Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » 40-en túli párkeresők többségé...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

40-en túli párkeresők többségének már nem számìt a szerelem?

Figyelt kérdés

40-en túl már inkább azt nézik az emberek, hogy milyen egzisztenciával rendelkezik a másik, mennyire ad még önmagára?

A szerelem, folytonos kedveskedés, közös programok, egymás szeretgetése, kedves szavak, mindennapi törődés màr nem annyira fontos?

15 év utàn friss kapcsolatban vagyok 43 évesen. Furcsa, hogy mennyire más ez a kapcsolat, mint a többi. Ettől a páromtól szinte alig kapok törődést, dícsèretet, kedves szavakat. Néha úgy èrzem csak összeköltöztünk, mert így anyagilag kényelmesebb, így legalább van kapcsolatunk, rendszeres szex, de semmi több. Ha én nem mondom, hogy szeretlek, akkor ő nem mondja. Ha én nem találok ki programot, akkor ő sem. Ő jól érzi magát nélkülem, nem kezdeményezi, hogy megbeszéljük ki mit csinál munka után vagy esetleg másnap, hétvégén. Normális ez? Ez már az életkorból adódik, vagy tényleg nem szeret? Előttem évekig élt egyedül, kb. 1 hónapja költöztünk össze, sokat beszéltem már vele erről, változtatott pár napig és minden visszatért ugyanoda.

2022. dec. 12. 12:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Biztos vagy benne, hogy a megfelelő partnerrel vagy együtt?
2022. dec. 12. 12:07
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem. :-( Ezért tettem fel a kérdést.
2022. dec. 12. 12:08
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
41 vagyok, de szerintem ez nagyon nincs így rendben. Miért kellene mást érezned, mint korábban?
2022. dec. 12. 12:10
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Dehogynem számít, ráadásul pont ebben az életkorban borítanak a legtöbben egy új szerelem miatt. A leírásod alapján ti max lakótársak vagytok, akik olykor szexelnek. Semmi program, semmi vágy az intimitásra, beszélgetésre, érzelmekre. Ez így kb spórolás a költségeken, ingyen háztartásvezetéssel, nem pedig párkapcsolat.
2022. dec. 12. 12:10
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ennyire ridegnek nem kellene lennie azért. Ha nincs jobb akkor ott vagy te, magyarul megalkudott, meg te is. Találhatnál jobbat is, ennél mindenképp. Nyilván már nem olyan impulzív az ember, mint fiatalon, de amit te írtál az az abszolut közöny megtestesítese. Egy háziállat is többet nyújt ennél. Szerintem gondold át újra a kapcsolatot.
2022. dec. 12. 12:26
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a korban célszerűbb úgy építeni egy kapcsolatot,hogy fél-egy évig nincs összeköltözés,hanem programok,ismerkedés.

Hol itt,hol ott lehet összebújni,de mindenki vissza tud vonulni a kuckójába, várába, ha úgy érzi.

Nem attól kapcsolat valami,hogy együtt él és szexel két ember.Több annál, jóval több. És mindenképpen célszerű és anyagilag is olyan, ami jobb, mint egymástól függővé tenni egymást. Főleg, ha már volt kapcsolata mindkét félnek, akkor lehetnének fokozatosabbak.

Két ilyen példa is van a családban, remekül működik. És ha ne adj Isten, szakítás lenne, akkor nincs gond, szépen visszamegy mindenki a lakásába.

2022. dec. 12. 12:33
 7/13 anonim ***** válasza:
79%

"Előttem évekig élt egyedül"

Minél tovább él valaki egyedül, annál kevésbé képes másokhoz igazodni, főleg ha az alapszemélyisége is olyan. Sok függ attól is, hogy hogyan szocializálódott, mit látott otthon gyerekkorában. Ha otthon sem volt "divat" ölelkezni, puszit adni a szülőknek, nem mutattak ki érzelmeket a másik felé (apa-anya kapcsolata), akkor ezt is viheti magával a felnőtt életébe. És ha még ráadásul sokat élt egyedül, akkor nehezebben fog igazodni egy másik emberhez, hiszen ő megszokta hogy nem kell senkire tekintettel lennie, mert mindent úgy csinált ahogy ő akarta.

Amíg fiatal az ember könnyen igazodik másokhoz, lazán felveszi a másikkal a ritmust, lásd: kollégiumi élet. De az idősebb generációban már kialakulnak megszokások, rigolyák, nehezebben igazodnak egymáshoz. DE!

Erre kellene a szerelem, a működő kémia, hogy az életkorból adódó nehézségeket áthidalják és könnyebb legyen legyőzni a rigolyákat.

A jelek szerint a te párodnál ez nem működik. Ha szerelmes lenne, jobban odafigyelne rád.

2022. dec. 12. 12:59
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

"A szerelem, folytonos kedveskedés, közös programok, egymás szeretgetése, kedves szavak, mindennapi törődés màr nem annyira fontos?"

Nem a megfelelő partnerrel élsz együtt.

43 voltam, mikor a ma már férjemmel netes társkeresőn megismerkedtünk. Idén volta az esküvőnk, 3 év után. És nagyon is van szerelem, kedveskedés, szeretgetés, törődés. Soha életemben nem volt ilyen boldog, érzelmes kapcsolatom.

2022. dec. 12. 13:24
 9/13 A kérdező kommentje:

Arra gondoltam ez idővel változik. Úgy èrtem, ha valaki sokáig volt egyedül akkor sok idő, míg változik. De attól félek, hogy nála ez soha nem fog bekövetkezni, mert nincsenek érzelmei felém.

Csak akkor tesz bármit is értem, velem, nekem, ha reklamálok. Talán csak vesztegetem az időm vele.

2022. dec. 12. 13:25
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem a kora a gond, hanem amit leírtál. Nincsenek feléd érzelmei.
2022. dec. 12. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!