Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » 18 évi házasságot követően...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

18 évi házasságot követően elváltunk férjemtől,(akit máig szeretek). Az asszonytartást követelhetem e a volt férjemtől? Hogyan? és Hol? Bíróság, rendőrség?

Figyelt kérdés
18 évi házasságomat a válás követte ezelőtt 21 éve. Volt férjem nagyon boldog új házasságban él, aki a nyugdíja mellett munkaviszonyban folytatja munkáját. Én többször élettársi kapcsolatban éltem, de csak kisebb időszakokban. Házasságom előtt született két családom, akik már felnőttek, de elfordultak tőlem teljesen. Hol kellene kérnem az asszonytartást a volt férjem ellen, aki a magas nyugdíja mellett még munkaviszonyban is dolgozik. Szerintem jogos ez az igényem, 18 évig házasok voltunk, családunk nem született ebből a házasságból, viszont nekem volt már egy kiskorú gyermekem. Válásunkat követően volt férjeméknél két család született, nekem véletlenül egy gyermekem született, akinek az apja ismeretlen, egyedül neveltem fel. Segítsetek mit tehetnék az asszony tartás megtérítése érdekében? Volt férjemet levélben felkerestem ez ügyben, nem reagált a levelemre. Miért nem szerintetek?
2023. jan. 4. 13:54
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Én se reagálnék, ha én lennék a volt férjed.

Nincs Magyarországon asszonytartás, csak kivételes esetekben, mégpedig ha a váláskor a feleség önhibáján kívül nem tudja magát eltartani.

2023. jan. 4. 13:57
 2/20 anonim ***** válasza:
80%
Szuletett ket csaladom? Ez milyen nyelven van?
2023. jan. 4. 14:05
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
21 éve elváltatok, és semmi közötök egymáshoz, és te most akarsz tőle pénzt kérni ? :D
2023. jan. 4. 14:07
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Hogy mi van?? Két “családom” született?? Akarod mondani gyerek? Gyerek szokott születni, nem család.🤦🏻‍♀️

Ráadásul először azt írod a házasság előtt két gyereked volt, majd utána pár sorral lejjebb azt, hogy volt már egy kiskorú gyereked. Aztán véletlenül született még egy, akinek azt se tudod ki az apja. VÉLETLENÜL?? Kérlek áruld már el, hogyan lehetséges “véletlenül” gyereket összehozni és szülni? Véletlenül a srác megbotlott, pont a farkával a puncidba elnevezett, te mindezt véletlenül nem vetted észre, majd véletlenül eltelt 9 hónap és kipottyant a gyerek? 😂 Fuhh.

Össze-visszazagyválsz, de amit végképp nem értek: te frankón 21 év után akarsz pénzt kunyerálni a volt férjedtől?? És csodálkozol, hogy nem ír vissza.😀 Felejtsd el, hogy bármit is kapni fogsz, inkább tanulj meg normálisan fogalmazni.

2023. jan. 4. 14:16
 5/20 anonim ***** válasza:
80%

4:

Te biztos még fiatal vagy, nem hallottad az idősektől azt a kifejezést, hogy "két családom van", az azt jelenti, hogy két gyereke van.

Régen ezt nagyanyáink idejében így mondták, főleg faluhelyen (lehet hogy még ma is így használják sokan).

Attól függetlenül a kérdezőnek nem jár asszonytartás. Ez nem Amerika. Ráadásul 21 év után jut eszébe pénzzel lehúzni a volt férjét? Ez sehogy sem fog menni.

2023. jan. 4. 14:22
 6/20 anonim ***** válasza:
77%
Akkor lehet követelni(de nem asszonytartásnak hívják, hanem asszem ezt is valami rokon tartásnak), ha úgy hagyott el a párod, hogy bizonyíthatóan munkaképtelen/rokkant/halálos beteg vagy.Ez egy külön per, neked kell bizonyítani, hog, jogosult vagy rá.De ne képzeld, hogy olyan iszonyatos összeget lehet ezzel szakítani, olyan kb. 20 ezer Ft-ra gondolj.
2023. jan. 4. 14:25
 7/20 anonim ***** válasza:
53%

#5 Felénk ilyet még a 90 év körüli öregek sem mondanak.

Csak a cigányok.

2023. jan. 4. 14:27
 8/20 anonim ***** válasza:
51%
Egyetertek a hetessel... :d
2023. jan. 4. 14:30
 9/20 anonim ***** válasza:
48%

3.

Most mit vagy úgy oda? Barbados 200 éves ügyekért kér "kárpótlást" valami színésztől. A 21 év az semmi ehhez képest.

2023. jan. 4. 14:47
 10/20 anonim ***** válasza:
94%

A Kisalföld nyugati felén nevezik családnak a gyermeket.

Asszonytartáshoz szerintem az esetedben nincs jogod, de beszélj jogásszal ő pénzért, de megalapozottabban foglal majd állást.

2023. jan. 4. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!