Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nehéz természetű a párotok, akkor azt hogyan lehet jól kezelni? Forrófejű, lobbanékony a párom, van egy stílusa, ami miatt másfél év alatt sem fejlődtünk a kommunikációban, de ez nem jelenti azt, hogy szakítani akarnék.
Hanem valahogy megszokni ezt és kezelni, főleg magamban lerendezni, hogy ne vegyem fel, ne sírjak emiatt, ne kattogjak rajta napokig, azokon amiket ilyenkor benyög.
Alap szituáció minden egyes vitánál: hétköznapi szituációban, beszélgetésben nem tetszik neki pl. egy válasz. Majd ő emeli fel a hangját és mondja, hogy na ő ilyen hülyeségeken nem fog senkivel sem veszekedni. Erre mondom, hogy ez nem veszekedés, csak beszélgetés lenne vagy max valami megvitatása, hogy ha nem értünk egyet. Majd gyakorlatilag közli, hogy minden úgy van jól, ahogyan ő mondja, és ha nem tetszik nekem, akkor keressek jobbat és hasonló bunkóságokig eljut. Otthonról tanulta, 35 éves, változni nem nagyon fog szerintem, ha így nőtt fel. Ha tükröt tartok elé, pl ugyanazokat szó szerint visszamondom neki, akkor néha úgy tűnik kicsit, hogy dereng neki valami. De simán lehet, hogy 2 nap múlva ugyanaz megtörténik, ugyanúgy egy teljesen jelentéktelen dologból kiindulva.
Szerintem megérteni 5-10 év múlva fogja csak. Nem tudom, hogy ennek a nevelésen kívül van-e valami genetikai háttere.
Ezen kívül odaadó, tesz értem, csak baromi rossz stílusa van. Ha csúnyán akarnám megfogalmazni, akkor "bunkó" stílusa van, de baráti társaságban stb nagyon elő tudja adni magát, engem is megszédített.... És még azt mondanám, hogy ki lehetnek az idegei és elég egy olyan mondat, amibe valamit bele képzel és robban. Nagyképű, és akaratos.
Azonnali módszer a helyzet javítására? Módszer arra, hogy ne vegyem magamra?
Gondoltam rá, hogy esetleg felveszem neki a hangot és később visszajátszom neki, hogy mit művel.
Belém köt, majd közli, hogy velem nem lehet beszélni, sem vitázni. De mivel nem vagyok egy guminő és nem is kőből vagyok, nem szoktam bólogatni minden dologra, bár lehet, hogy azt kellene, hanem megpróbáltam mindig elmondani neki higgadtan, hogy éppen miről beszélünk, miért lenne fontos ezt a leckét megtanulni és nem mindegy egyes alkalommal újra elkövetni. Na, ez nem működik.
Az eddigi kapcsolataimban pont azt mondták a párjaim, hogy azt szeretik bennem, hogy próbálok értelmes lenni, nyugis a viselkedésem és hogy kedves vagyok. Na, ő nem ezt látja. És minden nő ilyen szerinte mint én. Erre mikor mondom neki hogy ha eddig az összes versenyző ugyanúgy reagált a dolgaira, akkor lehet, hogy nem a nőkben van a hiba, hanem ő provokálja ki. Ha valakinek azt mondom, hogy hülye vagy, akkor nagy valószínűséggel a legtöbben nem fognak neki ezért puszit adni.
"A beszéd stílusán kívül odaadó. Főz nekem, értem jön, bújós, jól bánik a pénzzel"
Ilyen stílussal nem a te anyagi boldogulásod fogja érdekelni. Nárcisztikus ahogy az első írta. Nézz utána, ahhoz képest a fb lányok lájkolgatása semmi.
Tudsz példát mondani, hogy min borul ki?
Vannak ezek a színtípusok is, a piros, sárga, kék meg zöld. Lehet, hogy ő zöld, csak épp tele van a pohara és mindenen felkapja a vizet.
A humor gyakran segíthet.
Meg az is, ha kikéred magadnak a hangnemet és nem azt nézed amit mond, hanem ahogy mondja.
A másik, hogy a férjem, a húgom és apum is (és mióta terhes vagyok én is) iszonyúan mufurc tud lenni, ha éhes. Ilyenkor legjobb, ha hozzájuk sem szólsz és megvárod, amíg valami került a hasukba.
Apumat akkor sem érdemes felületes problémákkal terhelni, ha a munkahelyén valami miatt stresszes. Ilyenkor mindig kioszt (az első feleségével ezért el is váltak 6 év után, anyum ilyenkor hagyni szokta és most 70 körül vannak).
Neked nem dolgod megváltoztatni.
Ez egy paraszt, aki nem felel meg az igényeidnek. Egyszerűen hagyd el!
Olvasd már vissza, amiket írtál!!!
Ő ilyen, nem fog változni-te írtad és nagyon jól látod. Mentegeted, mert volt nála rosszabb partnered is. Magadat ostorozod, mert nem vagy elég kemény, nem pereg le rólad a bántás.
Elárulom, nem kell, hogy leperegjen.
Megnyugtatlak, soha nem fog tettleg bántalmazni. Esze ágában sincs. Sokkal nagyobbat lehet ütni szavakkal.
Hisztisnek titulál, vagy elbagatellizálja azt, ami téged zavar! Ilyen hülyeségeken nem vitatkozik? Ha téged zavar, akkor bocs, de nem hülyeség! Ezzel eléri, hogy ne akarj semmit szóvá tenni, hisz minden apró-cseprő, problémád hülyeség.
De TE változni akarsz! Érte! Kifordulni önmagadból, játszmázni, hogy el ne fájjon, ha bánt. Nem fog menni!
Saját, piszok nagy életlecke. Pont ilyen volt a házasságom 15 éve, mint amit leírsz. Elhittem, hogy én vagyok a túlérzékeny. Egyedül sírtam, mert szégyelltem, hogy nem tudom megvédeni magam. Próbáltam kommunikálni, de minden hülyeség volt, ami engem bántott. De főzött nekem, bújós volt, voltak jó pillanataink. Ezekbe kapaszkodtam és próbáltam meggyőzni magam, hogy biztosan csak én fújom fel az ügyet, mert milyen rendes ember. Aztán nem bírtam tovább. Azt éreztem, hogy ha maradok, meg fogok fulladni. Ez 5 éve volt. Egyetlen pillanatig nem bántam meg, hogy elváltam. Az exemnek van új párja. Lepereg róla minden. Na őt cseszegetheti, nem érdekli. Úgy szoktak ordítozni egymással, hogy égszakadás van, meg földindulás. Néha találkozunk, ők így boldogok. Erre mondják, hogy megtalálta zsák a foltját.
Nyilván nincs két egyforma élethelyzet, de azt gondold végig, hogy le akarod-e így mellette élni az életedet. Mert kiírhatsz akárhány kérdést, senki nem fogja tudni neked megmondani a tutit. Nem létezik olyan varázsige, ami egy általad leírt embert egy kedves, doromboló kandúrrá változtatná. De olyan sem, ami belőled egy kemény, tűzrőlpattant, tenyeres-talpas menyecskét varázsolna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!