Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tényleg ilyen egy párkapcsolat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg ilyen egy párkapcsolat egy bipoláris zavarossal? Vagy végig hazudott?

Figyelt kérdés

Alakult közöttünk valami, nagyon intenzíven és látszólag kölcsönösen. Ő kezdeményezett elsőként, de én is kivettem a magam részét a kapcsolatépítésből. Látszólag nagyon egymásra hangolódtunk, szó esett az összeköltözésről is.

Aztán pár hónap után felszívódott, egyik napról a másikra, minden előjel nélkül. Az utolsó dolog amit mondott nekem, hogy másnap szeretne valamiről beszélni.

Megpróbáltam nyomulás nélkül keresni a kapcsolatot vele, de semmi választ vagy életjelet nem kaptam, ezért próbáltam továbblépni.

Hónapokkal később jelentkezett, ismét beszélni kezdtünk, bár már főként csak írásban. Felajánlottam neki, hogy ismét megpróbálhatnánk együtt, amit elfogadott. Az eltűnését azzal magyarázta, hogy megijedt az érzéseitől. Így még nem szeretett soha senkit -mondta.

Kértem, hogy beszéljen az érzéseiről, vagy legalább jelezze, ha túl gyorsan haladunk. Próbáltam jobban a támasza lenni és úgy tűnt kicsit jobban is nyitott felém, mint az előtt.

Aztán pár hónapra rá ismét eltűnt. Ezúttal le is tiltott minden platformon.

Úgy voltam vele, ez ennyi volt. Csak kihasznált, egy vicc voltam neki és semmi több. Nem kerestem többé.

Aztán két hónapra rá kaptam egy levelet tőle. Azt magyarázta benne, hogy bipoláris és nem tudja kezelni az érzelmeit, de meg akarja próbálni velem ismét mégha csak barátként is.

Belementem.

Látszólag őszinte volt és nem láttam rá okot, hogy miért hazudna nekem. Szóval ismét beszélni kezdtünk, de már elég döcögősen ment a dolog. Napokig felszívódott, amikor pedig beszéltünk, mindkettőnkön érződött a frusztráció, bár ez nem csak a kapcsolatunk, hanem a munkahelyünkön végbemenő káosz miatt volt inkább. Voltak kisebb viták is, de jól kezeltük ezeket. Pár hónapig tartott ez az állapot és szépen lassan kezdtünk egyenesbe érni.

Aztán ismét lelépett.

Se szó, se beszéd, csak annyi, hogy most lefoglalja a munka, de amint lesz szabadideje ismét szeretne több minőségi időt együtt tölteni velem.

Töröltem mindenhonnan.

Egy évig nem beszéltünk és nem is találkoztunk.

Aztán kaptam tőle egy elég zavaros üzenetet. Aggódni kezdtem, ezért azonnal válaszoltam is. És ő nem mondott mást csak, hogy mennyire hiányzom neki, mennyire magányos nélkülem, én vagyok az egyetlen aki valaha is törődött vele. Azt mondta, szeretné, hogy része lennék az életének, de barátságnál többet ő nem tud ajánlani.

Nem egyeztem bele, de nem is utasítottam el. Ismét beszélni kezdtünk, már kizárólag írásban. Csakis semleges, hétköznapi dolgokról.

Pár napig tartott, majd ismét eltűnt.

Kiakadtam. Tisztában van vele, hogy a legnagyobb fájdalmat azzal okozza nekem, amikor szó nélkül lelép. Ez már kegyetlenség tőle, főleg hogy mindig megígérte, hogy nem teszi többé. Küldtem neki pár "csípősebb" hangvételű üzenetet, megmondtam, hogy ezek után hiába fog keresni.

Nem is keresett.

De az az érzésem, hogy hamarosan fog és attól tartok, hogy nem fogom tudni figyelmenkívül hagyni, mert még mindig fontos nekem.

Tényleg így néz ki egy párkapcsolat egy bipoláris zavarossal?

Mit kellett volna tennem, hogy ne váljon ez az egész ilyen toxikussá?

Ezek után békén kellene hagynunk egymást? Vagy van esély egészséges kapcsolatra?

Végig hazudott nekem?

2023. márc. 10. 02:59
1 2
 11/19 anonim válasza:
66%

10/10 válasz

hogy más baja is van azt már hallottam mástól is de a diagnózis : bipoláris affektív zavar 2010 óta ...hangulatingadozás is volt rendesen reggel még boldogság magasfokon ,estére már depibe zuhanás. Dokihoz is elmentem vele. A dokit is manipulálta döbbenet mennyire.

2023. márc. 10. 09:02
 12/19 anonim ***** válasza:
50%
10es Hagy tudja már az orvos jobban hogy mi a zavara az embernek.
2023. márc. 10. 11:20
 13/19 anonim ***** válasza:
57%
A 10-es válaszolónak igaza van. Bipoláris vagyok de azok közül amit leírtál nem ennek a betegségnek a tünetei, pláne, hogy írtad a nárcisztikust. A bipolárisok nem nárcisztikusak kicsit sem. Az onbantalmazas illik csak a korkepre az, hogy meglop meg stb jellem is lehet nem feltétlen mentális betegség.
2023. márc. 11. 07:02
 14/19 anonim ***** válasza:

Lehet én is egy ilyen kapcsolatban voltam eddig?

Most egy hónapja dobott 4 csodálatos hónap után.

Ilyet kivánnék mindenkinek.

Olyan jó volt.

Annyi hogy mi beszélünk de nagykn ritkán.

2023. márc. 14. 12:14
 15/19 anonim ***** válasza:

6

"Én is bipoláris vagyok, elmebetegnek mondjuk nem nevezném mert az kicsit más jelent 😃"

Sajnálattal kell közölnöm veled, hogy a skizofrénia és a bipoláris zavar (bipoláris 1) a mai napig elmebetegségnek számítanak.

Én is bipoláris vagyok, továbbá borderline szem.zavar diagnózisom is van. Amiket a kérdező írt, az alapján biztos, hogy nem a bipoláris zavar okozta a problémákat. A bipolárisokra az jellemző, hogy a) depressziósak (sajnos ez van az idő nagyrészében) b) hipomániásak vagy mániásak (ilyenkor fel vannak dobva, ők remekül szórakoznak, a környezetük szív) c) esetleg kevert fázisban vannak, most lényegtelen, hogy pontosan ez mit jelent, utána lehet nézni.

Szóval borderline szem.zavarra gondolnék a kérdező exe esetében vagy esetleg más szem.zavar.

2023. márc. 14. 12:25
 16/19 anonim ***** válasza:
40%
Gondolom te vagy a nő. Lehet link alak meg lehet beteg, de nem számít igazán, mert mindkettő offos. Veled sem stimmel minden, hogy ennyiszer belementél vele az újrakezdésbe. Tök mindegy milyen zavara van, attól még nem fog kevésbé fájni az átverés. Szerintem már most sem vele kellene gondolatban foglalkoznod, hanem magaddal és a jövőddel, egészséges emberekkel, akik nem rabolják az idődet, adnak, támogatnak, érted... Felejtsd el, lépj tovább. Csak magatad szivatod, ha újra szóba állsz vele. Keress fel egy pszichológust, ha nem megy segítseg nelkül elutasítani, mert a te reakciód sem normális.
2023. márc. 14. 12:41
 17/19 anonim ***** válasza:
60%

Azon gondolkodj el,hogy erre a huzavonára szükséged van e.

Én személy szerint semmi esetre se mennék bele egy ilyen kapcsolatba,nem fér bele,hogy hónapokig minden rendben,aztán azt se tudom,hogy mi van vele.

Egy normális kapcsolat nem ilyen.Neki jó az érzelmi támasz,Téged pedig szép lassan felőröl.

2023. márc. 14. 16:04
 18/19 anonim ***** válasza:
42%
Huha, mennyi pszichiáter van itt, hogy ennyi mindent tudnak a pszichiátriai betegségekről. Sajnos nagy tévedésekkel és dezinformációval. De nem is ez a lényeg, hogy milyen betegsége volt a tárgyban említett személynek. Ha megbízhatatlan, eltűnedezik, akkor nem alkalmas párkapcsolatra. Szóval kérdező jól tetted, ha megszakítottad vele a kapcsolatot.
2023. márc. 14. 16:29
 19/19 anonim válasza:
58%
Azt nem tudom milyen egy bipoláris emberrel a párkapcsolat. Minden esetre volt hasonló kapcsolatom. Ott konkrétan az mozgatta az úriembert, hogy két barátnő között megtalált engem (előttem másik exét), hogy mégis legyen valaki kéznél, ha nem bír a hormonjaival. Előfordulhat, hogy te is ilyen joker ex vagy és ez a bipoláris szem.zavar csak egy jól kitalált duma.
2023. márc. 29. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!