Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik szinte soha nem veszekednek: hogy csináljátok?
Például: mit csinaltok, ha a masik nagyon megbant figyelmetlensegbol? Oke, nyugodtan elmondjatok, hogy megbantott, o azt mondja, ne haragudj, es kesz? Minden megy tovabb szerelmesen?
Vagy ha tobbszor megkerted valamire (haztartas pl.) es nem valtozik semmi? Tudom, tudom, elmondod nyugodtan, ha nem megy, szakitasz..ugye?
Vagy ha rossz napja volt valamelyikotoknek es ok nelkul mogorva otthon a masikkal? Nem veszesen, de ilyenkor el tud harapozni a lightos odaszologatas is, nem?
Nalunk ilyesmikbol vannak kisebb, megoldhato vitak, de ezek akkor is vitak. Az egyik fel egy picit lecsuszik a bekes utrol, es ilyenkor a masik sem tudja mindig buddhista szerzeteskent lereagalni a dolgot.
Csodalkozom, hogy ilyen sokan allitjak itt, hogy soha nem veszekednek, mert en mar rengeteg konyvet elolvastam kommunikacio, elfogadas, mediacio, parkapcsolat temakban, es ezek a dolgok nem trivialisak. Kevesen szuletnek ugy, hogy rogton megy nekik...vagy megsem?
Köztünk sincs vita, veszekedés:
Megbántani soha nem szokott, figyelmetlenségből se
Ha rosszkedvű, morgós, akkor sosem szól inkább, csak csendben van, ahogy én is , nem jut eszembe ilyenkor bármit is odamondani.
Az sem fordult elő, hogy a házban háztartásban vmit ne csinált volna meg. Lefektettük ki mit csinál, ehhez tartjuk magunkat, sosem kell figyelmeztetni. A ruhait se dobálja szanaszét és kupit sem hagy soha sehol
50 vagyunk
Én a nő
Szerintem hozott családi minta és temperamentum.
Vannak olasz rokonaim (félig olasz vagyok). Most 80+-osak nagyjából 60 éve házasok, egy kártyajátékon egymásnak tudnak esni, pedig amúgy a nagy döntésekben mindenben 1000%-ban kitartanak egymás mellett.
De amúgy járunk társasozni, három pár. A négy fős játékokkal párokban játszunk, az egyik pár sose vitázik, a másik pár akikkel játszani szoktunk folyton.
Kívülről, amennyire barátokként belelátunk egyiküknek sem rosszabb vagy jobb a kapcsolata, egyszerűen a mentalitásuk, temperamentumuk eltérő.
Mindkettő 10+ éves kapcsolat, csak mindkettőben nehezen jön a baba.
1. Nem nagyon szokott ilyen lenni. Egyszer egy dologgal iszonyatosan megbántott, ő nem is tudott róla, de azt észrevette hogy szomorú vagyok. Végül kiszedte belőlem mi bajom, és bocsánatot kért, meg magyarázta hogy ő azt nem is úgy értette. Ettől függetlenül sokáig fájt, de tudom, hogy tényleg nem direkt bántott meg. Amúgy a legjobb szerintem elmondani a másiknak hogy fájdalmat okozott, mert akkor meg lehet beszélni a dolgot, és nem érlelődik sokáig a sérelem.
2. Magamban bosszankodom, de ez van. Mindenkinek vannak jó és rossz tulajdonságai, el kell fogadni a rosszakat is. Leginkább a házimunka terén vannak ilyen problémáink, sok apró trehánysága van amivel az őrületbe tud kergetni, de hát tökéletes ember nincs. Veszek egy mély levegőt, és vagy megkérem a tőlem telhető legnormálisabb hangnemben századjára is, vagy megcsinálom én.
3. Akkor nem beszélgetünk egymással. Ő pl játszik, én netezek vagy olvasok. És nem fárasztjuk egymást.
Nem olvasunk semmilyen kommunikációs könyveket, szimplán két nyugodtabb temperamentumú ember vagyunk, a kapcsolatunk is ilyen. Egyikünk sem szeret veszekedni, és mindketten elég sok mindent le tudunk szarni.
Oke, uj pelda, amin jelenleg rugozok:
Ugy volt, hogy a vasarnapot egyutt toltjuk, csak delben elmegy egy "kb. 2 oras" workshopra. Csak este fel nyolckor irt ram, hogy megis elhuzodott a workshop, meg iszogattak, beszelgettek, aztan meg hazament gyorsan (??), de mindjart indul.
10 perc mulva hiv, hogy rajott, hogy reggel idopontja van a varos masik felen, es mivel en mar emlitettem, hogy faradt vagyok, inkabb legkozelebb jonne, amikor mindketten jobban raerunk.
Tok csalodott voltam, mert tenyleg szerettem volna vele lenni, kicsiptem magam, fozni is akartam...Raadasul szombattol egy honapig nem latjuk egymast.
SZOVAl, az itteni alomparokat kerdeznem: ti az en helyemben hogy jonnetek ki ebbol vita nelkul? Ha csalodott vagyok, nehezemre esik latni az o nezopontjat, es megesik, hogy vadolasnak hangzik, amit mondok.
#16 Pontosan ilyen valaszokat NEM kertem, foleg mert KEPTELENSEG egy sztoribol megallapitani, hogy fontos-e szamara ez a kapcsolat (ezer masik szituacioban megmutatkozik, hogy de, fontos szamara).
Ezen kivul ugyanezeket a gondolatokat porgetem az agyamban tegnap ota, szoval ez nem nagy segitseg toled. Evek ota (10+) ezt a mintat jatszom le a pasijaimmal, aprosagokbol levezetem, hogy "nem is vagyok fontos", akkor is, ha nem igaz. Szoval uj perspektivakat szeretnek hallani, koszi.
Tehat az volt a kerdes, hogy hogyan tudok ebbol a szituaciobol a jelenlegi negativ erzelmeimmel kilabalni ugy, hogy ne banjam meg utana, amit es ahogy mondtam.
Koszi, #15.
A példádra azért nehéz válaszolni, mert mi ilyet nem szoktunk csinálni a másikkal hogy az utolsó pillanatban offoljuk, pláne úgy, hogy amúgy aztán ezer évig nem is tudunk találkozni.
De amúgy simán mondd el azt, amit itt leírtál. Hogy neked ez rosszul esett, készültél, és csalódottá tett, hogy ennyire figyelmen kívül hagyta amit előzőleg megbeszéltetek. Ha nem hisztizve, nem indulatosan mondod, hanem tárgyilagosan, akkor ezt is meg lehet beszélni nomrálisan, vita nélkül. Nem kell vádolni, mert nagyon nincs is mivel, hiszen tök egyértelműen bunkó volt veled, ez nem vád hanem tény. Add meg neki az esélyt, hogy elmondja miért döntött így, aztán próbáld megérteni. De ez csak akkor működik, ha cserébe ő is megpróbálja megérteni a te érzéseidet, és máskor normálisan viselkedni.
Ha 10+ éve folyamatosan olyan faszikkal jössz össze, akik téged minden és mindenki mögé sorolnak, akkor nem ártana felkeresned egy jó pszichológust, hogy kibogozzátok miért mindig nemtörődöm pasikkal hoz össze az élet, és hogy te miért is maradsz benne ezekben a kapcsolatokban.
,, masik nagyon megbant ''
,, Vagy ha tobbszor megkerted valamire (haztartas pl.) es nem valtozik semmi? ''
,, ok nelkul mogorva otthon a masikkal''
,, Nalunk ilyesmikbol vannak kisebb, megoldhato vitak, de ezek akkor is vitak''
Na ha ezekből neked az jön le, hogy baromira törődő a csávód és még mentegeded is, magyarázod a viselkedését, akkor tényleg kezdj magaddal valamit! Nem ott kezdődik a rossz párkapcsolat, hogy a másik üt-vág. Amúgy meg honnan a fenéből adhatnánk ennél jobb tanácsot, amikor leírsz 2 sztori, amiből a válaszadók nagyrésze arra következtet, hogy a csávódnak nem annyira fontos a kapcsolat (véletlen lenne?), aztán meg hisztizel, hogy neked ez a válasz nem tetszik. Most írjuk le 60x,hogy próbálj vele szépen tárgyilagosan beszélni, mondd el neki, hogy téged ez mennyire bánt, mennyire csalódott vagy? Ha 10+ éve kapcsolatban vagy emberekkel, akkor esetleg magadtól is tudhatnál ennyit. Ha pedig már túl is vagy ezen, de nincs változás, akkor mégis milyen varázs mondatra vársz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!