti mi baja van a srácnak, a srácot állítja be féltékenykedőnek, stb. A barátnője szóhasználatából, testbeszédéből, válaszából az jön le, hogy neki sincs baja ezzel, és nem érti párját, de ellene azért nem fordul ebben a helyzetben.

Kettesben megbeszélve a dolgot a csaj kicsit jobban kiakad, hogy kellemetlen volt neki ez a megszólalás, plusz ez a barátja amúgy is mindenkivel ilyen.

Mi erről a véleményed?

2023. máj. 18. 08:34
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

18:

Ezt értem de

1) érintés és érintés között óriási különbség tud lenni

2) azt kifogásoltam, hogy arra nem lehet kapcsolatot építeni, hogy "én ilyen vagyok, vagy elfogadsz, vagy húzz a fenébe". Nincs két olyan ember, akik mindenféle kompromisszum nélkül boldogok tudnak lenni. Másrészt még az is a véleményem, hogy az mond ilyet, akinek nem fontos a másik. Képzeld el, hogy szerelmes vagy valakibe, aki próbálna veled megbeszélni egy konfliktusos helyzetet. Tényleg előjönnél egy ilyennel, hogy aztán megkockáztasd, hogy ajtót mutasson neked? Ha velem valaki így viselkedik, akkor nagyon megkönnyíti az elválást, mert 0 empátiáról árulkodik, és nekem ez egy nagyon fontos tulajdonság.

2023. máj. 18. 11:11
 22/34 anonim ***** válasza:
93%
8-as vagyok. Az utolsó kommentedre reagálnék kérdező: teljesen egyetértek veled, nekem az exem volt ilyen bár neki más problémája is volt. Ő tudta jól, hogy nekem mi esik rosszul és állandóan azt csinálta, mert én ne mondjam már meg neki mit csinálhat és mit nem (ilyet nem mondtam neki, mármint nem tiltottam meg semmit, hanem jeleztem, hogy ez nekem nagyon rosszul esik és megbánt vele, ezt persze ő hülyeségnek vélte). Többet inkább nem írok mert sejtem miket kapnék itt érte... Szóval ő abszolút nem volt kompromisszumkész, nem is becsült meg, nem tisztelt és ez neki így teljesen jó volt.
2023. máj. 18. 11:26
 23/34 anonim ***** válasza:
Szerintem fontos a csaj viselkedése is ilyenkor. Ő viszonozza vagy csak hagyja? Milyen mértékben viszonozza? Sokat, sokszor csinálja ezt a haver?
2023. máj. 18. 11:51
 24/34 A kérdező kommentje:
Csak hagyja. Nem félek attól, hogy hűtlen lenne, de attól még kiváltja a negatív triggert nálam, főleg úgy, hogy csaltak már meg az előző kapcsolatomban.
2023. máj. 18. 12:09
 25/34 anonim ***** válasza:
12%

most akkor mégsem hűtlen? csak mert egész úgy tűnt, hogy számodra a helyzetben lényegében annyi, hogy "a szemem láttára szedik fel a csajomat, és neki ez oké"

ez nem a csajról meg a haverjáról szól, nem is arról, hogy lenne köztük bármi, hanem arról, hogy neked fel nem dolgozott sérüléseid és szorongásaid vannak. zárhatod burokba a barátnődet, leolthatod a személyes terébe hatoló srácokat, de amíg ezeket nem dolgozod fel, addig újabb és újabb semleges dolgok jönnek majd, amik triggerelnek és feleslegesen nehezítik az életedet és a párkapcsolatodat.

2023. máj. 18. 12:46
 26/34 A kérdező kommentje:

Miért kell végletekben gondolkodni? Ha nem csal meg már nem is zavarhat, hogy hagyja hogy tapizzák? Vagy hogy nem érti mi a bajom ezzel, miközben fordítva volt már rá példa, hogy megmondatta velem a lánynak, hogy többé ne beszéljünk?

Miért lenne feldolgozatlan a sérülésem? Feldolgoztam, de egy lelki sérülés megváltoztatja az embert, nem lehet ezt kitörölni.

2023. máj. 18. 13:03
 27/34 anonim ***** válasza:
12%

"Miért lenne feldolgozatlan a sérülésem? Feldolgoztam, de egy lelki sérülés megváltoztatja az embert, nem lehet ezt kitörölni."

nem dolgoztad fel, különben nem csinálnál ekkora ügyet egy szexuális szempontból semleges viszony semleges érintéseiből. te magad írtad még a kérdéskiírásban, hogy amit a haver csinál, még nem tolakodó és nem lehet megszólni érte, maximum át-átlép azon a határon, ami (szerinted) közömbös érintés. azt meg már a te szorongásaid vetítik bele, hogy a haver szándékosan a határon lavírozgat.

2023. máj. 18. 13:15
 28/34 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, nem érdemes veszekedni a korábbi kommentelővel, aki nem képes nagybetűvel kezdeni a mondandóját.

Szerintem sokan látják/látjuk, hogy a helyzet nem volt korrekt veled szemben. Ezt viszont a párodnak is meg kell(ene) értenie. Ha pedig nem teszi - mert nem tudja, vagy akarja - az nagy baj.

2023. máj. 18. 13:22
 29/34 anonim ***** válasza:
84%

25-27-es: persze, teljesen egyértelmű, hogy a kérdező hibája, hogy valaki folyton fogdossa a barátnőjét és ez neki rosszul esik. Ezt komolyan gondolod?

Plusz a kérdező írta is, a lány ezt fordított esetben hogyan kezelte. Ez megint tipikusan az az eset, hogy ha ő csinálja abban nincs semmi rossz, de ha a másik, akkor ő a világ legrosszabb embere.

2023. máj. 18. 13:27
 30/34 anonim ***** válasza:
93%
Én fiúk között nőttem fel. Mindig is sok pasihaverom volt, köztük a férjem barátai. Teljesen természetes néha vállonveregetés, hátbavágás, ilyesmi. Térdtapi nem. Karsimogatás abszolút nem. Szerintem ez a srác részéről igenis szándékos. A csaj meg nem veszi észre. Hm...
2023. máj. 18. 13:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!