Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan oldanátok meg a nagyobb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan oldanátok meg a nagyobb lakás vásárlását a lenti helyzetben?

Figyelt kérdés
Van egy örökölt 35 nm2-es lakásom, melybe 1,5 éve beköltözött a barátom is. Pár hét múlva 3-an leszünk, mert el tudjuk hozni végre a kennelből a kiskutyánkat. Emiatt a párom szeretne nagyobb lakásba költözni, hogy picit több tere legyen majd a kutyusnak. Ehhez el kell adni a lakásom és a maradék összegre hitelt kell felvenni. A hitelt közösen, egyenlő arányban törlesztenénk. Úgy gondolom, hogy az lenne fair, ha nem 1/2-1/2 arányú lenne a tulajdoni hányadunk, hanem 2/3-1/3 (a javamra a nagyobb hányad). A barátom szerint túlzottan anyagias vagyok, agyamra ment a pénz, pedig egyáltalán nem akarom kisemmizni, de mégis a hitelfelvétel mellett az én lakásomat kell eladni ahhoz, hogy nagyobbat tudjunk venni (neki nincs lakása).

2023. ápr. 4. 19:20
1 2 3 4
 21/31 Sophia Ajutthaja ***** válasza:
100%
50/N Ha volna egy lakásom, ahhoz azért nagyon ragaszkodnék. Még össze sem vagytok házasodva. És a kutya magasabb prioritást élvez mint, Te? Szeretem az állatokat, de, hogy egy kutya mozgasson egy ingatlan adásvételt? Nem vagy anyagias, csak megfontolt. Ha, később ki is lépsz ebből a kapcsolatból (ami még nem házasság), lehet, hogy a végén kevesebbel jössz ki, mint amennyivel belementél; mert nem biztos, hogy ugyanúgy lesz egy lakásod, mert kicsi az esély, hogy az újonnan vásárolni kivánt ingatlant megfelezve 2 komplett lakássá lehet "felezni". És akkor a hitel felezéséről (megosztásáról) a szétválás után még nem is beszéltem. Légy okos!
2023. ápr. 5. 14:15
 22/31 anonim ***** válasza:
95%
Mindig kutyás voltam. A lakásban tartott kutya úgyis csak fekszik otthon, mindegy hány nm-en van. Inkább naponta többször kell megmozgatni. Ne add el a lakásod és kezdj el egy olyannal közösködni, aki csak hotelt tudna belevinni. Ha rosszul sül el a kapcsolat ki tudod őt fizetni és még a hitelt is törleszteni, vagy szenvedtek együtt tovább? Eszedbe ne jusson eladni, neki ez így kényelmes lenne. Arról nem beszélve, hogy ezek szerint egy forint megtakarítása sincs, akkor miből fizetné a hitel felét. Ha baj van, most van egy hitelmentes lakásod, miért akarsz magadnak gondot egy hitellel?
2023. ápr. 5. 18:55
 23/31 anonim ***** válasza:
93%

Egyértelmű helyzet. Annak arányában osztozni az uj lakason, ki mennyit tesz bele. A hitel kozos. Minden mas sajat.

Ha hagyod hogy fele fele legyen, akkor amikor szetmentek az erteknovekedes ellenere varhatoan kevesebb lesz a penzed mint az elozo eladasakor. O meg par milla hitelbol csinal tizmilliokat..

2023. ápr. 6. 08:10
 24/31 anonim ***** válasza:
0%

" Annak arányában osztozni az uj lakason, ki mennyit tesz bele. A hitel kozos. "

Ez is butaság. A logikád szerint, ha csak egyik fél rakja bele az önrészt, akkor övé az egész lakás, annak ellenére, hogy a másik fél fizeti a hitel felét.

2023. ápr. 6. 08:48
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

24

Nem, szakitas eseten annyival fog tartozni a csaj, amennyi hitelt kifizetett addig a csavo. De a lakasa megmarad. Ez igy oke.

2023. ápr. 6. 09:27
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Te valami retardalt vagy 24es? Hogy nem erted mit mondtam?

Ha van egy 30millios haz, amibe a kerdezo belerak 20at a sajat ingatlanbol, 10re felvesznek hitelt(ez kozos, mert kozosen fizetik) akkor az egyik fel belerak 5millio hitelt, a masik 20+5milliot. Vagyis 1/6+5/6 aramy lesz

2023. ápr. 6. 10:08
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Se fele, se egy harmada. A kulonbozet fele. Legjobb esetben.

En nem adnsm rl a lakasom hogy egy ugymond idegennel hitelre egy nagyobbat vegyek kozosen.

Mi lesz ha szakitotok? Eladjatok de a 2-3 reszbol lehet mar nem fogsz tudni venni ingatlant.felebol vegkepp nem.

Mi van ha nem fogja fogjatok fizetni a hitelt? Elviszik a lakast es mehettek mindketten az utcara.

Ne vegye el a szerelem az eszed, ez a pasi egy rosszindulatu vki aki nyereszkedni akar rajtad.

Terj eszhez

2023. ápr. 6. 10:38
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező nagyon eltűnt..
2023. ápr. 6. 13:22
 29/31 anonim ***** válasza:
48%

26

Igen, félreértettem akkor amit írtál. De ez a verzió se teljesen oké, mert a te példádbeli srác nevére lesz iratva 1/6 az új lakásból miközben az elején még semmit nem csinált érte az ég világon, csak felvett egy hitelt. Ha azt mondja, hogy nem fizeti, akkor a csaj fizetheti helyette tovább, ha nem akarja elveszíteni a lakást. Elég durván rá lehet fázni.

Az se jó, amit 25 ír, ő úgy látom ugyanúgy értette, ahogy én. Én biztos nem fizetnék hiteltörlesztőt egy olyan lakás után, amiben semmi részem, és aztán szakítás után vagy visszakapom a befizetett pénzem, vagy nem (valószínűleg nem).

2023. ápr. 6. 14:46
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

"a te példádbeli srác nevére lesz iratva 1/6 az új lakásból"

Matek szerint igen, de jogilag nem, hiszen nem tud fölvenni a srác hitelt!

Hitelt csak az tud fölvenni, akinek önrésze van.

Ő csak arra gondol, hogy ha ő fizeti tényleg a hitel felét, akkor avval tulajdonrészt szerez folyamatosan, olyan arányban, amennyiket belefizetett - de ezt utólag érvényesíteni kell, amikor szétmennek, akkor tud követelni. Ha házasságot is kötnek, akkor ez a válási vagyonmegosztáskor automatikus, ha viszont nem kötnek, akkor bizonyítási tárgyalás kell.

2023. ápr. 6. 15:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!