Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
22-es csapdája?
A férjem 43, én 35 éves vagyok, van egy 6 éves gyerekünk. 9 éve vagyunk házasok. Voltak a kapcsolatunkban mélypontok, a gyerek születése utáni évben eltávolodtunk, aztán depressziós lettem és csak sokára derült ki... De az utóbbi bő egy évben pozitív irányba haladnak a dolgok. A fő panasz mindig az volt rám, hogy kevés a szex (a mélyponton havi egy, azóta minimum átlag heti egy, de ezen a héten pl 3). Általában ő a kezdeményező fél, ez is fájó pont neki.
Történetünk tegnap este játszódik. Én egész nap nyomott voltam a hidegfront miatt, csak arra vágytam, hogy bekuckózhassak egyedül. Persze helyette sütöttem, főztem, takarítottam.
Este 9-kor, mikor elaludt a gyerek, a férjem várt a kanapén. Odaültem az ölébe, beszélgettünk, összebújtunk, de végül mondtam, hogy szexelni most nincs kedvem, de kap egy "jóéjtpuszit". Nem az arcára... Erre azt mondja: Rendben, hogy most nincs kedvem hozzá, csak reméli, nem kell megint fél évet várnia, hogy foglalkozzak vele.
Nézek fel a térdei közül, hogy mi van?! Szó szót követett, mire nagy nehezen kisütöttem a következőt:
Nem az a baj, hogy nemet mondtam a szexre, hanem hogy ez őt triggerelte és felébresztette a régi aggodalmát (ami ugye egy érzés és érzésekkel nem vitázhatok) a kapcsolatunk jövője iránt, és ennek hangot adott (ő csak őszinte volt).
Én meg teljesen meg voltam zavarodva. Úgy tűnt, teljesen mást kommunikál verbálisan és nonverbálisan, összezavarodtam és nagyon nehezen értettem meg.
Sok minden elhangzott még, nem is tudnám leírni. Az a fura, hogy folyamatosan szólt a vészcsengő a fejemben, hogy valami nem oké azzal, amit mond, de nem tudtam fogást találni rajta, és akkor meg azt mondta, hogy félszavakon kötözködöm. Tény, hogy buta vagyok ilyen kommunikációs dolgokban.
Szóval nyugodtan mondhatok nemet, de akkor tűrjem, hogy ő hangot ad a csalódottságának és az ezáltal kiváltott aggodalomnak, ergo a házasságunk halálát vizionálja.
Hát kell ez a hóhérnak.
Tényleg ilyen a "bármikor mondhatsz nemet" elv a gyakorlatban?
Persze helyette sütöttem, főztem, takarítottam. Este 9-kor, mikor elaludt a gyerek, a férjem várt a kanapén.
Te dolgoztál látástól vakulásig, ő meg kipihenve, unatkozva várt a kanapén, hogy végre rajta is pörögj egyet? Gondolom, ez nem egyedi élethelyzet, hanem általános. Az eszedbe jutott már, hogy nemcsak neked kellene teperni, hogy őt boldoggá tette, hanem esetleg neki is többet kellene tennie azért, hogy te se egy sokadik műszakos kötelezettségként tedd szét neki?
Én anno megmondtam a férjemnek, hogy ha kiveszi a részét a háimunkában, annál több szex lesz, NAGYON figyeltem rá, hogy MINDIG legyen szex, ha csinált valamit, es arra is, hogy ne legyen semmi, ha nem vette ki a részét. NAGYON fontos!!!!!!!!! --> Ne ugy add elő, hogy jutalmazlak, / büntetlek, hanem éreznie kell, hogy - "hát, te szerettél volna, de saaaaaaaajnos, ma mindent neked kellett csinálni, és igy nagyon fáradt vagy" , -
És forditva detto. Azota nem egyrdül csinálok mindent! Ezt egy pszichologus barátnőm javasolta! Bejött ;)
Ja, es lehet azert nincs kedved, mert nekem sem lenne, ha cseled lennék otthon.
12es voltam
Majd ha kiveszi a részét a háztartás körül, akkor pattoghat, mondd meg neki.
Úgy nagyon könnyű, hogy csak lebzsel míg te mindent megcsinálsz és habár nincs kedved, akkor is kielégíted.
Amúgy mekkora gyökér már, hogy pont furulya közben szólt? Nem lehetne máskor és nem nyavogni?
Eskü, lehet beleharaptam volna neki. :D
Igen, mondhatok és mondok is nemet, amikor fáradt vagyok. Olyankor összebújunk, a barátom simogat, megmasszíroz, beszélgetünk és ennyi.
Vagy meghozza a kedvem egy gyorsabb menethez - mikor mi, de nem hisztizik vagy sértődik meg, ha tényleg aludnék inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!