Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Verseng velem a párom, és azt élvezi, hogy engem le tud “győzni?”
Azt mondta szereti, hogy velem tud versenyezni, mert az exe mindenben jobb volt nála és vele nem lehetett. Barátairól ugyanígy beszél, állandóan verseng velük. Akinél úgy érzi, hogy jobb/több nála valamiben, attól inkább eltávolodik. És eleve csak jóval fiatalabb, elsőéves egyetemista barátai vannak, pedig ő már dolgozik a szakmában. NNéha kiakaszt ezzel, hogy pl. jól sikerült egy vizsgám gratulált ugyan, de hozzátette, kicsit sértődötten, hogy ja nem mindenki születhet ilyen zseninek. Amikor elmentem a barátnőimmel egy csajos hétvégre, azt mondta, hogy “ja akinek vannak barátai, meg akit mindneki szeret az csinálhat ilyet.”
Hogyan oldjuk ezt meg, miért csinálja ezt?
Csak én érzem megalázónak/zavarónak ezt? Én nem akarok a párommal versengeni
Önértékelési zavar nem kezelhető dicsérgetéssel. Nem csoda, hogy belefáradsz, az ilyen ember egy fekete lyuk, csak öntöd bele az energiád, és ez a világon semmit nem dob rajta. Ezen ő tudna segíteni önismereti munkával, pl. pszichoterápia. Csak ahhoz ugye fel kéne ismernie a problémáját.
Ha lehúz, leértékeli vagy kigúnyolja a teljesítményedet, az bizony bántalmazás.
Először is azon kellene elgondolkodni,hogy valóban szeret e vagy csak azért van veled,mert, mint ahogy leírtad..
"velem tud versenyezni,mert az exe mindenben jobb volt nála és vele nem lehetett"
Ha én szeretek valakit,akkor nem versenytársnak tekintem,hanem örülök a sikereinek és támogatom ha valami nem megy neki olyan jól.
A saját érdekeidet tartsd szem előtt és mérlegeld,hogy szükséged van e egy ilyen romboló kapcsolatra,mert ez idővel csak rosszabb lesz.
“velem tud versenyezni,mert az exe mindenben jobb volt nála és vele nem lehetett”
Szerinte tehát az exe mindenben jobb volt, mint te. Hát én ezen a ponton vágnám ki, mint a macskát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!