Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mivel tudnám motiválni a páromat, hogy ő is tegyen ezért ?
Èn még gimis voltam amikor össze jöttünk, ő akkor kezdett dolgozni. Aztán jött az egyetem, kitanultam mèg egy szakmát, mindig az hajtott, hogy fejlesszem magam és kitörjek abból a szegénységből amiben felnőttem. Én sem a párom sem jövünk valami jómódú családból de mindig úgy álltunk hozzá hogy ketten összefogva megvalósítjuk az álmainkat.
Abban egyet értettünk, hogy külföldre jövünk, hogy többet tudjunk gyűjteni ami össze is jött, most elég jól keresünk. Már régebb is felhoztam, hogy a keresett pénzt jó lenne befektetni valamibe, hogy jobban be legyünk biztosítva és ne kelljen gürcöljünk 60éves korunkig. Persze ehhez először tanulnunk kellene ezen a téren és utána nézni a dolgoknak de azt látom rajta, hogy nem igazán érdekli a dolog és lusta nekifogni. Én sokszor ötletelek, könyveket vettem amiből tanulhatnánk, màr lenne is befektethető pénz de vele semmire sem jutok. Viszonylag sok időnk lenne, de ezt telefon nyomkodással tölti, hülyeségeket néz, a témában meg semmit. Úgy érzem leragadtunk…
És nem az van, hogy neki ez így jó és elég, hogy dolgozik és kész, mindig mondja hogy neki kell ilyen olyan autó, ház, hogy 10 év múlva nem akar dolgozni csak élvezni az életet stb de nem tenne semmit. Azt meg nem szeretném hogy egyedül legyek ebben az egészben és ő csak vár a jobb életre.
Valami ötlet ?
27n
"Azt meg nem szeretném hogy egyedül legyek ebben az egészben és ő csak vár a jobb életre."
Miért nem? Ha te ezt szeretnéd, és motiválódsz, miért nem elég az, hogy segít, amikor kéred? Ha te egyedül csinálod, és ki tudod kutatni mibe fektess, és utána mire figyelj, miért kell ehhez ő, hogy elkezdje veled?
Ez amúgy sem valami, amiben folyamatosan durván egyre jobbnak kell lenni, hanem amit egyszer kitanulsz alap szintre, utána óvod, amit megtettél azóta.
Nem illetek össze ilyen téren. Kérdés, hogy ezzel megelégszel, beletörődsz vagy ezt felhozod neki és ultimátumot adsz vagy szakítasz.
Kérdés, hogy az élet más területein is ilyen lusta? Segít neked a mindennapi dolgokban (takarítás, főzés, bevásárlás, stb.)?
1-es azért mert így olyan, mintha semmit sem akarna tenni érte és ha sikerül is egyedül elérnem utána bezzeg a pénzből élvezkedne. És nem sajnálom tőle vagy ilyesmi, de ez esetben nem érezném hogy igazi társam az életben, aminek az lenne a lényege hogy ketten minden könnyebb…
2. Csak annyira bánt hogy 8 év után derül ez ki, és az eddigi terveink alapján nem gondoltam hogy a gyakorlatban ennyire lusta lesz, ezért remélem van megoldás.
Szeret lustálkodni az tény, de a főbb dolgokban segit, főzést én végzem mert nem szeret, de cserébe mosogat, bevásárolni is megy meg a ház körül megold ezt azt.
Ha nem vágyna többre, és elèg lenne a fizetès, megérteném hogy nem akar fejlődni és tenni bármi pluszt, de elég gyakran álmodozik olyan dolgokról amit nyilván ennyiből nem tudunk megoldani.
Szakíts, vagy csináld magad, ő meg ne kapkodjon aztán, ha jól sikerül a befektetés. Nem kell hozzá ő egyáltalán, magad miatt tedd, miért kell rá számolni? És hogyha kivág egyszer te meg vársz mellette mikor gondolja meg magát, akkor mi lenne? Elvesztegetnéd az időd fölöslegesen.
Nem is értem a kérdést te miért rá vársz.
Édesanyám 20 évet pazarolt egy ilyen emberre. Ő mindig a folyamatos fejlődésért gürcölt, próbált egyre jobb körülményeket teremteni, a párja pedig folyton azt hajtogatta, hogy jó az, ami van. Ezt értsd úgy, hogy a lakása pl. a nagyszülei bútoraival van tele, nem szép antik bútorokra kell gondolni, hanem ócska, szakadt búorokra, ami még lomtalanításkor sem kell senkinek. Anyum folyamatosan próbálta motiválni, hogy kicsit újítsanak/frissítsenek. Neki erre semmi igénye nem volt az ég világon, csak ült a pénzén, illetve a bank élvezte a pénzét, mert ő sem használta okosan a megspórolt pénzét. Fél évvel ezelőtt édesanyánk úgy döntött, elég volt. Komolyan mondom, hogy a fél év alatt többet haladt, mint a húsz év alatt, amit azzal az emberrel töltött. Ráadásul felszabadult lett, kijött a depresszióból, amit az okozott neki, hogy folyamatosan vissza volt rántva, hiába akart fejlődni.
Gondold végig, hogy szeretnéd-e ezt? Én értem, hogy beleöltél már 8 évet ebbe a kapcsolatba és sajnálod az emlékeket, a belefektetett időt/energiát, de hosszútávon így is/úgy is az lesz a vége, hogy egyszer megunod. Ebben a formában viszont minden napot magadtól veszel el, amit így élsz le.
Csak hogy saját példám is legyen, öt évig voltam együtt valakivel, aki nem hogy fejlődni nem akart, még dolgozni sem nagyon. Rongyosra téptem a számat, hogy legalább menjen el dolgozni, azt hittem, meg tudom változtatni. Dehogy tudtam. Öt év után láttam be, hogy felesleges időfecsérlés. Rá két évre megismertem a páromat, akivel az eddig együtt töltött hét év alatt hegyeket mozgattunk meg.
Ne felejtsd: Amit erőltetni kell, azt nem szabad erőltetni!
"aminek az lenne a lényege hogy ketten minden könnyebb"
Cöhh...ezen azért nevetnem kellett...lehet lepontozni...
Egy normális kapcsolatban így működik, sajnálom, hogy te még nem tapasztalhattad meg, de attól még létezik.
Én személy szerint egyetértek a 7-el. Együtt vannak már mióta, tudja, hogy milyen mégis vár a csodára. És az oka nagyon egyszerű:Mert egyedül nem mer belefogni és nem is akar, ha akarna már belefektetett volna a befektetésbe egyedül.
Ő is csak mondja, hogy jobb lenne, de nem tesz érte, semmivel sem különb a párjától. Csak annyi az egész, hogy abba burkolta magának az egészet, hogy ő különb nála, mert gondolkodik rajta, míg a másik mondja, de mégcsak nem is agyal a szebb jövőn.
Az egyik 19 a másik 20.
Amivel nincs gond, mert dolgoznak, nem mihaszna férgek, viszont az már baj, hogy a párja a bűnbak azért mert egy helyben toporog.
Ez most kb. ugyanaz, hogy egyetemre akarna menni, de nem megy, mert a partner nem akar.
Kifogás, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!