Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért kiáltanak sokaknak pszichológust, problémáknàl?

Ez nem így megy, soha nem is fog. Márcsak azért se, mert sokan nem is tudják magukról, hogy milyen drive-ok hajtják őket.
Én például egész jó aránnyal szúrom ki elég hamar a játszmázókat, nem is veszem őket komolyan, tudom kezelni, ki tudom őket zökkenteni. Rengeteg könyv íródott a témában. Azt kell megértened, hogy más helyett nem cselekedhetsz másként. Neked kell fejlődnöd, tanulnod. A cselekvési lehetőség nálad van.

"de az is csak ember"
Miért, te a kenyeret is magad sütöd, a gázt is magad kötöd be, és a mosógépet is te magad javítod? Pedig tudod, a pékek, gázszerelők, és mosógépszerelők is "csak emberek".

Én járok pszichológushoz, így a saját tapasztalatomat tudom leírni.
Én mindig úgy voltam vele, hogy azt hittem feldolgoztam egyedül dolgokat, tök jól vagyok, megoldok mindent, stb.
Aztán egy hét alatt kirobbant nálam egy olyan szorongásos rohamos tünetegyüttes, ami teljesen leépített, és mind amiatt, mert annyi feldolgozatlan dolog volt bennem.
Az emberek jelentős részének alapból kellene-és itt nem a kóklerekre gondolok, hanem a rendes, a szakmáját hivatásnak tekintő pszichológusokra. Rengeteg terápia segít, hogy feldolgozzuk a bennünk rejlő dolgokat, problémákat.
Pl. ha valaki mindig elérhetetlen emberek után vonzódik, annak kell pszichológus, mert valószínűleg egy családi minta miatt teszi ezt, és sokszor tudatosan , önállóan nem tud ebből kitörni.
Ha valaki mindenen veszekszik, ott sincs rendben minden, és sorolhatnám.
Vannak olyan problémák, amiket az ember nem tud külső segítség nélkül megoldani, nem tudja feltárni az okát.
Viszont a pszichológust sem úgy kell elképzelni, hogy oda megyek, beszélgetek egy jó 50 percet aztán megyek haza.
Ahhoz, hogy valaki fejlődjön, hónapok munkája szükséges.
És a mai világban rengeteg embernek kellene.

26. Tudod mi kellene az embereknek? Semmi egyéb, csak hogy valaki meghallgassa őket. Itt a gyk-n is megy az arcoskodás, hogy ez a 21-ik század, mindenki öreg, mindenki h*lye, régen minden sz*r volt, a mai fiatalság a királyság, tehát mindenki kussoljon. Nekem mindegy, csak az a helyzet, hogy sosem voltak az emberek ennyire magányosak, ennyire boldogtalanok, érzelmileg ennyire céltalanok. Aztán majd jön a pszichológus, aki majd megoldja a problémáinkat. Mégis mit? Az emberi egoizmust, taposást, könyöklést? Ultra sz*r családok, ultra sz*r kapcsolatok, céltalanul bolyongó, csapódó gyerekek. Ide nem pszichológus kell, hanem fell kellene ismerni hogy a modern nyugati világ a vesztébe rohan, és az egyetemes emberi értékeket bizony védeni és tisztelni kellene: család, hagyományok, tisztelet, egymás segítése, tenni akarás.
Én is voltam a padlón, és tudjátok mi a legjobb pár vagy társas terápia? A közöm MUNKA. Nem a wellness, nem a szórakozás hanem a MUNKA: Csak hát a kor emberének pont hogy a munka amitől menekülnek. Régen ezért voltak összetartók az emberek, mert közösen érték el azt amit.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!