Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért kiáltanak sokaknak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért kiáltanak sokaknak pszichológust, problémáknàl?

Figyelt kérdés
Mást se hallok, csak a puffogtatàst, hogy el kell menni,ha baj van, de az is csak ember.
2023. ápr. 13. 23:52
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
13%
Valamiért azt hiszik, hogy ha az ember fia elmegy pszichológushoz, attól szebb lesz az arca vagy magasabbra fog nőni.
2023. ápr. 14. 07:54
 22/30 anonim ***** válasza:
72%

Ez nem így megy, soha nem is fog. Márcsak azért se, mert sokan nem is tudják magukról, hogy milyen drive-ok hajtják őket.

Én például egész jó aránnyal szúrom ki elég hamar a játszmázókat, nem is veszem őket komolyan, tudom kezelni, ki tudom őket zökkenteni. Rengeteg könyv íródott a témában. Azt kell megértened, hogy más helyett nem cselekedhetsz másként. Neked kell fejlődnöd, tanulnod. A cselekvési lehetőség nálad van.

2023. ápr. 14. 07:58
 23/30 anonim ***** válasza:
87%

"de az is csak ember"

Miért, te a kenyeret is magad sütöd, a gázt is magad kötöd be, és a mosógépet is te magad javítod? Pedig tudod, a pékek, gázszerelők, és mosógépszerelők is "csak emberek".

2023. ápr. 14. 08:25
 24/30 anonim ***** válasza:
0%
Konzumidióta, egoista, ámde extrém sötét társadalma egy vékony rétegének jó biznisz ez.
2023. ápr. 14. 08:53
 25/30 anonim ***** válasza:
76%
A pszichológus még egészséges, lelki problémáktól mentes embereknek is hasznos. Kibeszéled az apróbb bajaid, önismeretet ad stb. Nyugatabbra tök bevett dolog. Senkinek sem árt a JÓ szakember.
2023. ápr. 14. 10:06
 26/30 anonim ***** válasza:
89%

Én járok pszichológushoz, így a saját tapasztalatomat tudom leírni.

Én mindig úgy voltam vele, hogy azt hittem feldolgoztam egyedül dolgokat, tök jól vagyok, megoldok mindent, stb.

Aztán egy hét alatt kirobbant nálam egy olyan szorongásos rohamos tünetegyüttes, ami teljesen leépített, és mind amiatt, mert annyi feldolgozatlan dolog volt bennem.

Az emberek jelentős részének alapból kellene-és itt nem a kóklerekre gondolok, hanem a rendes, a szakmáját hivatásnak tekintő pszichológusokra. Rengeteg terápia segít, hogy feldolgozzuk a bennünk rejlő dolgokat, problémákat.

Pl. ha valaki mindig elérhetetlen emberek után vonzódik, annak kell pszichológus, mert valószínűleg egy családi minta miatt teszi ezt, és sokszor tudatosan , önállóan nem tud ebből kitörni.

Ha valaki mindenen veszekszik, ott sincs rendben minden, és sorolhatnám.

Vannak olyan problémák, amiket az ember nem tud külső segítség nélkül megoldani, nem tudja feltárni az okát.

Viszont a pszichológust sem úgy kell elképzelni, hogy oda megyek, beszélgetek egy jó 50 percet aztán megyek haza.

Ahhoz, hogy valaki fejlődjön, hónapok munkája szükséges.

És a mai világban rengeteg embernek kellene.

2023. ápr. 14. 10:09
 27/30 anonim ***** válasza:
0%

26. Tudod mi kellene az embereknek? Semmi egyéb, csak hogy valaki meghallgassa őket. Itt a gyk-n is megy az arcoskodás, hogy ez a 21-ik század, mindenki öreg, mindenki h*lye, régen minden sz*r volt, a mai fiatalság a királyság, tehát mindenki kussoljon. Nekem mindegy, csak az a helyzet, hogy sosem voltak az emberek ennyire magányosak, ennyire boldogtalanok, érzelmileg ennyire céltalanok. Aztán majd jön a pszichológus, aki majd megoldja a problémáinkat. Mégis mit? Az emberi egoizmust, taposást, könyöklést? Ultra sz*r családok, ultra sz*r kapcsolatok, céltalanul bolyongó, csapódó gyerekek. Ide nem pszichológus kell, hanem fell kellene ismerni hogy a modern nyugati világ a vesztébe rohan, és az egyetemes emberi értékeket bizony védeni és tisztelni kellene: család, hagyományok, tisztelet, egymás segítése, tenni akarás.

Én is voltam a padlón, és tudjátok mi a legjobb pár vagy társas terápia? A közöm MUNKA. Nem a wellness, nem a szórakozás hanem a MUNKA: Csak hát a kor emberének pont hogy a munka amitől menekülnek. Régen ezért voltak összetartók az emberek, mert közösen érték el azt amit.

2023. ápr. 14. 13:48
 28/30 anonim ***** válasza:
11%
A pszichomukik sem feltétlen fognak senkinek sem megoldást találni, max. rávezeti egy jobb hozzáállásra. Több esetben egy mezei ember jobb megolást/ötletet/javaslatot/rávezetést tud adni, bár a mai magyar emberek meg egyre jobban f*nak a felelősségtől, így nem feltétlen foglalkoznak frontálisan a másikkal. Így egy 22-es csapdában van sok ember, mert akivel probléma van, az nem fog tudni a hozzáállásán változtatni.
2023. ápr. 14. 17:05
 29/30 anonim ***** válasza:
Amikor eljöttem otthonról, eltelt pár hónap, és azt éreztem, hogy hirtelen lezsibbadnak a karjaim, nehezen ver a szívem, szédülök. Biztos voltam benne, hogy szívrohamom lesz, de elmúlt. Aztán ez egyre többet ismétlődött, elmentem kivizsgálásra, de semmi szervi bajom nem volt. Én nem hittem el, éreztem, amit éreztem, később hozzájött egy erős fulladás is. A háziorvosom mondta, hogy ez bizony pánikbetegség. Életemben nem hallottam róla. Tele akartak tömni nyugtatókkal meg antidepresszánssal. Egy időben szedtem is őket, mert naponta 10-12 rohamom is volt, a végén már olyanok, hogy a földön fetrengtem összegörnyedve, taknyom nyálam egybe folyt és rettegtem, hogy most fogok meghalni. Aki nem élte ezt át, elképzelni se tudja. A gyógyszerek miatt viszont állandóan aludtam, emiatt nem ment az egyetem, le kellett jönni róla. Kerestem egy pszichológust és elkezdtünk dolgozni rajta. Szó szerint az életemet mentette meg, mert annyira élhetetlen volt gyógyszer nélkül, hogy már az öngyilkosságon gondolkodtam. Kiderült végül, hogy azért történik ez velem, mert eddig túlélő üzemmódban voltam, otthon egy alkoholista, agresszív, túlkontrolláló apa miatt, de most, hogy megszabadultam tőle, a nyakamba hullott minden szutyok, amit a szőnyeg alá söpörgettem gondosan. Soha nem kötöttem volna magam össze a kettőt szakember nélkül. Sokáig tartott a terápia, de rendbe tettük a dolgokat és láss csodát, eltűnt a zsibbadás és fulladás. Én az életemet köszönhetem annak a "csak ember"-nek és még sokan vagyunk így, hidd el.
2023. ápr. 15. 08:58
 30/30 A kérdező kommentje:
Elhiszem.
2023. ápr. 15. 11:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!