Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet tenni ha arra vagyok féltékeny hogy a páromnak van gyereke a volt feleségétől?

Figyelt kérdés
Kevés ideje vagyunk együtt ahhoz nekünk is legyen gyerekünk, ezért még pár évet várnom kell, ilyenkor mi tud segíteni? Már szinte mindennap ez van az eszembe

2023. márc. 22. 12:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
98%
Nézd, nyilván tudtad, hogy van gyereke. Ez ezzel jár. Vagy elfogadod vagy nem. Saját magadon tudsz segíteni.
2023. márc. 22. 12:12
 2/15 anonim ***** válasza:
89%

Sajnos ez egy megszoksz vagy megszöksz szitáció.

Vagy próbálod elnyomni az érzést és mindent lenyelsz, vagy keresel inkább egy teljesen független férfit.

2023. márc. 22. 12:16
 3/15 anonim ***** válasza:
78%
Az idő fogja eldönteni, hogy el tudod-e mégis fogadni ezt, vagy keresel mást.
2023. márc. 22. 12:17
 4/15 anonim ***** válasza:
90%

Semmi nem fog segíteni. Az se, ha lesz közös gyerek. Mindig zavarni fog, hogy te először éled át, de neki nem újdonság. Az is jobban fog zavarni, hogy időt és pénzt áldoz az "idegen" gyerekre.

Be kell látni, ha valakinek nem való ilyen kapcsolat, ahol van màr gyerek. Nincs ezzel baj, nem kell mindenkinek mindent elfogadni. Egyszerűen keress olyat, akinek nincs gyereke. Van bőven.

2023. márc. 22. 12:25
 5/15 anonim ***** válasza:
86%
Próbáld meg elfogadni mást nem tudsz tenni. A gyerek mindig ott lesz. Segíthet hogy ha kiírod magadból...
2023. márc. 22. 12:40
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Olyat kell keresni, akinek nincs gyereke. Ha ezen te nem fogsz túllépni (márpedig nem sok esély van rá), akkor szépen lassan megmérgezi a mindennapokat és megöli a kapcsolatot, aminek így nem éppen szép vége lesz... Főleg ha addigra még közös gyerek is lesz.
2023. márc. 22. 12:42
 7/15 NTBS ***** válasza:
71%
Keress mást.
2023. márc. 22. 12:47
 8/15 anonim ***** válasza:
Nem jelent semmit, attól még utálhatják is egymást.
2023. márc. 22. 12:58
 9/15 anonim ***** válasza:
87%
Ezen az érzésen egy közös gyerek se segít.
2023. márc. 22. 13:12
 10/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én páromnak is van gyermeke az előző kapcsolatából ők házasok ugyan nem voltak, nem mondom ,hogy az elején nem voltak hasonló gondolataim ,hogy én "másodikként" fogok neki szülni. Viszont mi erről sokat beszélgettünk és soha egy pillanatig nem éreztette velem ,hogy ő a második gyermekének nem fog örülni, vagy kevésbé fogja várni és szeretni. Szerintem ez hülyeség. Sőt mindig mondja is ,hogy ezen egy percig se aggódjak. Aztán igazából végig gondoltam ,hogy édesapámnak én 3. gyerekeként születtem a második házasságából, és madarat lehetett vele fogatni amikor anyukám közölte ,hogy terhes velem. Pedig akkor neki már volt két kamasz gyermeke (a féltestvéreim) ő már kétszer csinálta végig az exfeleségével mégsem örült kevésbé. Ugyanúgy várt és izgult anyával. Szerinted egy második gyerek vagy többedik gyerek érkezése már unalmas és senkit nem érdekel? Nincs két egyforma terhesség és szülés sem! Mindegyik ugyanúgy izgalmas és újdonság mivel két egyforma gyermek sincsen. A közös babának is gyerekszobát kell csinálni, babakocsit kell nézegetni és vásárolni, vizsgálatokra járni, izgulni ,hogy fiú vagy lány lesz, neveket nézegetni. Alapból szerintem a nők kicsit túlmisztifikálják ezt a szülés meg első gyermek dolgot. A közös gyereketek MINDENNAP szerves része lesz az apának, míg a másik gyerek általában kéthetente. Plusz ahogy nőnek fel egyre inkább a barátok lesznek fontosak nem az apás hétvégék az első gyermeknek. Az pedig ,hogy nyilván a nagyobb gyerkőcnek is kell venni dolgokat teljesen érhető. Továbbá szerintem egy kisbabát is nyugodtan kilehet tolni a játszótérre levegőzni/aludni a babakocsiban amíg esetleg a párod a nagyobb gyerekkel játszik. Miért kéne mindig külön programozni? Lehet amíg kicsi lesz a gyereketek örülni is fogsz ,hogy ők lelépnek egy cukrászdába te pedig letudsz dőlni a babával pihenni. Később meg nyilván az emberek együtt programoznak.

Mellesleg sok férfinek szül elsőként a nő mégis elhagyja őket a férfi ilyen olyan okokból, és sok olyan van ahol pl az apuka bent sem akar lenni szülésnél, vagy ha bent is van később elmegy a kedve a nőtől és elválnak. Rengeteg ilyen kérdés van gyakorin ezzel kapcsolatban... Szerintem ha fontos neked ez a férfi próbáld meg máshogy látni a dolgokat. Egyébként amikor egy párnak két közös gyereke van, ott is rengetegszer viszi el az apuka a nagyobbikat külön programra,hogy anyuka tudjon a kicsivel pihenni, és a nagy se érezze magát leszrva. Akkor itt is sajnálhatnánk a legkisebb közös gyereket ,hogy apuka a nagyobb gyerekkel többet van, többet foglalkozik vele mert egy babával nem nagyon tud mit kezdeni igazából és nem nagyon veszi ki a részét a babával kapcsolatban mert van egy nagyobb gyerek akinek legalább egy szülőjére szüksége van aki foglalkozik vele. Ha innen nézzük akkor egy hagyományos családban is a második gyerek "hátrányból" indul az apa részét tekintően, mert amíg az első gyereknél esetleg kivette a részét jobban addig a másodiknál már kevésbé fogja tudni a nagyobb testvér miatt egy ideig.

Nyilván annyiban más a fentebb leírt példa a két testvérnél ,hogy a párod gyereke nem a tiéd tehát valamilyen szinten "idegen" de ha azt nézzük mégis csak a gyermeked féltestvére és úgy már annyira talán nem is mondható idegennek.. :)

Én ezeket így gondolom, persze mások vagyunk máshogy látják az emberek a dolgokat, és ez így van jól! :)

Szép napot neked és kívánom ,hogy így vagy úgy de túllendülj ezeken a nehézségeken.

2023. márc. 22. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!