Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nőként zavarna titeket ha párotok szándékosan alja munkára váltana?
Volt egy kollégám akivel együtt jelentkeztünk ide a céghez ahol én azóta is vagyok. Igaz én 22, ő 42 éves. A cégnek 4 hónapba telt hogy több száz ember közül találjon négyet aki el tudja végezni azt a szuperintenzív és nehéz képzést hogy aztán el tudjunk kezdeni egyáltalán dolgozni.
Ebből a 4 ből egy már a képzéskor megbukott, egy később adta fel, és mi ketten maradtunk.
Mi nyomtatott áramkör gyártásnál mérnökasszisztensi pozíciót látunk el.
Bonyolult, összetett munka, állandóan tanulni kell de jó mert folyton gondolkodunk fejlődünk.
Ennek az idősebb kollégámnak is tök jól ment, sokat segítettünk egymásnak. Erre egy év múlva csak úgy felmondott és később látom hogy elment Woltos futárnak.
Hát mondom ezt nem hiszem el. Nekem a barátnőm büszke hogy egy értelmes szellemi munkát végzek ahol van fejlődés. És szerintem ő is szégyellné, én főleg ha bicajos futárnak mennék ezek után.
Egy felnőtt 43 éves férfit hogy-hogy nem zavar egy ilyen durva lefelé váltás? És miért csinál ilyet ha van esze normális munkához?
Szerintem meg nem normális, hanem egy kényszer szülte alja munka, ami nagyon kemény és még veszélyes is Bp-en.
De ezen nem fogunk összeveszni.
Most a biciklis futárra gondoltam. Az autós, az már más, azt normális munkának tekintem én is.
Nem válaszoltál kerdező...
Itt is tudott 800-1Met keresni? (Netto)
Én inkább azt szégyellném, ha a szerelmemnek ilyen gondolkodása lenne, mint neked. Ez a tipikus beképzelt, lenéző, felszínes gondolkodásmód. Ti vagytok a világuniverzum csúcsai, a NYÁK-mérnökasszisztensek, és mindenki más hulladék. Na, ez a hozzáállás az, ami undorító. Meg az a lenézés, ahogy vélekedsz másokról. De persze gondolom, rohadt jól jön, ha van, aki a megrendelt kaját kihozza, igaz? Gondolom, azt is elvárod, hogy a webshopból rendelt csomagot a futár vagy postás kihozza neked házhoz. Sőt, szerintem akkor is fel lennél háborodva, ha nem lenne boltos, aki a napi kiló kenyérrel kiszolgálna.
Félreértés ne essék: diplomás, szellemi munakörben dolgozó ember vagyok. De tudom, és tapasztalom, hogy egy ember, és főleg egy élet értékét nem az adja, hogy mennyire tudta magát az ember felnyalni a ranglétrán. Nem ettől lesz valaki jó ember, vagy rossz. Sőt, még az sem igaz, hogy például attól, mert valakinek a munkája ne kívánná meg a folyamatos önképzést, ő még ne szerezne új ismereteket rendszeresen.
És tudod, nem attól lesz egy munka jó, hogy ötszázan jelentkeznek négy pozícióra, amiből helyből, formális okokból kiszórnak négyszázat, és egy talán rosszul is felépített, irreális "selejtezőből" kerül ki a 4 végső jelölt. Hanem attól lesz jó, ha azt az ember szereti csinálni, jól érzi ott magát, és optimálisan passzol az életviteléhez.
Hogy miért válthat valaki? Lehet, hogy elege lett a napi szintű stresszből. (Ami azért legyünk őszinték, az egészségre is negatív kihatással lehet. Nem, nem 1-2 év alatt, hanem hosszabb távon. Láttam én már nyáladzó, antipszichotikumokkal tömött egykori egyetemi tanszékvezetőt...) Lehet, hogy egyszerűen elege lett a hajtásból. Lehet, hogy nyugalomra vágyott. Ugyanis nem mindenki él-hal a napi szintű megfeszített pörgésért. Lehet, hogy így több ideje és/vagy energiája marad más olyan dolgokra, amik boldoggá teszik.
Tudod, az élet nem csak a munkából áll. Az meg, hogy egy váltás lefelé, vagy felfelé váltás-e, az attól függ, hogy az illető azt minek éli meg.
Egy biztos: akárhogy is van, én a szerelmemet támogatom abban, amit szeretne elérni. Ha ez egy atomfizikusi karrier, akkor abban. Ha egy autóversenyzői, akkor abban. Ha birkapásztori, akkor meg abban. Mert az adott emberbe szerettem bele, a teljes szmélyiségébe, és nem a munkakörébe.
# 12
Ez vidéki városban van, és amúgy elmondta hogy ugyanúgy nettó 350-400 ezret keres, de annyit kerestünk itt is.
Szóval ugyanannyi pénzért váltott egy szar munkára.
# 13
hát most ebben lehet valami amit írtál. Valamit említett hogy elment levelezőn egyetemre, nem tudom mit tanul.
De azt emellett is csinálhatta volna, szóval ezt a részét továbbra sem értem.
# 15
# 16
nem szar munka egy 8 általánost végzettnek vagy képzetlen embereknek.
De ez a fickó értelmes, basszus angolul olvasott könyveket meg ilyenek.
Szellemi szakember.
Ennek fényében nem értem a váltást.
18# Megunta a seggmelengetést az irodában. Mit fáj ez neked?
Gondtalan életet él ugyanazért a pénzért, és kötetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!