Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy reagálnátok le egy ilyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy reagálnátok le egy ilyen helyzetet?

Figyelt kérdés

Az utóbbi években szép lassan nagyon meghíztam a barátnőm mellett. Nem vagyok büszke rá, de így alakult.

Tegnap elmentünk este a párom baráti társaságával iszogatni, és az lett a vége, hogy bementünk a burger kingbe. Aki járt már ott tudja, hogy vannak ilyen beülős boxok fix asztallal és székkel. Csak ilyennél volt hely. Nem vagyok kis darab, egyébként is csak hasra hízom főleg, szóval már előre tudtam, hogy nem fogok beférni oda, mondtam is, hogy keressünk másik helyet. Az egész társaságból a barátnőm volt az egyetlen, aki erősködött, hogy mégis itt maradjunk, mert nincs másik hely. Mondtam, hogy nem fogok beférni ide, amire tovább erősködött, hogy menni fog, csak húzzam be a hasam. Hát kösz. Megpróbáltam, és nagyon megalázó volt, ahogy ott állt és végignézte az összes barátnője.

Másnap közöltem vele, hogy mennyire nem tetszett amit csinált, de nyilván én vagyok a hibás amiért túlreagálom. Tényleg túlreagálom, vagy jogosan érzem ezt egy szögnek a kapcsolatunk koporsójába?

2022. dec. 18. 22:04
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Már önmagában attól rossz érzésem van, hogy megbámulnak minket, mert egy szép, 50 kilós barátnőm van. Ez az egész szituáció nagyon megalázó volt.

Hogy miért lettem ekkora? Home office, túlevés, és az sem segített, hogy barátnőmnek igazából semmi baja nincs vele. Sokszor előfordult már, hogy nevetve mesélte valakinek, hogy akkorára híztam, hogy valamit nem tudtam megcsinálni egyedül. Megbeszéltem már vele, hogy számomra ez kínos, de mintha nem tudná a határokat. Számára ez egy hétköznapi dolog.

2022. dec. 18. 23:07
 12/16 anonim ***** válasza:

Amúgy #8-as különbség, hogy valaki labilis vagy kövér.

Persze a túlsúly is okozhat sok más problémát mint egészség szempontjából, mint lelkileg odavághat.

Viszont ha a kérdező tisztában van azzal, hogy ez így sehogyse jó, miért nem változtat?

Természetesen ki is nyithatta volna a száját, hogy bocsánat, de nekem ez nem jó, inkább megyek.

De keveredhet pár ilyen szituációba akárki mellett és akkor is a másik lesz a hibás, mint az anyukája? Ne már.

Ha neki így nem felel meg, akkor tegyen érte.

Attól, hogy a párja nem nézheti minden egyes óhaját, vagy hogy neki pont mi nem tetszik, mert akárhogy is nézzük a kérdező kinézete generálta a szitut.

Lehet a párja tényleg úgy gondolta, hogy befér, vagy nem is vette cikinek, mert szereti, elfogadja olyannak amilyen.

Persze logikus, hogy ha több ilyesmifajta helyzetre kerül(t) sor, hogy a kérdező párja tapintatlan, vagy fel sem fogja, hogy a kerdezonek ez zavaró, akkor egyetértek, de mivel nem írt más történetet így nem fogom a párját bűnbakként kezelni.

2022. dec. 18. 23:11
 13/16 anonim ***** válasza:
73%

1. A kérdező konkrétan mondta, hogy keressenek másik helyet.

2. "Lehet a párja tényleg úgy gondolta, hogy befér, vagy nem is vette cikinek, mert szereti, elfogadja olyannak amilyen." Ez a legcinikusabb szöveg, amit az utóbbi időben hallottam. Ha tudom, hogy a párom szorong valami miatt, akkor nem hozom olyan helyzetbe, amiben ez kellemetlenséget okozhat neki.

Ettől függetlenül a hosszútávú megoldás nyilván a fogyás.

2022. dec. 18. 23:16
 14/16 anonim ***** válasza:

Akkor vissza vonom szavaim, kérdező ha nem érti, akkor gondold meg mit tegyél.

Bár valljuk be tényleg lehet, hogy ő nem lát kivetnivalót a külsőddel kapcsolatban, viccel, mert mit tegyen?

Tudod, léteznek szőke viccek is és nem veszik magukra,nevetnek egy jót vagy figyelembe se veszik.

De te ja, mivel most ezzel küzdesz, ez egy érzékeny téma, ami oké, de számodra jobb rá fogni, hogy csakis ő a ludas (mással ugyanezt tennéd) mint magadba nézni és lefogyni...

2022. dec. 18. 23:18
 15/16 anonim ***** válasza:

#10 Ne szemelyeskedjunk, én nem teszem, te miért teszed?

Nem ismersz, fogalmad sincs, hogy ki vagyok, akkor miért írsz olyanokat?

Én nem vagyok túlérzékeny, ennyi.

Ha egyszer én vagyok a kövér, akkor én fogyok le és nem másra kenem, fogom, mert ez a fő probléma, nem a parja.

Valószínűleg ha vele van, eddig vele maradt akkor szereti, én ezt gondolom.

És nem ő alázta meg, hanem a kérdező teszi önmagával, mert annyit eszik, hogy úgy néz ki ahogy, arról más nem tehet.

Ő sodorja magát ilyen jellegű szituációkba, mert kényelmes és pl nincs tekintélye...

2022. dec. 18. 23:27
 16/16 anonim ***** válasza:

Értsd kérdező nem kérni kell ha nem ért a szép szóból, hanem kijelenteni, hogy neked ez nem tetszik, választás elé állítani, hogy meggondolja mit mond, tesz mások előtt vagy szakitasz vele.

Amúgy nagyon érdekes, hogy legtöbbször a szenvedett fel teszi fel a kérdéseit, de nem látja az érem másik oldalát, képtelen rá és a másikat okolja, holott gondolom neked is van vaj a füled mögött, amiért a párod haragudhat (szóvá is teszi talán), de tovább lép.

Vagyis mindkettő fél tesz valami olyat, amiért a kapcsolat gyengül, de ahelyett, hogy valtoztatnának rajta vagy elsoprik a szőnyeg alá, vagy ide írnak ki a kérdést.

Te bizonytalan vagy, zavar a kinézeted, úgy gondolod kevesebb vagy és kivetíted a párodra, aki nem állítom, hogy ártatlan 100%, mert ilyen nem létezik, de érdekes, hogy itt vársz el olyan válaszokat amik megnyugtatnak, hogy a párod a semmirekellő miközben te sem vagy hibátlan.

Arról nem is beszélve, hogy biztosan van a párodnak jó oldala is, de te a sérelmeket nézed, ami sehogyse okés.

Ráadásul kommunikáció helyett (nem kérés, ami lezajlott) itt vársz tippeket, hogy vége-e a kapcsolatnak, pedig nem vagyunk veletek nap mint nap.

Miért nem barátokat kérdezel meg inkább, vagy tesó, szülő?

Biztos jobban belelatnak.

Itt mindenki magából indul ki és tényleges választ senki nem adhat.

Idegenek szavaira adni nem mindig a legjobb megoldás.

Viszont az biztos, hogy ha nem változtatok, vagy inkább boldogtalan vagy akkor jó lenne eldönteni mi legyen a jövőben.

2022. dec. 18. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!