Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ebben a szituációban mi volna...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ebben a szituációban mi volna a helyes?

Figyelt kérdés

A férjemmel lassan 10 éve vagyunk együtt. Nem rég született meg az első gyermekünk, aki alig 1 éves. Rendszerint minden problémánkat jól tudjuk kezelni, és nem szokott közöttünk hangos szó lenni, de most fent akadtunk valamin, és teljes mértékben kiborultam rá tegnap.

Tudni kell, hogy anyósomékkal nem ápolunk jó viszonyt. A férjemnek nem volt szép gyerekkora. Aláírom hogy talán nem tud úgy mérlegelni ez miatt, mert a szülei folyton egymás háta mögött hazudoztak,és kijátszották egymást. Még a terhességem előtt megszakadt a kapcsolatunk velünk egy nagyobb cirkusz miatt. Amikor kiderült hogy állapotos vagyok, az akkor még meg nem született lányunkat mindenfélének elmondták, és javaslatokat tettek arra hogy ne szülessen meg. Akkor a férjem mellém állt, de ennek ellenére én azt mondtam neki, mutassuk be nekik a gyermekünket, hátha másképp fognak vélekedni. Nem így volt. Addig a pontig amig nem szorultak ránk, nem jelentek meg. Annyi mindent tettek és mocskolódtak hogy felesleges volna sorolnom. Az 1 év alatt egy kezemen megszámolom hányszor látogatták meg a lányomat, vagy hányszor kérdezték meg szükségünk van-e valamire.

Persze amint nekik volt szükségük ránk, megtaláltak. Anyós kórházba került, rossz volt az állapota. Emberségből is úgy gondoltam hogy oké, meglátogatjuk, csomagolok ételt stb. Szerencsére felépült de részemről ennyi. Az ő részéről ennyi se volt, amikor én voltam császározva, sőt! a fenyegető leveleket küldözgette nekem a postán feladva... de még a saját fiának se kedveskedett amikor ő volt kórházban.

Nagyjából húsvét óta van "szent a béke"... azóta nem lehet őket levakarni. Lassan napjára hivatlanul megjelennek, természetesen nem akkor amikor pl csak én vagyok itthon a gyerekkel, hanem amikor a férjem épp hogy beáll a kocsival a kapun... épp hogy hazaér a munkából, vagy ha én megyek dolgozni. Ha megvannak hívva időre, akkor sem a megbeszéltekre jönnek hanem 1 órával előbb, mert hát a férjecském akkor ér haza, nehogy lemaradjanak valamiről..

Ilyenkor felpakolják a csomagteret ajándékokkal a gyereknek, persze ne új dolgokra gondoljatok, oké tesznek bele azt is, de a legtöbbje kacat, amit kiturkált a fiókból és nem neki foglalja a helyet.

A férjem pedig szépen beveszi hogy megváltoztak. Nekem úgy jön le, hogy ez a taktika arra megy hogy őt megtévesszék, én meg legyek a rossz aki ellenzi a dolgot. Nyilván készülök ha jönnek de a férjemnek próbálom előtte szépen elmagyarázni hogy ültesse le őket beszélni, és ne vegyék úgy hogy minden rendben van.

Idáig a lányomnak nem kellett magyarázkodjak, de ha véletlenül megint úgy adja a dolog és összerúgjuk a port, már nem fogom tudni a kis nyíló értelmével majd elmagyarázni hogy a 2 nagyszülője miért nem jön. Szeretném ha szabályokat fektetne le. Nem gondolnám azt hogy nagy kérés, hogy magyarázza el nekik hogy egy ilyen kis gyereknek állandóság kell, a megbeszélt időre jöjjenek, váratlanul ne jelenjenek meg. Legfőképpen ne napjára. Sokszor váltva járunk dolgozni. Háztartást vezetünk, plusz munkáink vannak, itt a kert közben pedig a kis lány is még annyira pici. Ki vagyok bukva. Sokszor együtt töltött időnk sincs, minimális idő se. Neha szeretnék csak hármasban lenni, csak mi és senki más. Így sincs szinte soha lehetőség erre. Az én szüleimhez se futunk naponta... 2 havonta fél óra... maximum. Nem azt mondom itt is ez az elv kell, de ez egy kicsit nekem sok, tényleg tettek olyant a múltban ami miatt örülhetnek ha belemegyek abba hogy jöjjenek. A férjem minden alkalommal mikor elmagyarázom neki egyetért velem, aztán ha megjelennek persze sose hozza fel, úgy vigyorog mint akit b....ni visznek. Én elhiszem neki ez nehéz, de nem fogják tudni a gyermekéveit vissza adni, de a lányáét megkeserítheti. Felnőtt ember, nem nézheti az önös érdekeit mikor van egy gyereke. Annyiszor megígérte megteszi, de soha nem teszi...

Ezeket a dolgokat egy értelmes embernek el sem kell magyarázni, alapvetőek.. csak nekik kell a szájukba rágni.. mi meg annyira összevesztünk mert persze én vagyok a rosszmájú most hogy ott tartunk hogy megmondtam neki rendben, ha következőnek csak igérget és mosolyogva hátba támad, én nem fogok szólni, mosolyogva megvárom másnap elmenjen dolgozni én meg összepakolok a lányommal. Ha nem tud apjaként vigyázni rá, akkor ha kell őt is kirekesztem az életemből, bármennyire szeretem.

Mi a fenét csináljak? Jelen helyzetben én vagyok a rossz...

27 N

2023. ápr. 20. 08:36
 1/5 anonim ***** válasza:
81%

Magadnak köszönheted.

Eleve minek kell "emberségből" meglátogatni, ennivalót vinni egy gyakorlatilag idegennek? A vér nem minden. A férjed pedig valószínűleg lelkileg sérült a rossz gyerekkor miatt, de mindig is vágyhatott szerető szülőkre, és most, hogy végre ilyen szerepben vannak a szülei, neki ez jó, még akkor is, ha hazugság. Ha most ebbe beleszólsz, akkor kockára teheted a kapcsolatotokat. Meg kell várni, amíg hátat fordítanak nektek ismét, és utána soha feléjük se nézni.

2023. ápr. 20. 08:43
 2/5 anonim ***** válasza:
22%
El kell költözni anyosékkal redukálni a kapcsolatot évi egyre és kész
2023. ápr. 20. 08:44
 3/5 anonim ***** válasza:
90%
Nagyon hasonló helyzetben voltunk. Anyósék kb ugyan ez a kategória, a férjemnek szörnyű gyerekkora volt, ami néha a mai napig feljön. 5 éve voltunk együtt, amikor a férjemnek jó munkája lett, jól kezdett keresni, és persze anyósom is megjelent a "pénz szagra". A férjem ugyan úgy reagált, mint a tiéd, mindig boldog volt, ha jöttek, vagy ha hívtak magukhoz. Nem tűnt fel neki, hogy a program az volt, hogy menjünk a boltba és vásároljunk be nekik egy hétre kb. Ő meg hozott a férjemnek alsógatyákat "ajándékba" abból amit a munkahelyéről lenyúlt valami segélycsomagból... Nekünk odáig fajult, hogy egyik nap már nem bírtam tovább, fogtam és hazaköltöztem. 3 hónapot voltunk külön, de találkoztunk szinte minden nap. Meg tudtunk végre beszélni mindent. Közösen felhívtuk anyósomat, hogy ez így tovább nem megy amit művel, viselkedjen normálisan. Erre válasz elé állította a férjemet, hogy ő vagy én. Engem választott. Azóta eltelt 7 év, nem volt az esküvőnkön, nem látta még a 3 éves kisfiunkat sem. Nyugodt, boldog életünk van. De ha én akkor nem jövök el és nem állok a sarkamra, szerintem már rég nem vagyunk együtt.
2023. ápr. 20. 08:51
 4/5 anonim ***** válasza:
74%

A franc fog végigolvasni egy ekkora regényt...

De nesze, itt a chat gpt megoldása:

Ebben a helyzetben a legjobb megoldás az lenne, ha nyugodtan beszélne a férjével a helyzetről, és megpróbálna közös megoldást találni. Első lépésként fontos, hogy tiszteletben tartsa a férje érzéseit és véleményét az ügyben, és megpróbálja megérteni, miért tartja fontosnak a kapcsolat fenntartását anyósával és az ő családjával.

Fontos kiemelni, hogy a kisgyereknek valóban állandóságra van szüksége, és hogy az állandó látogatások és a látogatók váratlan megjelenése zavarhatják a gyermek nyugalmát és napi rutinját. Érdemes lenne a férjével közösen meghatározni, milyen szabályokat vezetnének be a látogatásokkal kapcsolatban, például előre meghatározott időpontokban, amelyeket mindkét fél betart. Lehetővé kellene tenni a gyereknek és a családnak, hogy önálló időt töltsön együtt, és ezt szükség esetén a nagyszülőkkel is meg lehetne beszélni.

Az is fontos, hogy a férjével közösen meghatározzák, hogyan kezeljék a látogatásokat és a látogatókat, ha nem tartják be a szabályokat. Az egyik lehetőség az lehet, hogy a látogatókat figyelmesen és tisztelettel fogadják, de világossá teszik, hogy a családjuknak szüksége van egy kis időre és privát térre is. Másik lehetőségként pedig az is felmerülhet, hogy a látogatásokat korlátozzák, és csak akkor engedik be a látogatókat, ha előre egyeztetett időpontban érkeznek.

Az is lehet, hogy a férje nehéznek találja, hogy megszakítja a kapcsolatot az anyósával, ezért fontos, hogy figyelembe vegye a férje érzéseit, de ugyanakkor határozottan ki kell állniuk a családjuk érdekei mellett. A lényeg, hogy a férj és az anyós közötti kapcsolat ne a kisgyerek és a család nyugalmának rovására történjen.

2023. ápr. 20. 09:16
 5/5 anonim ***** válasza:

Sajnos itt tényleg nem tudsz már mást csinálni, mint a sarkadra állni. A szép szó nem sokat ér, úgy látom, ha négyszemközt egyetért veled, utána meg könnyes szemmel szalad a szülők karjába. Tökéletesen leírtad, hogy felnőtt emberként neki már a lányotokért is felelősséggel kell tartoznia és a kicsinek sem jó, ha a nagyszülei úgy lépnek ki és be az életébe, ahogy épp a kedvük tartja. Ne bántódj meg, de ki tudja, mennyi ideig fog a mostani nagy "szent a béke" tartani? Ki tudja, mi a céljuk ezzel? Lehet, hogy jövő hónapban tetőt kell majd náluk cserélni és ha a férjed nem hajlandó lenullázni a számlátokat meg napi 12 órában segédmunkást játszani, akkor megint meg lesznek sértődve és jön a mosolyszünet.

A férjeddel azt kell megértetned, hogy most már ti ketten vagytok a család a lányotokkal, és ebbe még egy egészséges családi közegben sem furakodhat bele anyós és após. Mindenkinek megvan a maga helye úgymond, ők már kibabázták magukat anno a férjeddel, hagyniuk kell, hogy ti megéljétek egy család minden intim pillanatát, nélkülük. Ha a férjed ezt nem érti meg, az egyenlő azzal, hogy neki nem számít a te jóléted, véleményed, érzéseid. Nemes dolog volt tőled ételt csomagolni meg meglátogatni az anyóst, de az probléma, hogy a férjed máris elfelejtette, ahogy a szülésed környékén az anyjáék bántak veled. Előbb-utóbb választás elé kell majd állítanod, most viszont te választasz: a sarkadra állsz és bevállalod akár azt is, hogy a jövőben emiatt szétmentek, vagy engedsz neki és minden megy úgy tovább, mint eddig, még ha neked ez nem is jó.

űHa megérteted a férjeddel, hogy te nélküle is egész vagy és elboldogulsz te egymagad is, egyedülálló szülőként, akkor talán észbekap, hogy a szülei a gyerekkorát már megkeserítették, azzal nem tud mit kezdeni, de ha hagyja a mostani állapotokat fennállni, akkor a felnőtt életét is meg fogják keseríteni azzal, hogy tönkreteszik a házasságát.

Nekem úgy tűnik, hogy a férjed lelkileg nincs 100%-ban rendben a gyerekkorából kifolyólag és emiatt akarja elvakultan rendbehozni a kapcsolatát az anyjáékal, hiszen egy felnőttben ugyanúgy ottmarad egy rész a gyerek énjéből, ami vágyik a szeretetre, megbecsülésre, elfogadásra. Úgy érzem, a férjed ezt nem kapta meg anno gyerekként és most próbálja "bepótolni". Na ezt a korszakot kellene lezárni és megértetni, hogy annak már úgyis mindegy, ő neki már a házassága és a lánya kellene, hogy fontos legyen. Anyósékkal meg legyen meg a civilizált kapcsolat, de legyen a férjed határozott és mondja meg, hogy akkor havonta egyszer péntek délután 5-kor jöjjenek át, azelőtt pár órával ha kell, ti menjetek el mindannyian otthonról és tényleg csak a megbeszélt időpontban menjetek haza, hogy ha anyósék abból értenek, akkor üljenek a kocsibeállón órákat. Szintúgy ha van pofájuk bejelentés nélkül megjelenni nálatok, akkor haza kelljen küldeni őket, hogy sajnos már más programotok van. Először nem fognak érteni belőle, pofátlakodni próbálnak majd, de idővel venni fogják a lapot. Őnző az ilyen fajta ember és a saját kényelme fontosabb -- hidd el, nem a fiuk vagy az unokájuk érdekli őket a leginkább, ha valami kényelmetlenséget okozna nekik, nem rohannának hozzátok, amikor kedvük szottyanna. A leállításukhoz viszont a férjed is kell, aki határozottan megmondja, hogy mikor van látogatás, mert ti akkor értek rá, máskülönben meg finoman, udvariasan elküldi őket. Nem kell bedőlni az érzelmi zsarolásnak, ti nem ugráltok úgy, ahogy anyóséknak tetszik, hogy mikor szünet van a délután szappanoperák között, akkor átugranak egy kávéra hozzátok, aztán ha pont elég volt már az unokázásból, akkor szedik a sátorfájukat és visszatérnek a saját nyugalmukba.

2023. ápr. 20. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!