Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan oldanátok meg a nagyobb lakás vásárlását a lenti helyzetben?
Egyértelmű helyzet. Annak arányában osztozni az uj lakason, ki mennyit tesz bele. A hitel kozos. Minden mas sajat.
Ha hagyod hogy fele fele legyen, akkor amikor szetmentek az erteknovekedes ellenere varhatoan kevesebb lesz a penzed mint az elozo eladasakor. O meg par milla hitelbol csinal tizmilliokat..
" Annak arányában osztozni az uj lakason, ki mennyit tesz bele. A hitel kozos. "
Ez is butaság. A logikád szerint, ha csak egyik fél rakja bele az önrészt, akkor övé az egész lakás, annak ellenére, hogy a másik fél fizeti a hitel felét.
24
Nem, szakitas eseten annyival fog tartozni a csaj, amennyi hitelt kifizetett addig a csavo. De a lakasa megmarad. Ez igy oke.
Te valami retardalt vagy 24es? Hogy nem erted mit mondtam?
Ha van egy 30millios haz, amibe a kerdezo belerak 20at a sajat ingatlanbol, 10re felvesznek hitelt(ez kozos, mert kozosen fizetik) akkor az egyik fel belerak 5millio hitelt, a masik 20+5milliot. Vagyis 1/6+5/6 aramy lesz
Se fele, se egy harmada. A kulonbozet fele. Legjobb esetben.
En nem adnsm rl a lakasom hogy egy ugymond idegennel hitelre egy nagyobbat vegyek kozosen.
Mi lesz ha szakitotok? Eladjatok de a 2-3 reszbol lehet mar nem fogsz tudni venni ingatlant.felebol vegkepp nem.
Mi van ha nem fogja fogjatok fizetni a hitelt? Elviszik a lakast es mehettek mindketten az utcara.
Ne vegye el a szerelem az eszed, ez a pasi egy rosszindulatu vki aki nyereszkedni akar rajtad.
Terj eszhez
26
Igen, félreértettem akkor amit írtál. De ez a verzió se teljesen oké, mert a te példádbeli srác nevére lesz iratva 1/6 az új lakásból miközben az elején még semmit nem csinált érte az ég világon, csak felvett egy hitelt. Ha azt mondja, hogy nem fizeti, akkor a csaj fizetheti helyette tovább, ha nem akarja elveszíteni a lakást. Elég durván rá lehet fázni.
Az se jó, amit 25 ír, ő úgy látom ugyanúgy értette, ahogy én. Én biztos nem fizetnék hiteltörlesztőt egy olyan lakás után, amiben semmi részem, és aztán szakítás után vagy visszakapom a befizetett pénzem, vagy nem (valószínűleg nem).
"a te példádbeli srác nevére lesz iratva 1/6 az új lakásból"
Matek szerint igen, de jogilag nem, hiszen nem tud fölvenni a srác hitelt!
Hitelt csak az tud fölvenni, akinek önrésze van.
Ő csak arra gondol, hogy ha ő fizeti tényleg a hitel felét, akkor avval tulajdonrészt szerez folyamatosan, olyan arányban, amennyiket belefizetett - de ezt utólag érvényesíteni kell, amikor szétmennek, akkor tud követelni. Ha házasságot is kötnek, akkor ez a válási vagyonmegosztáskor automatikus, ha viszont nem kötnek, akkor bizonyítási tárgyalás kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!