Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Jogosan zavarja a párom, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogosan zavarja a párom, hogy nem akarok mégtovább az ő alvásrendjéhez igazodni, amikor amúgy is ugyanakkor kelünk és fekszünk, amely szintén hozzá van igazítva?

Figyelt kérdés

Az ő munkabeosztása miatt 7.15-kor kelünk, mert neki 8-ra bent kell lennie, míg nekem elég 9-kor kezdenem, ráadásul én otthonról dolgozok. Ez azt jelenti, hogy én 1 és háromnegyed órával korábban kelek, minthogy elkezdenék dolgozni. Reggel segítek neki apróságokkal a készülődésben ráadásul.

Este pedig kérte, hogy 23 órára legyünk ágyban, amire hónapokig azt mondtam, hogy rendben van, most viszont szeretne mégkorábban,22.30-ra menni, mert nem alszik jól és szeretne hamarabb aludni menni. Erre én felvetettem neki, hogy rendben, menjen, de én 11 előtt nem szeretnék ágybabújni, mert eleve nem szoktam álmos lenni, és nekem így is bőven elég lenne kb éjfél körül aludni mennem (ha már van home office és 9 órási kezdés).

Ez őt nagyon zavarta és azt mondta, ez nem jó, ő nem tud úgy aludni, hogy én később megyek, megébred rá, stb.

2023. máj. 3. 21:46
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem a fél 11 este kibírható, azért hogy együtt tudjatok lefeküdni. Én se hagynám ki mondjuk fél óra plusz tvzésért, ráadásul nem azt kérte hogy 8-kor kerüljetek ágyba.
2023. máj. 3. 21:51
 2/19 anonim ***** válasza:
97%
Mindenki akkor feküdjön le, amikor akar. Ha finoman fekszel mellé, nem fog felébredni.
2023. máj. 3. 21:54
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Jaj ne már, nem kisgyerek, hogy ne menjen egyedül alduni. Én ezt sosem értettem. Persze, az a legjobb, ha hasonló a ritmus amiben éltek, ahogy működtök. De ha nem, az sem a világ vége, ne kelljen már teljesen a másik elképzelése szerint létezni. Menjen aludni, amikor akar, te meg maradj fent, ameddig akarsz.
2023. máj. 3. 21:54
 4/19 anonim ***** válasza:
82%

Nem mondanám, de az alvásban az a jó, hogy pár nap alatt át lehet szokni egy új rendszerre, lényegében az teljesen mindegy, hogy reggel van plusz pár szabad órád, vagy este. (Legalábbis elméletben mindegy, ha olyan vagy, aki nem tud semmit kezdeni az idejével, ha rövid időn belül fix dolgod van, akkor nem.)

De ha nem akarsz, akkor magyarázd el neki, hogy nem kisbaba, hogy ne tudjon egyedül aludni, aztán legyél csendesebb.

2023. máj. 3. 21:57
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is az volna a normális, ha mindenki akkor feküdne le, amikor jólesik. Ez egy szükségtelen áldozat és kényelmetlenség a részedről.
2023. máj. 3. 22:02
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy jogos! Mi a párommal pacsirta-bagoly páros vagyunk. Hétvégén kb. 3-4 óra különbséggel kelünk-fekszünk. Hétköznap együtt kelünk a munka miatt, de én 1 órával később fekszem. Jól is néznénk ki, ha megmondaná, mikor kell ágyba mennem. Elmúltam már 6 éves, és te is. Nem vagy a plüssmackója, hogy ne tudna nélküled elaludni. Annak sincs semmi értelme, hogy fekszel az ágyban, de kipattannak a szemeid, mert annyira ébren vagy. Én pl. este szoktam tanulni, amikor a párom már alszik, nett akkor vagyok a legaktívabb. Büntetés lenne, ha feküdnöm kéne az ágyban.

Szerintem egyáltalán nem jogos, amit kér tőled.

2023. máj. 3. 22:02
 7/19 anonim ***** válasza:
89%

4-es, hogyan lenne már mindegy, én pl. reggel abszolút használhatatlan vagyok, se sporthoz nincs erőm, se az agyam nem fog. Este viszont nagyon hatékony vagyok, szóval egyáltalán nem mindegy, hogy mikor van az a pár szabad órám.

Az sem igaz, hogy pár nap alatt át lehet szokni. Évekig jártam reggel 6-ra dolgozni, soha nem tudtam megszokni, pedig aludtam 8 órát. Kínszenvedés volt minden reggel 5-kor kelni, este 9-kor meg aludni menni.

2023. máj. 3. 22:09
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy jogos. Életemben nem hallottam még ilyet, hogy egyszerre kell kelni meg feküdni. Reggel se kelnék vele a helyedben, menjen ki szépen a szobából csendben, vigye ki este a holmiját.

Óvodás, vagy mi baja van?

2023. máj. 3. 22:21
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Már a reggeli ébredésnél se kellett volna hozzá igazodni. A túlzó alkalmazkodás következményét "élvezed".
2023. máj. 3. 22:54
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez durva!

Nálunk totál más bioritmus van. Férjem éjjeli bagoly, éjfélig is tud tv-zni, olvasni, én korán fekvő vagyok, viszont reggel én kelek korán, nem tudok aludni 8nál tovább még hétvégén sem.

Eszünkbe sem jutna, hogy a másik velünk feküdjön vagy keljen.

Reggel csendben kimegyek, kávét főzök, lemegyek a közértbe, stb.

Nem szabadna hagynod.

2023. máj. 4. 06:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!