Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Titeket zavar hogy a párotok nem beszél magyarul?
A feleségem és a családja csak angolul tud. Eleinte nem zavart, én folyékonyan beszélem a nyelvet.
Viszont ök a családommal nem tudnak kommunikálni. A szüleim nem beszélnek angolul, csak a tesom egy kicsit és van 1-2 unokatesom aki tud angolul és ennyi.
Mindig nekem kell forditanom és nem is tudom öket egyedül hagyni mert nem tudnak kommunikálni. A telefonos fordito is sokszor hülyeségeket fordit. Anyám volt kint nálunk és mindent nekem kellett forditani. A feleségem 1-2 szot tud csak, a szülei viszont semmit.
Néha belegondolok hogy milyen jo hogy a tesom párja magyar, nincs gond a kommunikacioval.
Mondom, én folyékonyan beszélek angolul, szoval nem azzal van a gond hogy én nem érteném a feleségemet és a szüleit.
Mikor haza megyünk és találkozunk a barátaimmal akkor a feleségem csak ül és néz mert nem érti a vicceket, a szovicceket meg le sem lehet forditani.
Ti az ilyen dolgokat hogyan kezelitek?
Egyik unokatesom férje is külföldi de ök ritkán mennek együtt haza, viszont a srác tanulgat magyarul.
Engem zavarna. Az, hogy a család nem érti meg, az nem. Az minden esetre nem eshet neki jól, hogy a te otthoni barátaiddal amikor van, csak ül némán és bambul.
Engem személy szerint azért zavarna, mert szeretem a nyelvünket. Nem vagyok nagy hazafi, nem valami übernagy nacionalistát kell elképzelni személyemben, csak egyszerűen szépnek és változatosnak találom a magyart, amit szeretek használni még akkor is, ha hibákat vétek benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!