Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mondjam el neki hogy már kezdek kiszeretni belőle?
Azt hiszem már nem szeretem a férjem.
Elvesztett rokona miatt depressziós lett, dührohamai vannak, agresszív.
Akkor született babánk mikor a tragédia történt. Sajnálom szegényt, de azóta árnyéka önmagának, előtte nem ilyen volt. Próbálok helytállni újdonsült anyaként, és közben őt is támogatni, de nagyon nehéz.
Azt érzem hogy erőmön felül teljesítek, rábeszéltem a szakemberre is. És azt érzem hogy csak elvesz érzelmileg, elrontja a hangulatomat, elcseszi a napomat, amikor ezt kell néznem hogy neki aztán nem jó semmi és megy a trágár beszéd, meg a dobálózás.
Becsapva érzem magam, hogy nem erre iratkoztam fel. Vagy hülyének hogy minek hagytam magam rábeszélni a gyerekre.
Elvagyok a langyos vízben, de úgy érzem már fulladozom bezárva vele.
Az érzéseim iránta jelenleg a harag, csalódottság. Válni nem akarok, megvárom a terápia hova vezet, de nem tudom mondjam-e el neki hogy már kezdek kiszeretni belőle vagy csak ártok ezzel is.
Már veszekedés közben volt hogy elmondtam neki ha ezt folytatja akkor válás lesz a vége. De szerintem nem hiszi el hogy megtenném, meg nem igazán ismeri a következetességet.
Bármilyen tanácsnak örülnék, a célom az lenne hogy visszataláljunk egy normális szerelmi kapcsolatba és család maradhassunk a gyerekkel együtt.
Egeszsegben, betegsegben..
Te nem azert nem szereted mert depressziós hanem mert sosem szeretted igazan.
Ha tényleg a rokona elvesztése okozza ezt a viselkedést, akkor a terápia, gyászfeldolgozás segíthet visszaszerezni a régi/eredeti önmagát, és akkor lehet esélyetek újból boldog életre. Szóval én is jó ötletnek tartom, hogy várd meg a terápia végét, és addig szerintem ne is mondd el, hogy mit érzel. Amikor már azt látod, hogy kezd visszatérni a régi önmagához (ha azt látod), akkor érdemes energiát belefektetnetek közösen(!) a kapcsolat újraépítésébe, és esetleg akkor érdemes elmondanod neki, hogy elhidegültnek érzed magad, tegyetek ellene valamit.
Ugyanakkor nekem gyanús, hogy most ez a tragédia részben kifogás a mostani viselkedésére. Az én életemben is volt váratlan haláleset, ráadásul közeli családtagot érintően (apukám teljesen váratlanul, relatíve fiatalon, 55 évesen halt meg egyik napról a másikra), mégsem lett belőlem egy kezelhetetlen állat. Nyilván kell idő, amíg az ember feldolgozza az ilyesmit, de őszintén szólva attól még nem érv ez a dobálózásra, agresszív viselkedésre, trágár beszédre, stb. Inkább a gyerek érkezésével hoznám ezt összefüggésbe, amúgy, mármint így a kettő elegyének gondolnám ezt, mert a baba születése egyébként is felforgat egy családot, az ember lelkivilágát, kibillenti az egyensúlyból, hiszen teljesen új szerepet kell tanulnia, újból ki kell alakítania, sőt, át kell alakítania a személyiségét ennek megfelelően, a párjával összhangban, de ez iszonyatosan nehéz, és sokszor azoknak is beletörik a bicskája, akik teljesen jó lelkiállapotban vannak ehhez, hát még annak, akit éppen most ért veszteség. Labilis ember meg hajlamos tartósabban agresszív lenni. Szerintem itt ez a két, külön-külön is nagy horderejű esemény okozza ezt az egészet, na meg a gondolat, hogy a babázás mégsem olyan, mint számított rá, de nincs mentális energiája ezzel foglalkozni, így ez agresszióban, trágárságban és dobálózásban mutatkozik meg.
Ez még rajtad persze nem segít. De a baba-dologhoz, így kétszeres anyaként azt tudom hozzászólni, hogy könnyebb lesz idővel, tényleg, nem csak úgy mondja mindenki, tényleg napról napra, hétről hétre, évről évre könnyebb ez az egész dolog, szóval kitartást. A párodhoz meg sok-sok türelmet, amíg meglátod, hova vezet a terápia, vezet-e egyáltalán bárhová, aztán ha hónapok múlva (vagy hát, amíg a türelmed kitart) még mindig itt tartatok, akkor gondold át, hogy valóban csak a gyászról van-e itt szó, vagy több minden együttállásával képtelen megküzdeni, és ennek megfelelően dönts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!