Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Másnak is került már válságba...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Másnak is került már válságba a párkapcsolata külföldre költözés hatására? Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

Párommal 7 éve vagyunk együtt, megkérte már a kezemet is, de időközben úgy alakult, hogy eldöntöttük, szerencsét próbálunk külföldön. Én júliusban fejeztem be az egyetemet, pár éves gyakornoki, pályakezdő munkatapasztalatom van, viszont itt még nincs munkám. Neki pedig cégen belül sikerült elhelyezkednie. Még csak ez a 3.hónapunk itt, szóval elég friss még a dolog, de én egészen egyszerűen teljesen el vagyok keseredve, kilátástalannak tűnik az egész életem. Rettenetesen hiányzik a családom, pedig évek óta nem éltünk együtt, nem ismerek itt senkit, itt nincsenek szociális kapcsolataim. Mivel én még pár hónapig a helyi nyelvet fejlesztem, ezért addig nem fogok dolgozni. Ez teljesen eltiporta az önbizalmamat, kiszolgáltatva érzem magam, úgy érzem megbolondulok a bezártságban. Irigykedek a páromra, hogy neki halad a karrierje, vannak kapcsolatai, én pedig úgy érzem, az egész életemet feladtam érte. Elbizonytalandotam abban is, hogy össze kellene-e egyáltalán házasodnunk. Többször úgy érzem cserben hagyott, nem érti meg min megyek keresztül. A szex gyakorlatilag megszűnt, folyamatosan beteg vagyok, egyre nőnek a feszültségek.

Tapasztalt valaki hasonlót? Mit lehetne kezdeni a helyzettel?

2023. jan. 18. 13:32
 1/5 anonim ***** válasza:
76%

3 hónap az semmi. Gyakorlatilag most étkeztetek. Amikor külföldre költöztünk 3 hónap után a kisebbik gyerekem négy mindig utálta az egészet, minden nap sírt és haza akart menni. Kb fél év kellett hogy kezdjen feloldódni, de igazán csak a 2. évben illeszkedett be.

Az első év nekem is nehéz volt. Sőt inkább az első kettő.

A titka a türelem és a megfelelő szociális kapcsolatok kialakitása.

És sok-sok kommunikáció a pároddal.

2023. jan. 18. 13:42
 2/5 A kérdező kommentje:
Neked hogyan sikerült szociális kapcsolatokat kötnöd? Felnőttként úgy érzem ez egy lehetetlen vállalkozás 😀
2023. jan. 18. 13:45
 3/5 anonim ***** válasza:
67%

Melyik ordzagba koltoztetek?

Amugy pl facebookon kereshetsz helyi magyarokat, szoktak ilyen csoportok lenni. Kulfoldon osszetartobbak. Nyelvet hogy tanulst, nyelviskolaban? Ott is lehet ismerkedni. Beszelsz olyan nyelven, pl angolul, amivel mrg tudod magad ertetni a helyiekkel? Eljarhatsz sportolni, ha barmilyen szinten tudsz kommunikalni, az is egy jo esely. De a facebookos csoportokat neznem meg, magyaroknak, expatoknak. Mas is lehet hasonlo cipoben, mint te.

2023. jan. 18. 13:49
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy tenisz klubban indult meg a szociális kapcsolatok kialakitása. De itt a magyar közösség is összetartó.
2023. jan. 18. 14:27
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én most költözik ki Ausztriába paromhoz és kb közép szinten se beszélek németül...😄
2023. jan. 18. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!