Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan oldanátok meg a nagyobb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan oldanátok meg a nagyobb lakás vásárlását a lenti helyzetben?

Figyelt kérdés
Van egy örökölt 35 nm2-es lakásom, melybe 1,5 éve beköltözött a barátom is. Pár hét múlva 3-an leszünk, mert el tudjuk hozni végre a kennelből a kiskutyánkat. Emiatt a párom szeretne nagyobb lakásba költözni, hogy picit több tere legyen majd a kutyusnak. Ehhez el kell adni a lakásom és a maradék összegre hitelt kell felvenni. A hitelt közösen, egyenlő arányban törlesztenénk. Úgy gondolom, hogy az lenne fair, ha nem 1/2-1/2 arányú lenne a tulajdoni hányadunk, hanem 2/3-1/3 (a javamra a nagyobb hányad). A barátom szerint túlzottan anyagias vagyok, agyamra ment a pénz, pedig egyáltalán nem akarom kisemmizni, de mégis a hitelfelvétel mellett az én lakásomat kell eladni ahhoz, hogy nagyobbat tudjunk venni (neki nincs lakása).

2023. ápr. 4. 19:20
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
#10 A kutya közös lesz, közösen választottuk ki, még nincs elválasztva az anyjától, majd csak utána jöhet hozzánk. A lakásról annyit, hogy egy 1930-as években épült társasházban levő lakásról van szó, apróbb dolgokat természetesen alakítgatok rajta, nem putriban élünk, de nem tudja felvenni a versenyt egy modern lakóparkban található okosotthonnal, amit a bérlők többsége keres. Az volt a legelső lépés, hogy megnéztem az árakat a környéken, még kb.ugyannyi pénzt kellene felvenni hitelként, mint amennyiért el tudom adni a lakást. Csak Budapest jöhet szóba, agglomeráció nem.
2023. ápr. 4. 20:06
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Ez a te lakásod 100%-ban. Senkinek semmi joga nem lehet rá!
2023. ápr. 4. 20:09
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Barátod át akar kúrni téged, elég egyértelmű. Azért nevez anyagiasnak, hogy nyomást gyakoroljon rád.
2023. ápr. 4. 20:19
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Azt is megnézted, hogy a hasonló lakásokat mennyiért adják ki? Mert azért sok bérlő hoz kompromisszumot, hiába szeretne persze jobbat.

Kutya miatt nem vennék nagyobb lakást. Bár nagyobb lakásba sem való szerintem kutya... ahogy városba sem.

Ha bármiért rosszul alakulnak köztetek a dolgok, bármekkora része is lesz a barátodnak a lakásodból, nem fogod tudni kitenni és évekig tartó pereskedés lehet belőle. Pont, mint egy válásnál. Szerintem figyelmeztető jel, hogy érzelmileg próbál zsarolni. Pénzügyekben sem szabad tabunak lennie egy párkapcsolatban. Pont ha ő szeret téged, tök természetesnek tartaná és felajánlaná, hogy a belerakott rész szerint legyetek tulajdonosok és nem még veled éreztetné, hogy milyen cikin önző vagy, ha nem adod ajándékba.

2023. ápr. 4. 20:23
 15/31 anonim ***** válasza:
96%
Egyébként rohadt undorító egy élősködő az ilyen pasi, aki így akar lakást szerezni, rátenni a kezét a máséra. Úgy hajítanám ki hogy csak úgy nyekken, aztán máris elférek a kutyával. De hogy ezért hitelt soha fel nem vennék az fix. És nem engedném senkinek hogy kijátssza alólam a lakásom. Ez felháborító.
2023. ápr. 4. 20:34
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Akkor is 35 nem volt a lakás, mikor kitaláltátok, hogy kutya legyen. Ez egy nagyon hülye ötlet volt.

Ennél nagyobb hülyeség csak az, hogy hitelre akartok nagyobbat, aminek a FELE a pasira legyen íratva. Gondolom, pár éve él nálad ingyen, bérmentve. Mennyit tett ez idő alatt félre.. ?

Amúgy közepes és nagytestű kutya nem való lakásba. A kis szobacirkálók meg bőven elvannak 35 nm-en, úgyis egész nap fekszik.

Neked nem gyanús, hogy át akar verni a pasi?

2023. ápr. 4. 21:37
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de egy random pasi kedvéért nem vennék fel hitelt, meg adnám el a lakásomat.

Meg a nagy büdös francokat, aki ilyennel jönne, abban a percben kiraknám. Hápersze, ez teljesen hülye? Kutya ide vagy oda, bele ne menj.

2023. ápr. 4. 21:55
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
Azért tök durva, hogy egyesek szimplán csak így jutnak lakástulajdonhoz, hogy átvernek egy buta libát. A becsületesek meg gürizhetnek.
2023. ápr. 4. 23:43
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Ingyen lakik nálad? Ő az anyagias.
2023. ápr. 5. 00:27
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Hát basszus...fiatalként is van annyi eszem, hogy ilyenbe nem mennék bele. Főleg nem ilyen ingatlanárak és ilyen gazdasági helyzet mellett. Persze hitelfelvételre sose lesz ideális helyzet, de ez most nagyon rossz azt gondolom.

Tegyü fel hogy felvesztek 10 millió hitelt és, hogy azt elfelezitek. 5 milliót relatíve hamar és könnyen (ha minden más körülmény adott) vissza tudsz fizetni. Na de 20 millió (és ugye az csak az egyik fele) az már más tészta.

Én ebben a helyzetben nem vennék fel sok hitelt. A lakást vagy rendbe szedném, kiadnám és bérelnék egy nagyobbat, ha nem jön be, akkor pedig visszamennék vagy már ha mindenképp el akarod adni, akkor arányosan akarnék tulajdoni hányadot. Ez így fair.

És ahogy a többiek is írják, nekem se szimpatikus a hozzáállása, manipulatívnak hangzik.

2023. ápr. 5. 00:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!