Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért ilyen közömbösek,unottak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ilyen közömbösek,unottak a fiatal férjek,apukák?

Figyelt kérdés

Ebben a három napban volt alkalmam sétálgatni parkokban,játszóterek mellett és láthattam,hogy sok fiatal családot.

A közös nagy részében az volt nekik,hogy az apukák,férjek,akik nagyjából 24-30 közöttiek voltak,maximálisan letojták a családot.

Nézegették a telefont,nézegettek mindenfelé,csukott szemmel napoztak.De nem nagyon szóltak akkor sem,ha a párjuk beszélt, nem néztek oda,ha a gyerek szólt vagy hívta őket.Nem egynél az jött le,hogy a saját gyereke sírása,vagy kérdezősködése idegesíti.

Nem értem,hogy ezt a pár napot sem bírják ki a családjukkal? Ennyire nem fontos nekik? Mintha csak testben lettek volna ott.Akkor is,ha anyuka nem volt ott,csak ő és a gyerek,vagy gyerekek.

Sajnáltam a gyerekeket, akik semmi figyelmet nem kapnak.

Összesen ha négy-öt apuka játszott,vagy foglalkozott a gyerkőccel.

2023. máj. 1. 17:52
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
26%
10-es tegyuk hozza, hogy a nok ebben tipikusan jobbak. Ha apa meg masban vesz reszt, akkor ez onmagaban meg nem akkora bun.
2023. máj. 1. 21:19
 12/23 anonim ***** válasza:
71%
Igen sok ilyen van, talán azért mert egy nem gondoltak bele abba hogy mivel jár egy gyerek.
2023. máj. 1. 21:22
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
A sógorom egy az egyben ilyen. Évekig csesztette a tesómat, hogy neki mihamarabb gyerek kell, de mióta megvan, tojik rá. Elméletben oda meg vissza van a fiáért, csak foglalkozni ne kelljen vele. Tesóm kb hetente kiborul ezen, egyszer megkapta az anyósától, hogy indokolatlan ez a hiszti, mert a férfiak egyszerűen "nincsenek úgy ráhangolódva a babára, mint egy éDeSaNyA, nem lehet tőlük elvárni, hogy bármit interaktáljanak vele 🙏"
2023. máj. 1. 21:26
 14/23 anonim ***** válasza:
85%
11) az, hogy a férfiak alapvetően alkalmatlanabbak lennének erre, ordas baromság, bocs. Csak társadalmi berögződés és belemagyarázás, hogy egy anya valami isteni rendeltetésnél fogva jobb lenne a szülői értekezletre járásban vagy a gyerek ruhaméretének az észbentartásában 😐
2023. máj. 1. 21:29
 15/23 anonim ***** válasza:
82%

#14 ez nagyon igaz. Nálunk is például apám sokkal "anyásabb" volt anyámnál, pelenkázott minket, játszott velünk, vitt minket suliba, elment szülőire stb.

Ez nem nemfüggő. Bizonyos emberek alkalmatlanok szülőnek és kész. Ráadásul a mai szülők sokszor még agyilag gyerekek, amikor gyerekük lesz, aztán gőzük sincs, hogy kéne nevelni.

2023. máj. 1. 21:33
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

11) jaj, ez mekkora baromság. Nem az van, hogy ebben mi nők 'eleve' jobbak lennének, hanem mivel annyira a mi feladatunknak titulálja a társadalom (gyakran mi is), ez lett a közvélekedés.

A másik meg: az ebben érintett apák rohadtul nem 'komplenzálják' ezt semmivel. Tételesen: apa lehúzza a 8 órát a gyárban/irodában, anya szintúgy lehúzza a 8 órát a gyárban/irodában, majd minden IS anya dolga a gyerekkel és a statisztikák szerint jórészt a háztartással is. Mindezen felül az esetleges beteg rokon ápolása, illetve a családi élet minden szervezni valója. Elhiheted, hogy azok az apák, akik anyára hárítják a gyerektéma egészét, pont nem azok, akik ezt háztartási többletmunkával 'kompenzálnák', sőt 😂

2023. máj. 1. 23:00
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
11: csak remélni tudom, hogy ezt a hülyeséget lusta pasiként vallod és nem nőként, aki besz.pta ezt a kamut és önként tolja a terhét 😂
2023. máj. 1. 23:04
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

"Gőzöm sincs ezeknek minek kellett gyerek, nem lett volna-e elég egy macska."

Nem szeretek nemek alapján ítélni embereket, mert személyiségekben hiszek, de a gyerekvállalás az egyetlen dolog, amiben szerintem van alapvető különbség. Pl. ha én nőként anyaságon gondolkozom, akkor azt képzelem el, hogy itthon kell maradnom a gyerekkel, és enyém a munka oroszlánrésze. És szerintem a legtöbb nő ezt képzeli el, ha gyereket akar, tehát hogy otthon marad gyereket nevelni. A férfiak meg keresnek egy nőt, aki otthon marad a gyerekükkel, amíg az ő életük a nő életéhez képest minimálisan változik. Ez az egy téma, ahol a nők döntését komolyabban veszem, akár azt mondják, hogy akarnak gyereket, akár azt, hogy nem. Mert valóban a felelősségre mondanak igent vagy nemet.

A férfiaknak ez kevésbé felelősség. Sokszor mondtam, hogy nekik olyan, mint mikor egy 8 évesnek veszel egy kiskutyát - úgyis a szülő fog róla érdemben gondoskodni.

Mert ha megfordítom, és azt mondom nőként, hogy fú, de szeretnék gyereket, és 6 hetes korában megyek is vissza dolgozni - ki venné komolyan, hogy *valóban* akarok gyereket? Valamiért a férfiaknál mégis komolyan vesszük.

A férfiak szerintem egyébként sokszor nem is gyereket akarnak, hanem azt a "státuszt", hogy ők apák, családfenntartók, van, aki továbbviszi a nevüket, sikeresen szaporodtak.

2023. máj. 1. 23:05
 19/23 anonim ***** válasza:

18) az elérvésed teljesen helytálló szerintem.

Annyit szeretnék hozzátenni, hogy az az elképzelés, hogy:

"a legtöbb nő ezt képzeli el, ha gyereket akar, tehát hogy otthon marad gyereket nevelni. A férfiak meg keresnek egy nőt, aki otthon marad a gyerekükkel, amíg az ő életük a nő életéhez képest minimálisan változik"

- nos, ez csak az első évekre kéne, hogy vonatkozzon, mire a gyerek bölcsibe/oviba megy, anya meg visszaáll a munkába, be kéne állnia egy egészséges feladatmegosztásnak a szülők között. Az, hogy ez a magyar valóságban mennyire nem teljeseül, más kérdés, de az alapkoncepció ez lenne, nem az, hogy anya élete végéig cseszheti a felelősséget és terheket egyedül.

2023. máj. 1. 23:42
 20/23 anonim ***** válasza:
*érvelésed akart lenni, nem tudom, mit sikerült helyette írnom :D
2023. máj. 1. 23:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!