Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Akik szinte soha nem veszekedn...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik szinte soha nem veszekednek: hogy csináljátok?

Figyelt kérdés

Például: mit csinaltok, ha a masik nagyon megbant figyelmetlensegbol? Oke, nyugodtan elmondjatok, hogy megbantott, o azt mondja, ne haragudj, es kesz? Minden megy tovabb szerelmesen?

Vagy ha tobbszor megkerted valamire (haztartas pl.) es nem valtozik semmi? Tudom, tudom, elmondod nyugodtan, ha nem megy, szakitasz..ugye?

Vagy ha rossz napja volt valamelyikotoknek es ok nelkul mogorva otthon a masikkal? Nem veszesen, de ilyenkor el tud harapozni a lightos odaszologatas is, nem?

Nalunk ilyesmikbol vannak kisebb, megoldhato vitak, de ezek akkor is vitak. Az egyik fel egy picit lecsuszik a bekes utrol, es ilyenkor a masik sem tudja mindig buddhista szerzeteskent lereagalni a dolgot.

Csodalkozom, hogy ilyen sokan allitjak itt, hogy soha nem veszekednek, mert en mar rengeteg konyvet elolvastam kommunikacio, elfogadas, mediacio, parkapcsolat temakban, es ezek a dolgok nem trivialisak. Kevesen szuletnek ugy, hogy rogton megy nekik...vagy megsem?

2023. jan. 3. 13:00
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
47%

Csalódott lennék, ezt ki is fejezném neki, de emiatt nem robbanna veszekedés nálunk.

Érdeklődnék milyen volt a workshop/iszogatás, aztán próbálnék új találkát megbeszélni.

Azt hozzátenném, hogy rengeteg jó dolgot hoz a kapcsolatunkba a párom, kifejezi a szeretetét, de kissé feledékeny, szóval egy ilyet simán elnézek neki. Nekem is vannak sűrű, rosszul szervezett napjaim, elfelejthetek dolgokat. Ez egy emberi hiba volt, semmi rossz szándékkal. Mindemellett megértelek, volt hasonlóban részem, rosszul esett.

Mondanám, hogy "jó, de holnap találkozzunk, mert nagyon fogsz hiányozni szombattól" miután kifejeztem, mennyire sajnálom, hogy így alakult. Ha nagyon rossz passzban vagyok, akkor ehhez mérten azt is mondom. Illetve mondd, hogy erre figyeljen jobban máskor.

Volt variálásunk, amihez egy félreértés is társult, megmondtam mi a gond, de igazán csak élőben tudtuk megbeszélni félreértések nélkül, akkor viszont könnyen ment, tehát megúsztuk az egészet veszekedés nélkül.

Ezután a párod feladata, hogy jobb emlékeid legyenek, pl holnap elvisz egy jó randira vagy összebújtok filmezni. Vagy bármi módon olyan helyzetet teremt, hogy kifejezze hogy fontos vagy számára.

Ha a kapcsolatnak ez az alaphangulata (hogy mindketten tudjátok, hogy ez fontos a másiknak és fel sem merül ennek vagy a szerelmeteknek a megkérdőjelezése), akkor a kisebb hibák teljesen jelentőségüket vesztik.

2023. jan. 30. 14:37
 22/34 anonim ***** válasza:
81%

Én tuti elmondanám neki, hogy mire készültem és megkérném, hogyha megállapodtunk valamiben, akkor azt tartsa be. De amúgy engem nem ő hívott volna fél 8-kor, hanem én hívtam volna fél 4-kor.

A másik, amire rájöttem az évek alatt, hogy el kell felejteni a meglepetéseket. Az én férjem is ilyen. Elmegy jógázni, aztán összefut valakivel, akkor annak megnézi hogyan rendezte be az új lakását, aztán felhívja a tesója, hogy van egy fölös korcsolyája nem lenne-e jó nekem, azt elmegy megnézni és akkor onnan hív nagy örömmel, hogy szerzett nekem egy új korit, de még ott maradna vacsizni, ha nem gond.

Ha szólok, hogy akkor ma főzhetnénk közösen vagy főzök valamit, akkor persze igyekszik időben hazaérni.

2023. jan. 30. 15:19
 23/34 A kérdező kommentje:

Néhány plusz infó:

Hívtam 5 körül, de nem vette fel.

Nem volt konkrét időpont megbeszélve, csak hogy a workshop után jön, és szerinte 2 órás lesz.

Amikor hívott, kérdésként tette fel, hogy mi lenne, ha kedd este jönne csak, nem pedig egyszerűen lemondta (persze nyilvánvaló volt, hogy ő inkább úgy akarja, szóval nem mondhattam neki, hogy de, akkor is gyere - vagy igen?).

Terápián sokat voltam már, a kapcsolataim egyre jobbak, de a gyerekkorban tanult mintát (preoccupied attachment) nehéz levetkőzni.

2023. jan. 30. 15:26
 24/34 anonim ***** válasza:

De amúgy mi szoktunk veszekedni (a 22-es vagyok), és amíg nem tudtam ezt a stratégiát, addig havi szinten tuti több nagy veszekedés is volt belőle.

Pedig, ha szólok neki, hogy most azt terveztem, hogy együtt töltjük az estét, akkor tök boldogan jön haza. Csak azt nem értette meg soha, hogyha azt mondom, hogy 2 órán belül találkozunk, akkor az azt jelenti, hogy két órán belül találkozunk. De amúgy ő ilyen, a másik irányból sosem ideges, ha én nem készülök el időben. Előtte sose tudtam, hogy lehet egy órát késni találkozókról.

2023. jan. 30. 15:28
 25/34 anonim ***** válasza:
Telefonra nekünk van mintánk. 1x hívom hívj vissza. 2x amint tudsz hívj vissza. 3x valszeg sos-ben ott kell hagynod a munkahelyed ma, mert nagy gáz van. 4+x olyan rettenetesen felhúztam magam azon, hogy nem veszed fel, hogy vörös köddel tovább csörgetlek, amikor tudom, hogy semmi értelme nincs is, úgyhogy azonnal vedd fel.
2023. jan. 30. 15:31
 26/34 anonim ***** válasza:
87%

Számomra a vita olykor fontos, nem azt írom, hogy most akkor napról napra, hétről hétre legyen, de nem árt.

Úgy gondolom, hogy minden rosszban van valami jó. A veszekedés után történő megbeszélés/kibékülés által jobban összecsiszolódhat a két fél, jobban megismerheti egymást, de csak akkor, ha mindkettő fél értelmes érett és mindkettő akar dolgozni a kapcsolaton.

2023. jún. 7. 08:31
 27/34 anonim ***** válasza:
Nagyon ritka az ilyen, akkor is főleg az áll a háttérben, hogy az egyik fél megalkuvó típus és inkább ráhagyja a másikra a dolgokat. Sajnos én is hajlamos vagyok erre, mert nem szeretek vitatkozni, pedig néha egészségesebb lenne kiadni a dühömet, vagy elmondani azt, hogyha valamivel nem értek egyet.
2023. jún. 7. 08:31
 28/34 anonim ***** válasza:
mi többnyire elfojtjuk, kívülről jól néz ki, belülről romboló, ellenjavallt.
2023. jún. 7. 12:55
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem vendéglőt üzemeltetnek, vagy pizzériát. Az én párom higgadt és megértő, civilizált ember, nem szól be és normálisan kommunikál. Hacsak nem éhes. Akkor brutál idióta, és nehéz mindig szem előtt tartani, hogy ja, csak éhes. Amúgy rajta kívül még rengeteg munkatárs, családtag ilyen, és bevallom én is egy kicsit, de én magamnak szoktam mondogatni, hogy hát éhes vagy ne szólaljál meg vagy csak lassan és tagoltan.
2023. jún. 8. 01:39
 30/34 anonim ***** válasza:
Amúgy az elég ügyes, ha rájössz, hogy éhes vagy és azért vagy ingerült. Nálunk nem szoktuk érezni, hogyha valaki éhes. A környezet előbb tudja (mondjuk én csak azóta vagyok veszekedős éhesen, mióta terhes vagyok).
2023. jún. 8. 03:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!