Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mennyire zavarna, ha a párod...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire zavarna, ha a párod fél évente el akarna cibálni vérvételre, mert retteg attól, hogy rákban fog valamelyikőtök idő előtt meghalni?

Figyelt kérdés
Így kiderülne ugye elég gyorsan.
2023. márc. 23. 18:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
28%
Agybeteg az ilyen rettego ember. Hagyd el azonnal az ilyet. Bolond.
2023. márc. 23. 20:07
 12/20 anonim ***** válasza:

Először elmagyaráznám neki, hogy a családomban kb.senki nem volt rákos, tehát statisztikailag elég nagy az esélye, hogy valami tök másban fogok meghalni, szóval ennyi erővel minden napra betáblázhat egy szakorvost, hogy kizárjuk az összes tök más is.

Másrészt azt is, amit már írtak, ha mégis rákom lenne, nagyon kicsi a valószínűsége, hogy kimutatná a vérvétel.

Ha ezt se értené, akkor annak ellenére, hogy egyéb ok miatt szinte mindig van fél évente friss laborom, kidobnàm. Keressen maganak egy másik hipochondert, élje ki magát azon, én ebben nem vagyok partner.

2023. márc. 24. 00:03
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Felvilágosítanám, hogy a vérvételből nem derül ki minden, ráadásul a folyamatos stressz, rettegés hajlamosít a rák kialakulására. Szóval lehet, hogy jobban jár, ha elmegy egy pszichológushoz emiatt, mert a végén még ezért lesz beteg.
2023. márc. 24. 05:07
 14/20 anonim ***** válasza:
Iskola példája vagy annak, hogy a nők, miért elnek tovább
2023. márc. 24. 06:29
 15/20 anonim ***** válasza:
75%
Évente egyszer egy rutin laborba senki sem hal bele. Nem tudom miért kifejezetten a rákra van kiélezve ez az egész. Ahogyan írták már fentebb, ezen betegségek nagy része inkább magánlaborokban elérhető tumormarkerekből mutatható ki. De aki azt írta, hogy nem megbízható vizsgálatok ezek, az nem igaz. Ha a tumor jelen van, ezen vizsgálatok 99,9%-al kimutatja, csak iszonyatosan drágák. Ettől függetlenül, ha baj van a vesével, májjal, belső vérzésed van (pl helibacter által okozott fekély, aminek nem biztos, hogy van tünete), magas gyulladásos faktorok (extrémen emelkedett crp) stb. Annyi mindent lehet kiszűrni és időben orvoshoz fordulni. De a rák az ami pontosan nem szűrhető egy átfogóbb rutin laborral. Évente 1x menj el, nem fog neked megártani, de rettegni felesleges.
2023. márc. 24. 10:29
 16/20 anonim ***** válasza:
55%

#15, azért egy vérvételből nem szűrhető ki a legtöbb rák 99.9%-osan sem, mert CSAK EGY VÉRVÉTEL ALAPJÁN nem lehet diagnosztizálni, hogy rák. Egyéb vizsgálatok is kellenek, pl. CT, MRI, biopszia, stb.

Pl. a CA 27.29 egy olyan tumormarker, ami az előrehaladott mellrákot mutatja ki általában, vagy arra is használják, hogy ellenőrizzék, visszatért-e a mellrák. AZONBAN előfordul elég gyakran a fals negatív és fals pozitív eredmény is!!! Sőt, egyéb rák esetében is lehet magas az értéke, illetve szimpla petefészek ciszta vagy máj betegség esetén is. Szóval nem kéne olyat állítani, hogy ezek a tesztek 99.9% pontossággal jelzik, ha rákos valaki, csak a frászt hozod másokra.

2023. márc. 24. 12:20
 17/20 anonim ***** válasza:
Ez a fajta rettegés borzalmasan zavarna. Irtózom a vészmadaraktól, akik mellett élvezni sem lehet az életet.
2023. márc. 24. 12:42
 18/20 anonim ***** válasza:
46%
16-os, nem értek veled egyet. Szakmailag azt tapasztaltam, hogyha valakinek kiugró tumormarker értéke volt (pl magasabb PSA vagy pozitív M2PK) ott volt is jelen valamilyen elváltozás. A vérvétel önmagában nem diagnosztikus értékű, de nagyban hozzájárul annak igazoláságoz. Egy szóval se írtam sehol, hogy egy vérvétel alapján lehet felállítani diagnózist. Csupán csak azt, hogyha valami kijön belőle akkor azon esetek nagy részében (tízből tízszer szinte) ott biztosan van valami csúnyaság. Fals pozitív eredményt sose láttam, pedig 3 évet dolgoztam olyan helyen ahol a páciensek ilyen szűrésekre érkeztek hozzánk tömegesen.
2023. márc. 24. 12:44
 19/20 anonim ***** válasza:

Ha időről időre elvinne egy értelmes vizsgálatra, ami tényleg képes kimutatni, hogy baj van, annak még örülnék is. Jelenleg ketten rákosak a szűk családi körömben, bàrcsak őket is elrángatta volna valaki hamarabb.

De ha kiverné a kezemből a virslit, nem engedne napozni, meg kivágná a mikrót mert rákot okoz, ott azért gyorsan szükség lenne egy elbeszélgetésre.

2023. márc. 24. 17:23
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos valóban nem derül ki sok esetben a vérvételekből. Amikor évek után sem kaptam diagnózist a fennálló tüneteimre (többek között. állandó puffadás mellé megjelent pár hónapja a véres széklet), na akkor kertem külön petefészekrák szűrést is. De ez is speciális szűrés, amit néznek… általános Vérvétellel, vagy általános tumor marker sem adja biztosra sokszor.

Ha nincs semmilyen tünete, akkor kár előre félni. Nekem apám, majd sok evvel később nevelőapám is rákban haltak meg. Én is a pszichológust, terápiát javasolnám inkább, mert láthatóan nem dolgozott fel valami traumát, amiért így retteg tőle. Csak emiatt nem szakitanék, de fontosnak tartanám, hogy szembenézzen a félelmében és megtanulja kezelni azt.

2023. márc. 24. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!